Administrar

dBalears entrevista l'escriptor López Crespí: novetats editorials en la Fira del Llibre

pobler | 04 Juny, 2009 08:04 | facebook.com

"Un recull d'articles literaris que parlen d'aquests quaranta anys de conreu de la literatura, de determinats aspectes del que s'ha anomenat la generació literària dels setanta". Així defineix l'escriptor Miquel López Crespí la seva darrera obra, titulada Novel·la, poesia i teatre. (Memòries 1969-2008), editada per El Tall. L'obra encabeix 40 anys de records en tan sols 300 pàgines en les quals l'autor aproxima el lector a les principals idees "que condicionaren la nostra manera d'entendre el fet literari en aquella època". (Laura Acedo)



“Compromís polític, vida i obra van units”


L’escriptor i articulista Miquel López Crespí presenta el seu darrer llibre, titulada Novel·la, poesia i teatre. (Memòries 1968-2008) i editada per El Tall


Per Laura Acedo


"Un recull d'articles literaris que parlen d'aquests quaranta anys de conreu de la literatura, de determinats aspectes del que s'ha anomenat la generació literària dels setanta". Així defineix l'escriptor Miquel López Crespí la seva darrera obra, titulada Novel·la, poesia i teatre. (Memòries 1969-2008), editada per El Tall. L'obra encabeix 40 anys de records en tan sols 300 pàgines en les quals l'autor aproxima el lector a les principals idees "que condicionaren la nostra manera d'entendre el fet literari en aquella època". Les influències culturals que marcaren la seva formació literària també queden paleses en aquesta obra, en la qual López Crespí no dubta a "deixar constància de la unió estreta, indissoluble, que existeix entre la meva vida personal, el meu compromís polític i la meva obra literària".

Quina és la funció d'un intel·lectual dins una societat de classes? La resposta la dóna l'escriptor al llarg de les 300 planes d'aquestes memòries. "Una funció que a vint anys ja tenim ben aclarida, i més si l'escriptor fa part, com és el meu cas, d'una nació oprimida", assegurà. "El que fa humans i universals personatges com Ramon Llull, Lev Tolstoi, Mercè Rodoreda i Gabriel Alomar, és aquesta simbiosi entre obra d'art i societat, entre forma i contingut" afegí. Mentre que en els primers capítols del treball, l'autor rememora la seva primera època de narrativa, teatre i poesia experimental, el volum complet mostra la seva evolució literària, "i també política", de les quatre darreres dècades. En definitiva, segons el mateix escriptor, aquest treball vol ser un recordatori d'aquestes dècades "d'intervenció política i cultural, de lluita constant per no desmerèixer els mestres que ens han sostingut durant tots aquests anys foscos".

dBalears (4-VI-09)


Miquel López Crespí

Llibres de l´escriptor Miquel López Crespí (Web Ixent)

Articles d´actualitat política de l´escriptor Miquel López Crespí

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS