Administrar

Memòria republicana: vídeo dels actes a Calvià (Bosc de la Memòria)

pobler | 27 Abril, 2010 16:46 | facebook.com

(1 vídeo) Diumenge, 25 d'abril, al Bosc de la Memòria Republicana acudeixen nombroses famílies d'arreu de Mallorca, per retre homenatge als republicans assassinats pel feixisme franquista, a partir de l'any 1936.



La convocatòria prové de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, encapçalada per M. Antònia Oliver i Manel Suárez.

Als parlaments emotius que s'hi feren, seguí la interpretació al violí d'algunes peces interpretades per Josep Juàrez; i el recitat d'alguns poemes, a càrrec de l'escriptor Miquel López Crespí.



L’escriptor Miquel López Crespí en un moment del recital en honor dels assassinats pel feixisme


Seguidament es diposità un clavell a cadascun dels arbres plantats en aquell Bosc de la Memòria Republicana, en recordança de cadascun dels assassinats pel feixisme franquista.



Magdalena Nebot, Miquel López Crespí i Maria Antònia Oliver París, Presidenta de Memòria de Mallorca


Acabà la jornada amb un breu i ràpid recorregut pel recinte del Fortí d'Illetes, convertit arran de la guerra civil espanyola en presó per a militars de tropa i per a mestres d'escola mallorquins.



Maria del Carme Cano Darder, néta d'Emili Darder i Miquel López Crespí. Fortí d'Illetes, l'indret on falangistes i militars assassinaven els esquerranas mallorquins


Així es commemorà a Calvià, com es des de fa un grapat d'anys, la commemoració del 74è aniversari de la proclamació de la República espanyola.

Blog Cecili Buele


Comentaris

  1. Fer un museu a la presó

    per record i reflexió dels horrors que allí hi hagué.

    Francesc | 14/03/2019, 21:45
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS