Administrar

Salvem Mallorca! El Segon Cinturó ja és aquí

pobler | 16 Novembre, 2009 07:35 | facebook.com

El nou segon cinturó implica ampliar el traçat actual -que va de Carrefour a Al Campo- i allargar-lo fins a la rotonda de la carretera d'Establiments. Actualment, es troba paralitzat perquè per executar-lo cal que, abans, el Consell aprovi definitivament el pla de carreteres, cosa que no passarà fins al ple de desembre. Amb l'aprovació, es podrà començar a redactar el projecte i es podrà procedir a licitar-lo. Amb tot, com que es tracta d'una actuació amb un pressupost important, la seva tramitació no és curta i el conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Pascual (UM), ja ha advertit que és "impossible" que les obres puguin començar abans de l'estiu. (Quim Torres)


El nou cinturó costarà 50 milions més dels prevists


El Conveni de Carreteres fixa 105 milions per a l’actuació. El Consell espera que ho pagui tot Madrid i per fer-ho possible desviarà cap a aquest projecte la partida destinada al tercer carril de l’autopista d’Inca


Quim Torres | 15/11/2009 |

El nou segon cinturó transcorrerà per davant del solar de Son Espases.


El nou segon cinturó de Palma -via connectora dels accessos a Ciutat, com agrada dir-ho al Pacte- costarà més de 50 milions per sobre de la quantitat prevista en el Conveni de Carreteres, en el qual es pressupostà aquesta actuació en 105 milions d'euros. Si no hi ha més retards, aquesta obra s'iniciaria durant la segona meitat de l'any que ve i serà finançada íntegrament per l'Estat, malgrat l'increment pressupostari. L'augment en les previsions de costs d'aquesta actuació, la més important que preveu executar el Consell, s'explica perquè en el Conveni de Carreteres que ha de finançar Madrid es fixà un pressupost estimatiu de 105 milions sota l'epígraf "accessos a Palma". Una vegada s'ha concretat el projecte i s'han actualitzat les despeses d'execució, que eren de l'any 2007, la xifra s'ha hagut d'augmentar, almenys, uns 50 milions.

Per solucionar-ho, en les negociacions per tancar definitivament el pla de carreteres, els partits del Pacte s'han compromès verbalment a desviar cap al nou segon cinturó el pressupost previst en el Conveni de Carreteres per fer el tercer carril de l'autopista d'Inca, una actuació valorada en 47 milions d'euros i que el pla no preveia fins al període comprès entre els anys 2017 i 2024. L'operació no tindria, en principi, cap entrebanc, perquè el Consell té l'encomanda de gestió de les carreteres i estaria autoritzat per Madrid a desviar la partida d'una carretera a una altra, sempre que ho justificàs i tingués el vistiplau del Ministeri de Foment.

El nou segon cinturó implica ampliar el traçat actual -que va de Carrefour a Al Campo- i allargar-lo fins a la rotonda de la carretera d'Establiments. Actualment, es troba paralitzat perquè per executar-lo cal que, abans, el Consell aprovi definitivament el pla de carreteres, cosa que no passarà fins al ple de desembre. Amb l'aprovació, es podrà començar a redactar el projecte i es podrà procedir a licitar-lo. Amb tot, com que es tracta d'una actuació amb un pressupost important, la seva tramitació no és curta i el conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Pascual (UM), ja ha advertit que és "impossible" que les obres puguin començar abans de l'estiu. La intervenció ja arrossega ara un retard de dos anys des que es presentà, una vegada consensuada per totes les forces del Pacte, que modificaren el traçat elaborat per PP i UM. Tot i que es calcula que l'execució completa es farà en dos anys, el Consell ha avançat que tindrà enllestits els accessos a Son Espases abans del proper octubre, quan és previst que obri el nou hospital.


Una carretera consensuada pel Pacte fa més d'un any

La via connectora dels accessos a Palma està consensuada des de fa més d'un any per les tres forces polítiques del Pacte, que la presentaren públicament. Anirà des de Carrefour fins a la rotonda de la carretera d'Establiments, passant per davant de Son Espases. El tram existent, entre Carrefour i Al Campo, es desdoblarà i des d'allà se'n farà un de nou, també de quatre carrils, que creuarà per darrere del polígon de Son Castelló fins a enllaçar amb la carretera de Sóller. Des d'allí seguirà el camí dels Reis fins a la rotonda de Can Valero. La previsió és iniciar l'obra en quatre trams i el projecte també inclou tots els accessos necessaris per donar fluïdesa al trànsit.

dBalears


Un projecte abans de fer l'estudi de mobilitat? L’estudi de mobilitat dels accessos a Palma es imprescindible per a resoldre els problemes de saturació.


EL GOB QÜESTIONA EL NOU PROJECTE DE SEGON CINTURÓ



El GOB considera que la decissió sobre l'ampliació o prolongació del Segon Cinturó no pot concretar-se sense haver fet prèviament l'estudi de mobilitat. Un estudi que ha d'avaluar els problemes dels accessos a Palma, no només pensant amb infrastructures de gran capacitat, sinó tenint en compte un pla de transport públic per a tota l'àrea metropolitana de Palma.

UN TRAÇAT QUE NO PASSA PER SON SARDINA PERÒ QUE SEGUEIX SENT UNA BARBARITAT

El nou projecte de Segón Cinturó manté el traçat inicial, de l'autopista d'Inca fins la carretera de Sóller. D'aquí, en comptes de seguir fins a la Valldemossa , es desvia en dos ramals, un cap a la UIB i l'altre cap a Son Espases .

Des del nostre punt de vista, es tracta pràctivament del mateix projecte i les conseqüències de la seva construcció serien molt negatives, ja que impliquen:  consum exagerat de territori,  l’impacte paisatgístic,  promoció el transport privat,  especulació urbanística de terrenys propers a la nova via,  la destrucció de patrimoni arquitectònic,  etc..

MÉS CAPACITAT IMPLICA MÉS NOMBRE DE VEHICLES PRIVATS EN CIRCULACIÓ.

El problema no és manca de carreteres, el problema és excés de cotxes. Es per això que l'alternativa al col•lapses actuals no és construir més carreteres, sinó aportar alternatives com el transport col•lectiu.

Web del Gob (28-I-08)

Salvar la Real, preservar ses Fontanelles, protegir el Toro (“Port Adriano”) ens servia per a comprovar si aquesta vegada podria haver-hi un canvi en profunditat o si, com de costum, ens trobàvem amb les excuses de mal pagador dels professionals de la mentida. Per a desgràcia nostra, la claudicació davant el PP i els interessos especulatius ha evidenciat que, si no hi ha una ferma vigilància popular, una constant mobilització de les plataformes, partits i sindicats no domesticats, el camí, amb unes petites modificacions per a la galeria, continua essent el mateix que ha seguit sempre la dreta depredadora. (Miquel López Crespí)


Salvem Mallorca! Contra el Segon Cinturó (un article d’octubre de 2007)



Quan els votants progressistes, les plataformes antiautovies o per salvar la Real; quan sindicats com la CGT, STEI o milers de persones independents, però amants de la terra, espesses la indignació i desencís que senten per la claudicació del Pacte davant els poders fàctics de les Illes per la qüestió de Son Espases, ho fan pensant en l´obscur futur que s´apropa. Son Espases, no ho oblidem, era el test per a constatar si realment es podria avançar en el camí de la preservació del territori i dels nostres minvats recursos naturals, o tot es reduïa a les mentides acostumades. El dirigent d´EU Eberhard Grosske ho diu amb unes altres paraules en el seu blog personal quan demana retirar el projecte de llei del sòl presentat per UM, i textualment afirma que “Son Espases és una empenta objectiva al Segon Cinturó”. Precisament aquesta és la qüestió, el nus del problema que visualitza la claudicació del Pacte fent l´hospital del PP. La indignació popular per la claudicació del PSOE davant els poders especulatius que tots coneixem fa témer el pitjor. Ja no és solament la retirada covarda de l´ecotaxa per a “quedar bé” davant la patronal hotelera. Tothom veu ben clarament, i l´apunt d´Eberhard Grosske ho concreta a la perfecció, que després de ses Fontanelles, Son Espases, el mal anomenat “Port Adriano”, hi vénen de seguida el Segon Cinturó, la Façana Marítima, l´ampliació del port de Palma fins a límits de bogeria inimaginables, el gasoducte... El gasoducte, que representa l´arribada d´energia per a un creixement il·limitat i insostenible: més dessaladores per quan manqui l´aigua, més forns per a cremar els residus que ens envaeixen arreu, més fàbriques d´electricitat per a donar resposta a una demanda sempre en augment, ja que el creixement descontrolat no atura.

Salvar la Real, preservar ses Fontanelles, protegir el Toro (“Port Adriano”) ens servia per a comprovar si aquesta vegada podria haver-hi un canvi en profunditat o si, com de costum, ens trobàvem amb les excuses de mal pagador dels professionals de la mentida. Per a desgràcia nostra, la claudicació davant el PP i els interessos especulatius ha evidenciat que, si no hi ha una ferma vigilància popular, una constant mobilització de les plataformes, partits i sindicats no domesticats, el camí, amb unes petites modificacions per a la galeria, continua essent el mateix que ha seguit sempre la dreta depredadora.

Si el govern del Pacte no va recuperant la credibilitat que ha perdut (molts sectors que donaren suport a les forces progressistes per a foragitar el PP de les institucions ara els diuen “traïdors” i “covards” sense cap mena de contemplació), el desencís anirà augmentant en detriment de l´enfortiment de la societat civil. A menys que els polítics del règim, siguin de dreta o de l´esquerra oficial, el que vulguin sigui precisament això: contribuir a desmobilitzar la societat civil a fi de poder fer la migdiada tranquils i satisfets, sense haver d´estar fiscalitzats pels votants, per les plataformes de lluita que dinamitzen i donen vida a la nostra societat. Per a aquells que s´han enriquit amb la gestió del règim posant-se al servei dels grups especulatius i encimentadors, les plataformes ciutadanes només serien un estri, un objecte que, com un plat o un tassó de plàstic, es llencen als fems una vegada que s´han emprat.

Per això mateix, perquè Son Espases era el test que permetria visualitzar si aquesta vegada el canvi promès era de veritat o una de les mentides a les quals ens tenen acostumats els vividors del romanço, molts sectors socials demanen coherència i dignitat, no solament al PSOE sinó també als socis de govern, és a dir, al Bloc. Hi ha sectors d´EU, la CGT, la Plataforma Salvem la Real, independents, ecologistes de totes les tendències, que demanen insistentment la sortida dels consellers del Bloc del govern PSOE-UM.

Ens demanam si el president Antich serà capaç de redreçar l´actual sotregada.

Miquel López Crespí

Articles d´actualitat política de l´escriptor Miquel López Crespí

Llibres de l´escriptor Miquel López Crespí (Web Ixent)

Comentaris

  1. La mentida com a forma de govern

    L'u de desembre de 2007, hi hagué un debat a la Casa de Menorca a Barcelona sobre el tema de Son Espases on, com no podia ser d'altra manera, va sortir el tema del segon cinturó.

    El conseller que, tot sol defensava la postura del govern i que, malauradamet no puc dir qui era ja que ho desconec, va assegurar per activa i per passiva que no hi hauria segon cinturó, malgrat que les persones que intervingueren en la discussió aportaren proves més que evidents del fet que no era creïble que aquesta infraestructura no seria necessària un cop construït l'hospital.

    Era evident que el conseller sabia de totes totes que la postura que defensava no s'aguantava per enlloc, de la mateixa manera que no tenia arguments per rebatre tot el que s'exposà contra la construcció del centre hospitalari: en més d'una ocasió recordo que únicament va poder dir que ell s'havia de refiar dels informes que li havien fet arribar, (sobretot en referència a la perillositat de construïr l'hospital damunt la llera d'un riu).

    Com és natural, no puc provar el que dic de manera contrastada, no tinc els mitjans per fer-ho, però en aquella discussió, vaig tenir la intuïció que el conseller mentia i que, al cap de poc, tindríem la notícia de la construcció del que ara, segons el govern, és una infraestructura necesària... Una de dues: o vivim governats per una colla de desmemoriats, o ja van entrar al govern amb la mentida com a tota ideologia.

    En qui podem confiar, ara? Hi ha algun partit que es salvi d'aquesta epidèmia ideològica? Se'm fa impossible pensar que si.

    Vela | 18/11/2009, 12:04
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS