Administrar

La recuperació del tren fins Artà ja fa pudor

pobler | 26 Juliol, 2008 10:56 | facebook.com

Tampoc no sé quins mèrits han fet els malaguenys i els d’Antequera perquè els posin un TGV amb un recorregut de 55 km, que es farà en 20 minuts, i que ha costat 2.500 milions. Per cert, que el 60% del recorregut són viaductes o túnels. (Per arribar a Artà quasi només han de restablir la via). Nosaltres per treure el tren de Manacor i fer un quilòmetre davall terra, hem de grinyolar a les totes i ens ofegam dins un tassó. (Mariano Moragues)


La recuperació del tren fins Artà ja fa pudor


Ben enfrascat en la defensa aferrissada de Mallorca i de tot quant s'hi mou i s'hi pot moure, el bon company artanenc Mariano Moragues redacta aquest escrit a favor de la reimplantació d'un mitjà de transport tan eficient com és ara el tren.

"Els mallorquins, per Madrid, -escriu en Mariano- devem ser el darrer mot del credo, pel que fa a inversions de l’estat, tot i ser una de les comunitats que més aporta, comparativament, a la hisenda pública. Per aconseguir una pixarada de Madrid hem de punyir i plorar anys i més anys.

No sé quins mèrits han fet els de Valladolid perquè els posin un TGV que ha costat 4.500 milions col·locant 180 km de via, amb el túnel de Guadarrama de 28 km (que és la distància del tren de Manacor a Artà) i que farà el camí de Madrid a Valladolid en 55 minuts. (És el temps que el nostre tren necessita per anar de Palma a Manacor)

Tampoc no sé quins mèrits han fet els malaguenys i els d’Antequera perquè els posin un TGV amb un recorregut de 55 km, que es farà en 20 minuts, i que ha costat 2.500 milions. Per cert, que el 60% del recorregut són viaductes o túnels. (Per arribar a Artà quasi només han de restablir la via). Nosaltres per treure el tren de Manacor i fer un quilòmetre davall terra, hem de grinyolar a les totes i ens ofegam dins un tassó.

Resulta insultat i un greuge comparatiu que els mallorquins per recuperar el tren de Manacor fins Artà, hàgim de gemegar tant, i quan a la fi s’aconsegueixi pareixerà que hem fet un mul, quan el trenet que volem i necessitam suposa una inversió de quatre duros, comparat amb les inversions que es fan en trens de Madrid cap a la resta de la península. “Ens pixen damunt, i ens volen fer creure que plou!”

El mateix podríem dir de l’aeroport de Son San Joan, que entre 1994 i el 2003 tengué un 19,4% del trànsit nacional i se li ha destinat un 6,9% de les inversions en infrastructures aeroportuàries, en canvi, dins el mateix període, Madrid ha mogut el 22,1% del trànsit, però (oh casualitat!) ha tengut una inversió del 58,6%. I així anam...

No sé si els mallorquins som massa tolerants, però trob que ja n’hi prou que mos prenguin pel “pito del sereno”. On treu cap que se’n duguin els nostres doblers per fer obres faraòniques i nosaltres hàgim de badar la boca al vent i hàgim d’agenollar-nos per recuperar un trenet jugueta. Ja està bé, eh!!!"

Mariano Moragues Ribas de Pina

Blog Picalsud http://cil.cecili.cat/post/49692


Comentaris

  1. mallorca llevant

    Esperam que els nostres polítics no portin el tren a LLevant! Un transport ineficaç i obsolet en un territori, que no solucionarà les grans necessitats d'un transport públic de qualitat, eficaç i sostenible en un territori de nuclis dispersos com el nostre. Un tren que significa una infraestructura que trenca el territori! trenca els corredors ecològics! que significa omplir el territori de barreres i valles, de tunels i ponts! que afavoreix l'especulació en els llocs on para! que obliga a agafar el cotxe per transport curts, el 80% de la mobilitat per llevant, que les frecuencies el feran ineficaç fins hi tot a la gent que hi visqui aprop. Total una infraestructura obsoleta, cara i que destrossa el territori! LLuitem, exigim un transport públic eficient, eficaç, sostenible i per tots els habitants de llevant i de Mallorca! Perquè el trasnport públic és una necessitat social no una aventura romàntica!
    Unim-nos!
    gràcies

    mallorca llevant | 26/07/2008, 14:54
  2. 30 km, 83 pasos a nivell, 45 minuts

    30 km, 83 pasos a nivell, 45 minuts, 6 freqüències.

    Això és el recorregut, les destroces i el temps que tardaria el tren i les vegades que passaria si fessin aquesta barbaritat.
    Hi ha transports molts més eficients per solventar el problema de mobilitat amb transport públic a la comarca de Llevant.

    Mallorca LLevant | 06/08/2008, 18:09
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS