Administrar

Europees i la política alternativa als partits del règim: els Moviments Socials

pobler | 28 Maig, 2009 12:07 | facebook.com

Preguntes mallorquines a eurocandidatures (6): Damià Oliver


A la reunió convocada per l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca dia 14 de maig de 2009, Damià Oliver, membre de l'entitat ATTAC-Mallorca, mantengué intervencions diverses, fent-hi preguntes sobre la reivindicació i defensa de serveis públics a la Unió Europea.

S'interessà, en primer lloc, per la privatització i mercantilització dels serveis públics, resultat de les polítiques europees que s'estan implementant a la Unió Europea:

Continuà demanant explicacions, Damià Oliver, sobre l'Educació com a servei públic a la Unió Europea.
En aquest sentit demanà a les eurocandidatures presents al Consell de Mallorca:
”Quines mesures pensau adoptar per millorar la qualitat de l’educació pública? “

Les candidatures mallorquines que hi eren presents pogueren contestar allò que volgueren. L'eurocandidata mallorquina del PP, Rosa Estaràs, i l'eurodiputada mallorquina del PSOE, Teresa Riera, n'eren absents i no se n'hi pogué saber la resposta.

Damià Oliver, membre d'ATTAC-Mallorca, continuà insistint en les seves preguntes. En aquesta ocasió s'interessà pel cultiu de transgènics a la Unió Europea i pel deficient etiquetatge amb què s'estan difonent en estats europeus com l'espanyol:

A la seva darrera intervenció, Damià Oliver volgué demanar si és cert que consideren que “hem d'anar a votar per fer una Europa legítima”, com va dir qualcú a la sala aquell vespre. S'hi ha d'anar a votar, per legitimar l'Europa neoliberal que sortirà de la majoria parlamentària guanyadora el 7 de juny?

NOTA:

  • TV Mallorca enregistrà íntegrament aquesta trobada, que es perllongà durant més de 2 hores seguides i que fou moderada pel periodista Rafel M. Creus.
  • Agustí Baró, de l'entitat “Bandejats”, també en féu una gravació i treballà el muntatge que queda recollit a la web del Fòrum Social de Mallorca.

http://nubulaya.cecili.cat/post/71493 Blog Nubulaya

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS