Administrar

PROFESSIONALITZACIÓ DE LA POLÍTICA I CORRUPCIÓ: DUES CARES DE LA MATEIXA MONEDA

pobler | 18 Març, 2010 09:54 | facebook.com

PSOE i BLOC, ja que, a més de pactar amb la dreta d’UM, han pres decisions contràries als seus compromisos electorals, i a favor dels corruptes i especuladors: recordau Son Espases, IB3, la política hotelera o el Pla de Carreteres de Mallorca, sense oblidar altres episodis insultants, com la decisió de l’Ajuntament de Palma de mantenir el monument feixista dedicat al “Crucero Baleares”.


PROFESSIONALITZACIÓ DE LA POLÍTICA I CORRUPCIÓ: DUES CARES DE LA MATEIXA MONEDA


El proper dia 20 de març, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista farem palesa als carrers de Palma la nostra indignació pels nombrosos escàndols de corrupció que esclaten contínuament a les nostres Illes, especialment els que suposen el saqueig i malversació de fons públics, que ha caracteritzat una manera de fer política durant molts anys, a les Balears.

Creiem que la manifestació de dissabte que ve, pot ser un punt d’inflexió en la consciència ciutadana, a partir del qual els especuladors i els polítics corruptes potser no comptaran amb la tolerància o passivitat d’importants sectors de la població illenca, davant la gestió de la cosa pública i de la política, passivitat que sens dubte ha estat fins ara un element necessari perquè aquests casos de corrupció es poguessin produir.

Els interessos del sistema capitalista, vertader rerafons de la corrupció econòmica i política, i font inesgotable de privilegis per a uns pocs a costa de l‘exclusió de molts, ha de menester que la gestió de les administracions públiques sigui realitzada per polítics professionals, i no l’interessa gens que els ciutadans i els treballadors intervinguin i participin activament. Ells saben, i nosaltres també, que la corrupció té el millor caldo de cultiu en la foscor i en el vedat tancat dels interessos dels professionals de la política. Per tant, el monopoli de la política en mans d’aquests professionals duu directa o indirectament a la corrupció.

En RG-EA entenem que la corrupció no només compren la delinqüència prevaricadora i el saqueig dels fons públics. Entenem que també hem d’identificar com a corrupció les polítiques que han afavorit els interessos dels especuladors, i d’aquest capítol, a més de l’escandalosa història de PP i UM, tampoc no són innocents els partits polítics de l’actual pacte de govern, PSOE i BLOC, ja que, a més de pactar amb la dreta d’UM, han pres decisions contràries als seus compromisos electorals, i a favor dels corruptes i especuladors: recordau Son Espases, IB3, la política hotelera o el Pla de Carreteres de Mallorca, sense oblidar altres episodis insultants, com la decisió de l’Ajuntament de Palma de mantenir el monument feixista dedicat al “Crucero Baleares”.

La participació directa de la gent treballadora i de la ciutadania en els assumptes públics és la millor manera de prevenir la corrupció política i econòmica. Sense la rebel·lió ciutadana contra aquest estat de coses, no cal parlar de democràcia. Per això, des de RG-EA animam a participar activament en la protesta del proper dia 20 de març, i ens manifestam disposats a sumar esforços amb altres entitats socials i polítiques, a promoure activament la participació ciutadana, tot amb l’objectiu d’aprofundir la democràcia, lluitant contra els privilegis inherents al sistema capitalista i a favor del drets dels treballadors i treballadores, de la ciutadania i del nostre poble.

Mallorca, març de 2010.

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS