Administrar

Concentració a Cort: per més respecte cívic a la dissidència

pobler | 09 Maig, 2008 21:31 | facebook.com

El Comitè de Solidaritat amb en Franki convoca una concentració per al dissabte 10 de maig, a les 18h a la Plaça de Cort, per reclamar la llibertat del pres polític Francesc Argemí, condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per presumptes injúries a Espanya.


Concentració a Cort: per més respecte cívic a la dissidència


Dilluns, dia 28 d'abril de 2008, a primera hora del matí, quan el jove terrassenc Francesc Argemí sortia de casa per anar a la feina, una patrulla dels Mossos d'Esquadra vestida de paisà el va detenir i, després de portar-lo a la Presó Model de Barcelona, va ser traslladat a la de Can Brians.

Sense cap notificació ordinària prèvia, la detenció efectuada pels Mossos d'Esquadra en la persona del jove de Terrassa, Francesc Argemí, conegut com a Franki, empresonat per despenjar una bandera espanyola, ha mobilitzat amplis sectors d'arreu dels Països Catalans. També a Mallorca.

Una setmana després, dilluns, dia 5 de maig, a la seu de la CGT-Balears, l'assemblea convocada per impulsar una campanya de solidaritat amb Franki i contra la repressió als moviments socials, denuncia el cas com un exemple més de la repressió que pateixen els moviments socials i de la utilització política i interessada que l'Estat, en aquest cas l'espanyol, fa per intentar acabar amb la dissidència.

Per aquests motius, algunes persones sensibles al tema i que treballen en diferents col·lectius de Mallorca, proposen una trobada informativa sobre aquest cas i la campanya unitària que s'està tirant endavant per tal d'avaluar una participació conjunta des de l'illa.

El Comitè de Solidaritat amb en Franki convoca, aleshores, una concentració per al dissabte 10 de maig, a les 18h a la Plaça de Cort, per reclamar la llibertat del pres polític Francesc Argemí, condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per presumptes injúries a Espanya.

En aquest context, les paraules de Josep-Lluís Carod-Rovira, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, resulten força aclaridores:

“Una decisió judicial pot ser legal però no necessàriament ha de ser justa. El cas del jove terrassenc Francesc Argemí, conegut com a Franki, empresonat per despenjar una bandera espanyola, és un exemple molt clar de desproporció entre la possible falta comesa i la sentència condemnatòria: dos anys i set mesos de presó.
El suport popular als símbols no s’estableix per decret, sinó per lliure adscripció sentimental de cadascú.
En les democràcies avançades, els símbols no necessiten protecció legal, perquè disposen d’amplis consensos. Als EUA, per exemple, no està penat despenjar una bandera i ni tan sols cremar-la, perquè es considera que aquesta acció entra dins la llibertat d’expressió.
En canvi, a l’estat espanyol, despenjar una bandera, cremar una fotografia o fer una caricatura de la família reial està perseguit penalment.
La desproporció judicial que hi ha entre els fets i les condemnes només serveix per incrementar el rebuig a aquells símbols o institucions que es volen protegir”.

Aquesta desproporció, vista des de Mallorca, encara és més palpable. Hi és ben fàcil contrastar la diligència de la justícia i l'administració espanyola a l’hora de protegir els seus símbols, amb la impunitat que sovint gaudeixen persones, o mitjans de comunicació que insulten, difamen i menteixen sobre la realitat illenca, les seves institucions o els seus representants socials, sindicals o polítics.

Sense anar gaire lluny, les seus de la CGT-Balears, o d'ERC-Illes a Palma reben atacs de caire feixista, i no s'hi veu mai aquesta diligència ni s'hi produeix mai cap detenció...

Blog Promocat

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS