Administrar

Adhesió al Manifest de Memòria de Mallorca i d’Unitat Cívica per la República

pobler | 21 Juliol, 2009 17:29 | facebook.com

Adhesió de l’escriptor Miquel López Crespí al Manifest de Memòria de Mallorca i d’Unitat Cívica per la República


Manifest de Memòria de Mallorca i d'Unitat Cívica per la República


18 de juliol de 2009. Dia Europeu de condemna del Franquisme.La néta d´Emili Darder, el batle de Palma (Mallorca) assassinat pels feixistes l´any 1937, Carme Cano Darder; l´escriptor Miquel López Crespí i la presidenta de l´Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, Maria Antònia Oliver París.

És avui 18 de juliol. És avui el Dia Europeu de condemna del Franquisme, el règim imposat amb la força de les armes, ara fa 73 anys. És el 2009 una data històrica, perquè commemorem el 70è aniversari del final de la guerra civil espanyola i el principi de la llarga dictadura Franquista que, durant gairebé 40 anys, va governar amb mà de ferro els destins de milers de ciutadans. Una efemèride pel record que ens trasllada a uns anys difícils i traumàtics. Però, tot i el dolor que ens produeix, és necessari que, al manco un dia a l'any, recordem els homes i dones que lluitaren per la democràcia durant la guerra i els difícils anys de la postguerra i la dictadura. Cal que recordem el seu patiment per extreure’n una valuosa lliçó sobre el significat de la paraula llibertat, i la seva pèrdua.Entre el nombrós grup de persones que eren al Bosc de la Memòria per a fer front als atacs feixistes hi havia, entre moltes altres persones: Cecili Buele, Maria Antònia Oliver Paris, Carme Cano Darder, Margalida Capellà, Antònia Mercadal Serra, Josep Juàrez i els escriptors Miquel López Crespí, Pere Morey Servera i Biel Florit.

Però, quin és el llegat de la dictadura Franquista?

Què queda, 70 anys després, del règim Franquista?

Ens queda IMPUNITAT¡¡¡¡¡

IMPUNITAT, de les atrocitats comeses pel dictador i els seus col·laboradors Feixistes.

IMPUNITAT dels milers d'assassinats comesos pel Feixisme durant la guerra civil espanyola i després durant la llarga nit del Franquisme.

LA IMPUNITAT de les fosses comunes on hi romanen oblidades les víctimes de la repressió franquista: les dels cementeri de Calvià, de Porreres, de Manacor, de Palma etc.

IMPUNITAT dels milers de sentències judicials del règim que, a dia d'avui, són plenament legals a ulls de les administracions que es diuen a si mateixes democràtiques.

IMPUNITAT perquè moltes disposicions legals del Franquisme són legals i utilitzades per l'administració.

IMPUNITAT dels símbols del règim assassí Franquista:

Monuments com el de Sa Feixina dedicat als “Heroes” del Creuer “BALEARES”, “uns herois” responsables de crims contra la Humanitat comesos durant la guerra civil.

Carrers i Avingudes com el dedicat a José Alemany Vich, Oficial de l'exèrcit Franquista i de la “División Azul” que jurà fidelitat al dictador Adolf Hitler. Carrers a la memòria de Feixistes com els aviadors Joaquín Garcia Morato i Julio Ruiz de Alda. Carrers com els dedicats a Ramiro Ledesma Ramós, admirador del Führer i pioner del Feixisme a Espanya. Avingudes com la de Juan March Ordines, financer i contrabandista que ajudà econòmicament a què Franco guanyés la guerra i que se n'aprofità del règim per enriquir-se. Com tants i tants d'empresaris que utilitzaren els presos de la repressió franquista com a ma d'obra esclava. Avingudes com Alemanya o Portugal, els únics països que avalaren el Règim de Franco.

IMPUNITAT, en definitiva, dels crims comesos pels Feixistes durant la guerra i la dictadura i que mai seran jutjats. És més: L'únic jutge que s'ha atrevit a investigar els crims Franquistes ha estat denunciat pels hereus del Franquisme per prevaricació. Una denúncia que hauria de ser vergonyosa, però que ha estat acceptada pel Tribunal Supremo. A quines víctimes protegeix la justícia Espanyola?

IMPUNITAT perquè els diferents Gobiernos de España, no han tingut la valentia de legislar de bon de veres per donar VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ a TOTES les víctimes del Franquisme. Només han legislat a cop de titular, a cop de sentència judicial oferint lleis mediocres quan el que li demanaven era tot el contrari.

IMPUNITAT perquè el cap de l’Estat Espanyol mai ha recolzat ni a les víctimes del Franquisme ni a les associacions de MH.

IMPUNITAT perquè no totes les administracions públiques i no tots els partits polítics han condemnat, d’una manera clara i contundent, el cop d’estat i la dictadura franquista.

IMPUNITAT, VERGONYA, OBLIT, SÓN LES PARAULES QUE MÉS HEM EMPRAT, PERÒ HEM DE TENIR UN PETIT MOMENT PER A L'ESPERANÇA. AVUI RECORDAM I DENUNCIAM LA IMPUNITAT DEL FRANQUISME, PERÒ TAMBÉ VOLEM DONAR UN MISSATGE CLAR:

NOSALTRES NO OBLIDAM!!! VOLEM VERITAT, VOLEM JUSTÍCIA I VOLEM REPARACIÓ!!!

I PER AIXÒ NO DUBTAREM EN FER SERVIR TOTS ELS MITJANS LEGALS I LEGÍTIMS PER ASSOLIR ELS NOSTRES OBJECTIUS.

ÉS ESPANYA UNA DEMOCRÀCIA PLENA?

VIVIM EN UN RÈGIM DE LLIBERTATS?

O ÉS TOT UN DECORAT AMB APARENÇA DEMOCRÀTICA?

EN LA NOSTRA MÀ ESTÀ EL PODER DE CANVIAR LES COSES.

COMENCEM AVUI!

QUE EL 18 DE JULIOL SIGUI EL DARRER DIA DE LA IMPUNITAT, QUE SIGUI EL PRIMER DIA D’UNA PLENA, TOTAL I VERTADERA DEMOCRÀCIA!

Adhesions :

CGT

CNT

EU

PSM

UGT

INSTITUT BALEAR DE LA DONA

GRUP RECERCA MH de Alaró

GRUP RECERCA MH de Calvià.

GRUP RECERCA MH de Esporles

CCVF (coordinadora nacional colectivo víctimas del franquismo)

ASSOCIACIÓ MH de:

Andalucia,

Aguilar de la Frontera

Catalunya,

Aragó

País Valencià

Palencia

Valladolid.

Gràcies a tots


Comentaris

  1. Adhesió al Manifest de Memòria de Mallorca i de Unitat Cívica per la República

    Des del meu bloc, elblocdenavela.blogspot.com, on penjaré un enllaç a aquest post, m'adhereixo a títol personal a aquest manifest.

    Considero que, mentre hi hagi víctimes de la guerra civil i del franquisme oblidades, tractades injustament, enterrades en fosses comunes, mentre el sistema suposadament democràtic que ens governa no reconegui, i per tant corregeixi, la seva herència franquista i ens obligui a la desmemòria, caldrà recordar més que mai.

    Vela | 21/07/2009, 19:31
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS