Administrar

Memòria de Mallorca decebuda amb el Bloc

pobler | 21 Octubre, 2009 15:58 | facebook.com

La Moció que va presentar ahir el BLOC, i que va ser aprovada per unanimitat, no té cap resultat ni cap incidència sobre la realitat de Mallorca. Suposa llençar pilotes fora i traspassar la responsabilitat dels polítics illencs a una altra institució estatal. (Memòria de Mallorca)


MEMÒRIA DE MALLORCA


COMUNICAT


El passat dimarts 20 d’octubre, el Parlament de les Illes Balears va aprovar una Moció que instava el Govern de l’Estat a “aprovar un pla de localització i identificació de les persones desaparegudes violentament durant la Guerra Civil o la repressió política posterior”. A més, segons paraules dels portaveus del propi BLOC, que reproduïm textualment, s’ha aconseguit que el PP ha donat suport a la iniciativa del BLOC en haver estat acceptada la seva esmena d’addició en què proposaven especificar que el text fes referència als desapareguts “dels dos bàndols” enfrontats a la guerra.

En relació amb tot això, des de Memòria de Mallorca volem manifestar:

1. Que el mes de febrer d’aquest any vàrem fer arribar a tots els grups polítics amb representació al Parlament balear un seguit de peticions. Una d’elles sol·licitava que el Parlament balear aprovés, de la mateixa manera que ho havien fet els basc i català, una Llei de Fosses pròpia de les Illes Balears i que fos el Govern Balear qui assumís les tasques de localització, identificació i devolució dels cossos, així com les despeses de les analítiques d’ADN. Avui, dia 21 d’octubre, cap ni un dels grups polítics ens ha fet arribar la seva opinió en relació amb les nostres demandes.

2. La Moció que va presentar ahir el BLOC, i que va ser aprovada per unanimitat, no té cap resultat ni cap incidència sobre la realitat de Mallorca. Suposa llençar pilotes fora i traspassar la responsabilitat dels polítics illencs a una altra institució estatal.

3. Memòria de Mallorca mai ha parlat de “dos bàndols” ni considera que aquesta sigui una fraseologia acceptable. Memòria de Mallorca tan sols exigeix de les institucions de les Illes Balears que localitzin, identifiquin i retornin els cossos de totes aquelles persones que foren assassinades pels colpistes civils i militars i els restitueixin l’honor i la dignitat que les foren robats. Memòria de Mallorca vol criticar i condemnar aquest discurs hipòcrita del Partit Popular que, instal·lat en una falsa equidistància, es nega a condemnar el franquisme i la repressió franquista.

4. Memòria de Mallorca es mostra absolutament decebuda pel contingut d’aquesta moció, que no comparteix en absolut, i per l’actuació dels dirigents polítics que, una vegada més, no volen assumir la seva responsabilitat envers dels ciutadans de les Illes.

5. Memòria de Mallorca recorda a tots els partits polítics de les Illes que ja existeix una relació de les persones desaparegudes, que ja existeixen dues fosses identificades i que ja hi ha una relació de les persones que hi foren, il·legalment i vilment, enterrades. A més, aquesta relació està en mans dels jutges mallorquins que, amb el seu silenci, no fan més que mantenir en el temps el patiment dels familiars.

Associació Memòria de Mallorca


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS