Administrar

L'esquerra oficial farà el segon cinturó del PP i Jaume Matas - Salvem Mallorca!

pobler | 27 Desembre, 2010 10:56 | facebook.com

El nou segon cinturó s’iniciarà a principi d’any


Tot estarà adjudicat abans d’eleccions, però un hipotètic Consell del PP_podria canviar-ne el traçat del darrer tram


Quim Torres | 27/12/2010 |


El Govern de Matas pretenia fer un segon cinturó. Ara es farà més entllà de la Garriga.


El Consell de Mallorca preveu iniciar les obres del nou segon cinturó, la via connectora, durant el primer trimestre de l'any que ve i tenir tot el projecte adjudicat abans de les properes eleccions de maig. Això dificultaria que un hipotètic Consell governat pel PP pogués modificar després el projecte, però no ho impediria perquè precisament el tram que els populars qüestionen, el de nou traçat fins a Son Espases, serà el darrer que s'iniciarà.

Actualment, la institució insular ja ha iniciat el procés de licitació dels primers trams de la ronda de circunval·lació de Palma. Concretament, ha aprovat el projecte de traçat del desdoblament que va des de Son Ferriol fins a l'enllaç amb la carretera vella d'Inca, valorat en 12 milions, i ha iniciat els tràmits per expropiar els afectats, el llistat del qual ja s'ha fet públic.

Aquest tram és el tercer del desdoblament de la carretera actual existent entre Carrefour i Alcampo. Més endavant es procedirà a fer el mateix amb el tram que va des de Son Ferriol fins al Carrefour i amb els dos enllaços entre el segon cinturó i l'autopista de l'aeroport, per un costat, i la d'Inca, per l'altre.

Tots aquests fragments de desdoblament de traçats existents es licitaran durant el primer trimestre de l'any i algun d'ells s'iniciarà en aquest període. Amb tot, les primeres obres es preveuen a principi d'any i serviran per desviar els serveis (llum, aigua, etcètera) que passen per les zones afectades pel desdoblament de la via. El tram de nova construcció, que va des d'Alcampo fins a la zona de Son Espases (per devora del poligon de Son Castelló fins enllaçar amb el camís dels Reis) no s'adjudicarà fins al segon trimestre de l'any i el Consell intentarà que també s'iniciïn les obres en aquest punt.

Això dificultaria que un hipotètic Consell governat pel PP_després de les eleccions canviàs el traçat, però no ho impediria perquè encara podria fer un modificat del projecte. El PP_havia previst que el tram de nou traçat del segon cinturó s'allunyàs més de l'espai urbà i enllaçàs l'autopista d'Inca amb la macrorotonda de la carretera a la UIB, passant per Son Sardina.

En cas que el PP governi després de les eleccions de maig encara podrà decidir si manté aquest darrer tram o fa el que havia plantejat en el passat.

Diari de Balears (dBalears)


Salvar la Real, preservar ses Fontanelles, protegir el Toro (“Port Adriano”) ens servia per a comprovar si aquesta vegada podria haver-hi un canvi en profunditat o si, com de costum, ens trobàvem amb les excuses de mal pagador dels professionals de la mentida. Per a desgràcia nostra, la claudicació davant el PP i els interessos especulatius ha evidenciat que, si no hi ha una ferma vigilància popular, una constant mobilització de les plataformes, partits i sindicats no domesticats, el camí, amb unes petites modificacions per a la galeria, continua essent el mateix que ha seguit sempre la dreta depredadora. (Miquel López Crespí)


Salvem Mallorca! Contra el Segon Cinturó (un article d’octubre de 2007)Quan els votants progressistes, les plataformes antiautovies o per salvar la Real; quan sindicats com la CGT, STEI o milers de persones independents, però amants de la terra, espesses la indignació i desencís que senten per la claudicació del Pacte davant els poders fàctics de les Illes per la qüestió de Son Espases, ho fan pensant en l´obscur futur que s´apropa. Son Espases, no ho oblidem, era el test per a constatar si realment es podria avançar en el camí de la preservació del territori i dels nostres minvats recursos naturals, o tot es reduïa a les mentides acostumades. El dirigent d´EU Eberhard Grosske ho diu amb unes altres paraules en el seu blog personal quan demana retirar el projecte de llei del sòl presentat per UM, i textualment afirma que “Son Espases és una empenta objectiva al Segon Cinturó”. Precisament aquesta és la qüestió, el nus del problema que visualitza la claudicació del Pacte fent l´hospital del PP. La indignació popular per la claudicació del PSOE davant els poders especulatius que tots coneixem fa témer el pitjor. Ja no és solament la retirada covarda de l´ecotaxa per a “quedar bé” davant la patronal hotelera. Tothom veu ben clarament, i l´apunt d´Eberhard Grosske ho concreta a la perfecció, que després de ses Fontanelles, Son Espases, el mal anomenat “Port Adriano”, hi vénen de seguida el Segon Cinturó, la Façana Marítima, l´ampliació del port de Palma fins a límits de bogeria inimaginables, el gasoducte... El gasoducte, que representa l´arribada d´energia per a un creixement il·limitat i insostenible: més dessaladores per quan manqui l´aigua, més forns per a cremar els residus que ens envaeixen arreu, més fàbriques d´electricitat per a donar resposta a una demanda sempre en augment, ja que el creixement descontrolat no atura.

Salvar la Real, preservar ses Fontanelles, protegir el Toro (“Port Adriano”) ens servia per a comprovar si aquesta vegada podria haver-hi un canvi en profunditat o si, com de costum, ens trobàvem amb les excuses de mal pagador dels professionals de la mentida. Per a desgràcia nostra, la claudicació davant el PP i els interessos especulatius ha evidenciat que, si no hi ha una ferma vigilància popular, una constant mobilització de les plataformes, partits i sindicats no domesticats, el camí, amb unes petites modificacions per a la galeria, continua essent el mateix que ha seguit sempre la dreta depredadora.

Si el govern del Pacte no va recuperant la credibilitat que ha perdut (molts sectors que donaren suport a les forces progressistes per a foragitar el PP de les institucions ara els diuen “traïdors” i “covards” sense cap mena de contemplació), el desencís anirà augmentant en detriment de l´enfortiment de la societat civil. A menys que els polítics del règim, siguin de dreta o de l´esquerra oficial, el que vulguin sigui precisament això: contribuir a desmobilitzar la societat civil a fi de poder fer la migdiada tranquils i satisfets, sense haver d´estar fiscalitzats pels votants, per les plataformes de lluita que dinamitzen i donen vida a la nostra societat. Per a aquells que s´han enriquit amb la gestió del règim posant-se al servei dels grups especulatius i encimentadors, les plataformes ciutadanes només serien un estri, un objecte que, com un plat o un tassó de plàstic, es llencen als fems una vegada que s´han emprat.

Per això mateix, perquè Son Espases era el test que permetria visualitzar si aquesta vegada el canvi promès era de veritat o una de les mentides a les quals ens tenen acostumats els vividors del romanço, molts sectors socials demanen coherència i dignitat, no solament al PSOE sinó també als socis de govern, és a dir, al Bloc. Hi ha sectors d´EU, la CGT, la Plataforma Salvem la Real, independents, ecologistes de totes les tendències, que demanen insistentment la sortida dels consellers del Bloc del govern PSOE-UM.

Ens demanam si el president Antich serà capaç de redreçar l´actual sotregada.

Miquel López Crespí

(23-X-07)


Llibres de l´escriptor Miquel López Crespí (Web Ixent)

Història alternativa de la transició (la restauració borbònica) (Web Ixent)


Un projecte abans de fer l'estudi de mobilitat? L’estudi de mobilitat dels accessos a Palma es imprescindible per a resoldre els problemes de saturació.


EL GOB QÜESTIONA EL NOU PROJECTE DE SEGON CINTURÓEl GOB considera que la decissió sobre l'ampliació o prolongació del Segon Cinturó no pot concretar-se sense haver fet prèviament l'estudi de mobilitat. Un estudi que ha d'avaluar els problemes dels accessos a Palma, no només pensant amb infrastructures de gran capacitat, sinó tenint en compte un pla de transport públic per a tota l'àrea metropolitana de Palma.

UN TRAÇAT QUE NO PASSA PER SON SARDINA PERÒ QUE SEGUEIX SENT UNA BARBARITAT

El nou projecte de Segón Cinturó manté el traçat inicial, de l'autopista d'Inca fins la carretera de Sóller. D'aquí, en comptes de seguir fins a la Valldemossa , es desvia en dos ramals, un cap a la UIB i l'altre cap a Son Espases .

Des del nostre punt de vista, es tracta pràctivament del mateix projecte i les conseqüències de la seva construcció serien molt negatives, ja que impliquen:  consum exagerat de territori,  l’impacte paisatgístic,  promoció el transport privat,  especulació urbanística de terrenys propers a la nova via,  la destrucció de patrimoni arquitectònic,  etc..

MÉS CAPACITAT IMPLICA MÉS NOMBRE DE VEHICLES PRIVATS EN CIRCULACIÓ.

El problema no és manca de carreteres, el problema és excés de cotxes. Es per això que l'alternativa al col•lapses actuals no és construir més carreteres, sinó aportar alternatives com el transport col•lectiu.

Web del Gob (28-I-08)

Comentaris

 1. El GOB diu que el segon cinturó incompleix la Llei d'Ordenació del Territori

  El GOB diu que el segon cinturó incompleix la Llei d'Ordenació del Territori
  L'entitat ha demanat al Consell de Mallorca que no es precipiti amb l'inici de les obres


  l GOB ha censurat que els projectes del segon cinturó de Palma incompleixen la Llei d'Ordenació del Territori i el conveni de carreteres, perquè les obres "no han estat justificades en absolut, des del punt de vista d'un estudi integral de mobilitat dels accessos a la capital balear". En un comunicat, el GOB ha indicat que s'està incomplint l'article 12 d de la Llei d'Ordenació Territorial, que assenyala que s'ha de "justificar i definir l'esquema general de les infraestructures, les obres, les instal·lacions i els serveis que es prevegin, tenint en compte la incidència ambiental." A més, ha subratllat que també incompleix el conveni de carreteres, signat entre el Ministeri de Foment i el Consell Insular de Mallorca, que incloïa la redacció d'un 'Estudi dels Accessos a Palma', a fi d'ajornar les actuacions concretes a una planificació global.

  Davant de tal situació, el GOB ha reclamat "sentit comú i responsabilitat" i ha demanat al Consell de Mallorca que no es precipiti" amb l'inici de les obres, tenint en compte que "se sap que no resoldran la problemàtica dels accessos a Palma, perquè no responen a un estudi integral i seriós de les necessitats dels accessos a la ciutat i que tindran un impacte molt important sobre els voltants de Palma". "No volem més ponts, ni macroinfraestructures que no representen cap solució definitiva", ha recalcat l'entitat ecologista, que ha criticat que el pont de Son Espases és ja un "exemple d'improvisació amb un impacte inassumible".

  D'altra banda, ha recordat que fa un any, el GOB va interposar un recurs contra l'aprovació definitiva de la revisió del Pla de Carreteres davant de la "manca de justificació de determinades infraestructures, entre elles, el segon cinturó, i el "incompliment respecte a la planificació dels accessos a Palma del Conveni de Carreteres per no haver fet un estudi previ de mobilitat". "La tramitació de la revisió del Pla de Carreteres per part del Consell de Mallorca va significar el manteniment del mateix model de l'anterior legislatura que el GOB havia rebutjat de forma contundent", ha reprovat.

  Alhora, ha incidit que aquest Pla es va aprovar "sense haver redactat aquest estudi sobre els accessos a Palma i va incorporar els projectes concrets que fan referència als mateixos, concretament, els més polèmics, com la duplicació de l'actual segon Cinturó i la prolongació del mateix (via connectora)".

  dBalears | 29/12/2010, 16:58
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS