Administrar

Felipe González, Narcís Serra, Solchaga... Les falses memòries de Felipe González (XI)

pobler | 11 Abril, 2009 10:58 | facebook.com

(4 vídeos) El materialisme barroer no em conveç. Ans al contrari, pens que moltes de les dificultats, en la tasca de governar la nació, vénen donades per una manca d'espiritualitat de les masses. Cada dia el servei d'informació de la Presidència em bombardeja amb notícies cruels: enfrontament de vaguistes amb la policia perquè no volen acceptar els plans de reestructuració de l'empresa; jubilats, colla improductiva, demanant un augment de les pensions; joves universitaris que no volen pagar les taxes acadèmiques; vagues a la mineria simplement perquè han mort dos o tres treballadors aixafats a l'interior dels pous... Podria escriure tota la nit damunt els fets irrel.levants que mouen els caps calents a sortir al carrer!


Les falses memòries de Felipe González (XI) – Narcís Serra, Solchaga, els bonsais, Doñana...


Crec que en aquest dietari sincer que reflecteix el meu estat d'esperit, la fondària de l'ànima, totes les meves preocupacions envers la humanitat, ho puc deixar escrit: sóc també un home sensible, un subjecte d'una espiritualitat exacerbada, amant de les coses petites i senzilles. Col.leccionar, tenir cura dels bonsais. Tothom ho sap, no tenc gens amagada la meva preocupació vers les ocupacions que no criden mai l'atenció de ningú. Per exemple: quan, amb na Carmen i altres membres del Govern, anam d'excursió i trobam aquell rierol de formigues atrafegades... ¡quina joia aturar-me a contemplar el quefer de les petites criatures creades per Déu Nostre Senyor! Aquesta sensibilitat crec que em fa diferent dels altres mortals, sempre preocupats per munió d'absurds negocis vulgars: pujar de categoria social, tenir més diners. El materialisme barroer no em conveç. Ans al contrari, pens que moltes de les dificultats, en la tasca de governar la nació, vénen donades per una manca d'espiritualitat de les masses. Cada dia el servei d'informació de la Presidència em bombardeja amb notícies cruels: enfrontament de vaguistes amb la policia perquè no volen acceptar els plans de reestructuració de l'empresa; jubilats, colla improductiva, demanant un augment de les pensions; joves universitaris que no volen pagar les taxes acadèmiques; vagues a la mineria simplement perquè han mort dos o tres treballadors aixafats a l'interior dels pous... Podria escriure tota la nit damunt els fets irrel.levants que mouen els caps calents a sortir al carrer! Mai emperò, i us ho puc ben assegurar, el servei de recerques i indagació em porta les notícies que m'agradaria llegir: una delegació sindical demana més protecció per a les formigues que travessen les autopistes; un grup de miners em sol.licita audiència per a mostrar-me la col.lecció de bonsais que han cultivat després de la feina i m'obsequien diversos exemplars que jo no tenia; els responsables dels escorxadors municipals, en no poder matar tants d'animalets innocents, supliquen del Govern un augment de la promoció del vegetarianisme a fi de disminuir el consum de carn a nivell estatal...


Em deman i no ho acab d'entendre -mai no ho podré entendre!- com la xurma té tan poca sensibilitat. I després fan manifestacions si un soldat mor per accident a la mili, i reclamen fins i tot la supressió del servei militar! Però si mor un eriçó, aixafat per un cotxe a l'autopista, ningú no es mobilitza, ningú no diu: "Anirem a peu a la feina, no farem excursions el cap de setmana!". No. Tots egoistes, inhumans, insolidaris, sortint per les autopistes sense pensar mai en els pobres animals que aixafen: formiguetes, eriçons, alguna ovella que s'ha despistat del ramat... Quina indiferència davant el sofriment dels animals! Quina insensibilitat tan absoluta! Un soldat, en una caserna, pot morir per accident. És quelcom normal, no passa res. El capità envia una carta a la mare oferint-li tota mena d'explicacions. Cap oficial no s'oposarà al fet que sigui condecorat. El Govern no té cap inconvenient que li dediquin una placa, un carrer, al seu poble. La gent hauria de pensar que els accidents a les casernes no signifiquen gaire cosa. Pitjor seria una guerra. Allà sí que hi moren milers de reclutes! També protestarien, si els soldats morissin en el conflicte! Ben cert que augmentaria el moviment pacifista, que les mares sortiren a la voravia i tallarien la circulació, que sectors subversius de la societat aprofitarien els aldarulls per a provar d'ensorrar el govern. Qualsevol excusa és bona per a posar-me entrebancs, per a intentar d'aconseguir per les males allò que no poden fer per les bones, en unes eleccions lliures i democràtiques. Si no fos perquè estim el poble i em sent protector dels descamisats -malgrat que, sovint, no mereixin aquesta preocupació meva-, faria temps que hauria dimitit. En el fons del cor, sent que no els puc abandonar. Em crec en el deure de continuar en el comandament de la nau. He d'ajudar a canviar la humanitat, fer-la més solidària amb la natura, amb els pobres animals desvalguts dels quals no té cura ningú. Les formigues, que mai no protesten, que treballen sense conèixer el que és una revolta, sempre anant a la feina, l'una rere l'altra, dòcils, alimentant la seva reina, tenint cura del niu... ¡quin exemple més constructiu ens ofereixen als homes! Quan anam a Doñana, cada any, ja ho dic als ministres que m'acompanyen: "Aneu amb compte amb les formigues, us llevaré del Govern si feu cap destrossa. Que no sàpiga jo que heu fet malbé un petit aixopluc". I tots, en Narcís Serra, en Solchaga, de puntetes-puntetes, mirant a dreta i esquerra, amb por de no trepitjar un niu, atemorits, però amb la voluntat que jo els he inculcat de no fer mal als animalets que ens volten. És una tasca ben difícil, la del governant. Haver d'ensenyar a ser sensibles fins i tot als membres del Govern! Servituds del poder!

Miquel López Crespí

Llibres de l´escriptor Miquel López Crespí (Web Ixent)

Articles d´actualitat política de l´escriptor Miquel López Crespí

Xarxa de Blocs Sobiranistes (XBS.Cat) ) Articles de l’escriptor Miquel López Crespí

Història alternativa de la transició (la restauració borbònica) (Web Ixent)

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS