Administrar

Son Espases: Basta de comèdia! O som o no som!

pobler | 01 Octubre, 2007 08:38 | facebook.com

Si participen d'un govern que opta per la destrucció de Mallorca, els líders polítics també són responsables d'aquesta destrucció.

Només la dimissió i passar a l'oposició els salvaria, però no ho volen fer perquè les cadires són les cadires. (Llorenç Buades)


Basta de comèdia! O som o no som! No em concentraré amb la gent que participa del govern . Que dimiteixin !


Per Llorenç Buades, Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes)Govern de les Illes

Avui no participaré en la concentració contra la decisió de fer l'hospital a Son Espases. I no ho faré perquè estic fart de manipulacions polítiques.

Dirigents del Bloc han anunciat que participaran en la concentració. Ho fan per tal de no perdre electors quan allò exigible si participen d'un govern és que es facin valer des dels seus càrrecs institucionals.

Si formen part d'un govern és en el seu lloc de feina on han de resoldre les coses. Si participen d'un govern que opta per la destrucció de Mallorca, els líders polítics també són responsables d'aquesta destrucció.

Només la dimissió i passar a l'oposició els salvaria, però no ho volen fer perquè les cadires són les cadires.

Però són les seves cadires, i no les meves i com que no tenen credibilitat, no participaré de la concentració tot que estic molt a favor de salvar la Real, Ses Fontanelles, El Toro, Cala Carbó, Son Quint, i més.


Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes)


A hores d’ara, les persones que ajudaren a canviar el Govern ja han sentit la seva sensibilitat profundament ferida, ja que, sigui quina sigui la decisió final sobre la ubicació del nou hospital, el Govern, amb els seus president i vicepresident al capdavant, ja ha previst obertament la possibilitat de trair la voluntat d’aquestes persones. El greuge tan sols es pot atenuar recuperant la sintonia amb la voluntat popular, manifestada sobretot, és menester repetir-ho, mitjançant els moviments ciutadans, i fent autocrítica per aquesta desgraciada espera d’una resolució.(Diari de Balears)


Editorial de Diari de Baleares


Son Espases, tomba de les esquerres


La concentració convocada pel Bloc dissabte passat amb la finalitat d’enviar un missatge clar al Govern (del qual forma part) sobre Son Espases té la virtut de visualitzar, no tan sols l’actitud coherent de la coalició, sinó també la desmobilització d’aquells sectors del PSIB-PSOE que compartien punt de vista en aquesta qüestió. Ha transcendit que la jerarquia socialista illenca té informació abastament sobre l’opinió de les seves bases, que també apuntaria en la mateixa direcció, per simple coherència amb el discurs de la campanya electoral i per fidelitat als moviments ciutadans que han estat decisius, per ventura més que els mateixos partits, en la creació d’un escenari de govern sense el PP. A hores d’ara, les persones que ajudaren a canviar el Govern ja han sentit la seva sensibilitat profundament ferida, ja que, sigui quina sigui la decisió final sobre la ubicació del nou hospital, el Govern, amb els seus president i vicepresident al capdavant, ja ha previst obertament la possibilitat de trair la voluntat d’aquestes persones. El greuge tan sols es pot atenuar recuperant la sintonia amb la voluntat popular, manifestada sobretot, és menester repetir-ho, mitjançant els moviments ciutadans, i fent autocrítica per aquesta desgraciada espera d’una resolució. La ciutadania té molt clar qui ha canviat i qui es manté fidel als principis que nodriren el fil argumental de l’oposició al Govern de Matas. També haurà de tenir clar qui cerca fer quadrat el cercle. En qualsevol cas, el president Antich faria bé de reflexionar sobre el contingut d’una pancarta, «No enterrem les esquerres a Son Espases», que convida a prendre una decisió amb perspectiva de futur.

Diari de Balears (1-X-07)


L'esquerra institucional juga ara al paper del bon policia, com a les comissaries del franquisme, i com va passar arreu d'Europa en el cas de la guerra de Bòsnia, o en les vagues generals, o en el cas de la base militar dels EUA a Itàlia que ha provocat la crisi del govern Prodi, té la poca vergonya de situar-se en el camp dels manifestants. Ara Jekyll, ara Hide. Allò que no farà es dimitir del govern perquè avui en dia el més important de la política són els càrrecs, i allò que fa la política és donar llocs de feina més agradables que a l'empresa privada, i amb més possibilitats de remenar algunes cireres. (Llorenç Buades)


El Pacte governa per a la dreta


Per Llorenç Buades Castell


No es nou. Tot és vell i mal de coure. Els que al llarg dels anys n'hem après de la conducta dels polítics d'esquerra ja no tenim lloc per a les sorpreses. Esment els d'esquerra perquè és sabut que els de dreta no solen mentir i acostumen a fer el que el seu electorat reclama: ports esportius, camps de golf, escoles privades, autopistes, privatitzacions, segregació social.

En canvi els d'esquerra diuen lluitar per la cosa pública i accepten privatitzacions (com ara l'ampliació del batxillerat d'art al CIDE en comptes de fer-ho al sistema públic), finançament del transport privat (com ara els autocars escolars). Diuen lluitar per la cosa pública i privatitzen la costa en el cas d'El Toro. Diuen lluitar per la sostenibilitat i permeten la destrucció de Ses Fontanelles. I a Son Espases, juguen al igual que va fer Felipe González amb el Otan de entrada, no.

Construeixen a Muro, i no han aturat la construcció a Son Quint que ells mateixos proposaren en l'aterior pacte. Autoritzen un camp de golf a benefici dels amics d'UM.

Diuen que ofereixen els llibres gratis, però només arriben a 100 euros i aquests no arriben a l'ESO, i com que els llibres s'han de tornar, possiblement els llibres tornats superin el cost de la subvenció en alguns cursos. La xocolata del lloro: el PP també en posava de llibres gratis en alguns indrets.

S'enriuen de l'electorat. Això és el que fan. Saben que l'electorat els donarà l'esquena una vegada, però que tanmateix, hi tornarà per allò del mal menor.

La política s'ha convertit així en l'art de fotre a l'electorat d'esquerra, perquè el de dreta més aviat està content amb els seus, i quan es preocupa per la cosa pública exigeix polítiques més antisocials en benefici de pocs.

A grans passes l'esquerra institucional cedeix, i lamentablement, els moviments socials, cada vegada més raquítics tornen a situar l'esquerra a les institucions.

Com que mantenir-se al govern és l'objectiu principal de les esquerres subsidiàries del PSOE i de la dreta regional, han après la lliçó del que fan els seus símils europeus: el joc del bon policia i del mal policia.

L'esquerra institucional juga ara al paper del bon policia, com a les comissaries del franquisme, i com va passar arreu d'Europa en el cas de la guerra de Bòsnia, o en les vagues generals, o en el cas de la base militar dels EUA a Itàlia que ha provocat la crisi del govern Prodi, té la poca vergonya de situar-se en el camp dels manifestants. Ara Jekyll, ara Hide. Allò que no farà es dimitir del govern perquè avui en dia el més important de la política són els càrrecs, i allò que fa la política és donar llocs de feina més agradables que a l'empresa privada, i amb més possibilitats de remenar algunes cireres.

I per això mateix, les esquerres abans socialdemòcrates, i les abans filocomunistes, reculen a Europa i avancen els feixismes.

La militància d'esquerra ha davallat en picat, i té moltes raons per fer-ho, perquè mentre no es refaci de la crisi de les direccions de l'esquerra política, qüestió aquesta anunciada per Trotsky en el seu dia, l'esquerra no té més futur que el nominal.

En aquests efectes, el cas del PRI mexicà (Partido Revolucionario Institucional) és un bon exemple de com es tergiversen les paraules.

Allò que ha de fer l'esquerra en el parlament és condicionar les polítiques des de l'oposició parlamentària i social al govern i no implicar-se en sostenir un govern que a la fi només fa polítiques de dreta.

Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes)


Comentaris

  1. BASTA DE COMEDIA

    Cierto, basta de comedia. Hospital YA, reforma NO. Simplemente esto. Lo demás son ganas de engñar al pueblo

    Rafael Estarellas | 01/10/2007, 19:21
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS