Administrar

Carter mallorquí tupat a Mallorca, per xerrar en català!

pobler | 24 Juliol, 2008 14:45 | facebook.com

Carter mallorquí tupat a Mallorca, per xerrar en català!


Pocs dies abans de la festa de Sant Jaume, el carter de Cala d'Or (Santanyí), Jaume Estelrich i Massutí, passa a engrossir l'extensa llista de persones maltractades -unes dues dotzenes enregistrades- pel fet de xerrar en català a l'illa de Mallorca, on la llengua catalana, a més de ser-ne l'única llengua pròpia, n'és també llengua oficial.

El carter de Cala d'Or, felanitxer d'origen, anomenat “Nou-sous”, denuncia davant la Guàrdia Civil haver estat agredit físicament per part del propietari d'un bar del mateix nucli costaner, pel “simple fet d'haver parlat en català”.

Segons s'informa al Diari de Balears (24-07-2008, pàg. 09), tot ve pel fet que quan l'encarregat del bar li crida “¿Cómo te llamas?” i ell li respon “Jaume Estelrich”, l'encarregat del bar l'escomet “¿Qué dices? He dicho que me hables en castellano!”, i el carter li torna a respondre “Jaume Esterich, som jo”; aleshores comencen les trifulques... insults, cops de puny, estamenejades, coces, ablanides, sang per tot, cops i contusions, pallisses, cures al PAC...

Molt més salvatges resulten els fets denunciats, quan Jaume Estelrich explica:

“A dins el cafè, tota la conversa que vàrem tenir va ser en castellà. Jo just vaig xerrar en mallorquí quan em demanà el nom. Però, i què havia de fer? És el meu nom! I, a més, jo l'hi tenc, en mallorquí, al carnet d'identitat. Jo som Jaume Estelrich. No som Jaime...”

No és aquesta la primera vegada que es denuncien fets com aquest, a Mallorca.

I les autoritats, que diuen que ens protegeixen i defensen, s'estimen més girar la ullada cap a una altra banda...!

Blog Promocat http://promocat.cecili.cat/post/54647


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS