Administrar

La destrucció de Mallorca: el GOB presenta un contenciós contra la Conselleria de Medi Ambient per la presència d’hàbitats naturals d’interès europeu a Son Bosc

pobler | 17 Setembre, 2009 06:20 | facebook.com

El GOB presenta un contenciós contra la Conselleria de Medi Ambient per la presència d’hàbitats naturals d’interès europeu a Son Bosc


La zona de Son Bosc, amenaçada per un projecte de camp de golf, presenta una biodiversitat extraordinàriament important, fet reconegut fins i tot a informes que la pròpia Conselleria de Medi Ambient elaborà durant la tramitació del camp de golf. De fet, aquesta importància motivà que l’any 2003 part de Son Bosc fos incorporat al Parc Natural de S’Albufera. Lamentablement, ja sabem que aquesta protecció només fou vigent 8 mesos, ja que el tornar guanyar les eleccions el Partit Popular la zona fou desprotegida precisament atenent a la demanda dels promotors del camp de golf de Son Bosc.

A la vista d’aquesta importància ambiental, els passats mesos de desembre de 2008 i febrer de 2009 el GOB demanà formalment a la Conselleria de Medi Ambient si tenia constància que a la zona afectada pel projecte de camp de golf hi hagués hàbitats naturals d’importància comunitària, tal i com està establert a la Llei de Patrimoni Natural. La Conselleria no ha donat resposta a cap d’aquests dos escrits.

Tot i això, el 9 d‘abril de 2009, segons informació publicada a la premsa, poguérem saber que des del mes de juliol de 2008 la Conselleria compta amb un informe tècnic que identifica a la zona de Son Bosc diversos hàbitats d’importància comunitària, i fins i tot de protecció prioritària, fet que podria posar en qüestió l’execució del projecte de camp de golf.

Davant això, el 29 d’abril el GOB reclamà a la Conselleria còpia de citat informe, que fossin cartografiats els hàbitats naturals identificats al document i que, en el seu cas, es prenguessin les mesures adequades per garantir la seva conservació. Tampoc hi ha hagut resposta a n’aquest tercer escrit, ni tenim constància que des de la Conselleria s’hagi adoptat cap mesura adreçada a contrastar la informació del citat informe i, en el seu cas, actuar en conseqüència.

A la vista d’aquesta manca de resposta i actuació de la Conselleria de Medi Ambient, el GOB ha interposat recurs contenciós administratiu davant el jutjat.

Aquests fets denunciats pel GOB no fan més que abundar en la línia dels actuals responsables de la Conselleria de Medi Ambient de facilitar sigui com sigui la construcció del camp de golf projectat a Son Bosc, llindant amb el Parc Natural de s’Albufera.

Web GOB


Comentaris

  1. Salvem Son Bosc

    És curiós el tren del llevant també toca zones de protecció i no diuen res. Per favor, basta de destruir Mallorca. Basta de Golfs, Ports, trens i desdoblaments, optimitzem el que tenim i protegim el nostre futur, Mallorca.

    Mateu | 17/09/2009, 08:36
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS