Administrar

La corrupció política: el Govern queda en minoria

pobler | 28 Octubre, 2008 05:56 | facebook.com

Unió Mallorquina suspèn de militància el diputat Bartomeu Vicens


Vicens s'ha negat unes quantes vegades a dimitir · UM perd un dels tres diputats i, per tant, el grup parlamentari · El govern es queda en minoria


L'executiva d'Unió Mallorquina ha decidit de suspendre de militància el diputat Bartomeu Vicens, imputat en el cas So n'Oms, mentre no hi hagi una resolució ferma sobre la seva situació processal. Fonts d'UM han explicat a VilaWeb que el partit ha decidit d'actuar així davant la negativa reiterada de Vicens de no voler renunciar a la seva acta. Vicens ha d'abandonar el grup parlamentari d'UM i passar a formar part del grup mixt.

D'aquesta manera, UM perd un dels tres diputats que tenia i es queda sense grup parlamentari, i de retruc, a més a més, el govern balear perd la majoria, pendent d'un sol escó.

UM ha convocat els òrgans de direcció del partit dijous que ve per a valorar la situació política i per escoltar l'opinió de qui representa les bases del partit.

La notícia arriba el mateix dia que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) s'ha declarat competent per jutjar el cas So n'Oms, de presumpta corrupció urbanística a les Illes. El jutjat d'instrucció número 2 de Palma va demanar al TSJIB que se'n fes càrrec, atesa la condició d'aforat de bartomeu Vicens i la petició de presó que ha fet la fiscalia.

El jutge va decretar presó sota fiança de 40.000 euros per a la muller de Vicens, Antònia Martorell.

VilaWeb


Esquerra Unida ha estat la primera a ser contundent amb aquest nou cas de corrupció, i en un dur comunicat fet públic aquests dies demana, molt justament, apartar de la vida pública les persones condemnades judicialment per casos de corrupció. (Miquel López Crespí)


Bartomeu Vicens, Rodrigo de Santos, Maximilià Morales, Eugenio Hidalgo... la corrupció política a Mallorca



Bartomeu Vicens

La situació de corrupció política a les Illes mai no havia arribat al grau del present. No volem dir que abans no existís. El que afirmam és que uns anys abans era secreta, amagada, no hi intervenia, potser per manca de proves, la Fiscalia Anticorrupció. Ara sortim a un cas de corrupció per setmana, amb implicats que formen part del més “selecte” de la classe política del règim. Qui no recorda els afers de la mà dreta de Catalina Cirer, Rodrigo de Santos, i els setanta mil euros gastats a cases de mal viure i drogues? Però també hem estat testimonis del judici a l’exbatle d’Andratx, Eugenio Higalgo, i els seus assessors i col·laboradors en les malifetes. Ben present en la memòria tenim encara el cas Rasputín, la història dels falsos certificats dels cavallistes, els 700.000 euros estafats per Damià Vidal, l’exdirector gerent de Bitel. I per si hi mancava cap cosa, no hi ha dia que en els mitjans de comunicació no surtin casos d’endolls de familiars i amics descoberts a qualsevol àrea de govern, les “assessories” i pagaments per treballs que mai no es lliuren al públic als més diversos aprofitats de tota mena i tot color.

Fins ara la majoria de casos de corrupteles tenien relació amb el govern i gestors del PP. És ara que la Fiscalia Anticorrupció afirma que els dirigents d´UM Bartomeu Vicens i Maximilià Morales empraren la seva influència política per a guanyar milers d’euros de forma il·legítima, exigint comissions en tèrboles operacions de requalifiació de terrenys. Com informa la premsa d’aquests dies, Bartomeu Vicens i Maximilià Morales utilitzaren el seu poder a Unió Mallorquina “per pactar amb els propietaris de les parcel·les que els cedissin el 15% de cada una de les finques a canvi d’obtenir la requalificació a terrenys urbanitzables. El Ministeri Públic també sosté que l’advocat Jaume Montis ‘ocultà’ (als propietaris de les parcel·les) la identitat d’ambdós dirigents d’UM, i alhora ‘es va fer figurar una sèrie de compravendes quan en realitat no va existir cap preu’”.

Bartomeu Vicens i Maximilià Morales són acusats per la Fiscalia Anticorrupció de la presumpta comissió de sis delictes: suborn, blanqueig de capitals, falsedat documental contra la Hisenda Pública, estafa i tràfic d’influències per la pilotada al polígon de Son Oms. Uns terrenys, com diuen els mitjans d’informació, “que patiren un increment espectacular del seu valor quan pasaren de no urbanitzables a urbanitzables”.

Mai no s’havien vist tants de casos de corrupció plegats a Mallorca. Molts ciutadans i ciutadanes sabien d’alguna malifeta de personatges sense principis i sense escrúpols, però que el grau d’aprofitament del poder polític sigui tan escandalós era mal d’imaginar.

Esquerra Unida ha estat la primera a ser contundent amb aquest nou cas de corrupció, i en un dur comunicat fet públic aquests dies demana, molt justament, apartar de la vida pública les persones condemnades judicialment per casos de corrupció. Com diu la declaració d’aquest grup, cal “apartar de la vida pública, preventivament i sense que això signifiqui presumpció de culpabilitat, aquelles persones que estiguin implicades en casos de corrupció política per tal de mantenir el debat polític i el funcionament institucional lluny del debat sobre els casos de corrupció (que és el cas del portaveu d’UM)”.

Com deia el senador autonòmic Pere Sampol en referència al cas de presumpta corrupció que envolta Bartomeu Vicens: “És ben necessari que dimiteixi i començar a fer net en la vida política”. La premsa també ens informa que Sampol mostrà la seva satisfacció per l’actuació de la Fiscalia, que ha presentat querella criminal contra el diputat d’UM per suposat cobrament de comissions en la requalificació del polígon de Son Oms. També hem llegit que “el senador advertí que casos com aquest ‘eren de domini públic’ i responen a ‘la pràctica política dels partits conservadors’. ‘Hi ha fortunes que han nascut de la nit al dia’, digué Sampol, qui espera que Fiscalia ‘acabi amb aquesta xacra’”.

Miquel López Crespí

Publicat en El Mundo-El Día de Baleares (10-VI-08)

Llibres de l´escriptor Miquel López Crespí (Web Ixent)

Articles d´actualitat política de l´escriptor Miquel López Crespí

Comentaris

  1. UM suspèn de militància Vicens i l’envia al grup mixt

    UM suspèn de militància Vicens i l’envia al grup mixt

    Nadal demanà ahir a l’imputat que dimitís de diputat i ell s’hi negà. L’executiva havia decidit diumenge per unanimitat demanar-li l’escó. La seva negativa obre un procés que podria acabar amb l’expulsió

    Quim Torres |

    Unió Mallorquina suspèn de militància el seu diputat, Tomeu Vicens, principal imputat en el cas Son Oms, i l’obliga a abandonar el seu grup per passar al grup mixt. L’executiva d’UM decidí diumenge, per unanimitat, demanar la seva dimissió de diputat i iniciar, si aquest es negava a deixar l’escó, un procés que pot acabar amb la seva expulsió del partit. El president d’UM, Miquel Nadal, demanà ahir a Vicens que dimitís. La seva negativa desencadenà el procés. De moment, el suspenen de militància, l’envien al grup mixt i li obren un expedient disciplinari. UM, per contra, perdrà el seu parlamentari i el Pacte podria perdre la majoria si Vicens no vota amb les forces de centreesquerra.

    Públicament, UM només informà que havia suspès de militància Vicens i que l’enviava al grup mixt fins que "la Justícia es pronunciï de manera ferma sobre la seva situació processal". Tanmateix, en realitat, UM ja ha demanat la dimissió a Vicens, tal com el president del Govern, Francesc Antich, requerí al partit la setmana passada. Una petició que secundaren el PSOE i el Bloc, socis d’UM al Pacte.

    La decisió de l’executiva d’UM, que es prengué diumenge vespre a Ariany, no és conseqüència de la posició adoptada ahir pel Tribunal Superior de Justícia (TSJIB), que es declarà competent per investigar el cas Son Oms. Per tant, quan UM decideix, la situació processal de Vicens no ha canviat des que, la setmana passada, l’executiva just optà per rellevar-lo com a portaveu i com a membre de la Comissió d’Urbanisme, ajornant qualsevol decisió més fins que el TSJIB es pronunciàs. Només la pressió dels socis i la pressió de les bases del partit explicarien el canvi d’actitud de la direcció d’UM.

    Segons fonts de la direcció, les bases del partit reclamaven més contundència. Altres fonts diuen que Miquel Nadal es comprometé divendres amb Antich i amb Biel Barceló (Bloc) a endurir la posició del partit respecte a Vicens i a fer-ho en breu. Amb l’expulsió de Vicens al grup mixt, UM quedarà sense grup propi i els dos diputats que li queden —Maria Antònia Munar i Josep Melià— també passaran a engrossir el grup mixt (ara integrat per les dues diputades d’Eivissa pel Canvi i pel de Formentera). Tot i que UM confia que això no passi i que els grups del Pacte li "prestin" un diputat per mantenir el grup, el reglament de la Cambra només preveu que es creï un grup els deu primers dies de cada legislatura. Per altra banda, la direcció d’UM també ha convocat per dijous horabaixa els principals òrgans del partit: el consell polític, presidents i secretaris de comitès locals i batles i regidors.

    El diputat no diu si votarà el Pacte

    El diputat d’UM, Tomeu Vicens, va recordar ahir que fins ara havia votat amb la majoria que dóna suport al Govern del Pacte, però "a partir d’ara serà a partir d’ara" i evità dir amb qui votarà quan estigui al grup mixt. "De moment sempre ho he fet, però no respondré preguntes de futuribles", va afirmar Vicens. Si no votàs amb el Pacte, el deixaria en minoria. En una entrevista a Ona Mallorca, també assegurà que conegué les intencions del seu partit "per telèfon" i avançà que avui acudirà al Parlament i ho continuarà fent mentre pugui.

    Vicens conegué ahir dematí la decisió del seu partit per boca del seu president, Miquel Nadal, i considerà "coherent" i "lògic", tant per ell com per la direcció, que el suspenguin temporalment de militància. El diputat assegurà desconèixer que la decisió suposava enviar-lo al grup mixt però, en tot cas, es mostrà disposat a acatar el mandat per calmar els ànims de tothom i deixar el partit al marge de la polèmica. Vicens reiterà que no dimiteix com a diputat.

    L’executiva es reuní diumenge a can Pascual

    Si ja és inusual que un partit polític reuneixi la seva executiva en diumenge, més ho és encara que ho faci a casa d’un dels dirigents. Això és el que va fer Unió Mallorquina, convocà la seva direcció diumenge a Ariany a casa del vicepresident del Consell i conseller insular d’Obres Públiques, Antoni Pascual. La reunió acabà amb un pa amb oli a can Pascual. Entremig, s’acordà demanar la dimissió de Vicens. Els dirigents d’UM foren convocats el migdia pel seu president, Miquel Nadal, que havia acudit a les fires de Porreres. Allà, Nadal es reuní amb membres de la formació. Els representants d’UM als pobles demanaven als seus dirigents una actuació més contundent amb Vicens. I així es produí hores més tard a Ariany.

    A la reunió d’Ariany acudiren tots els membres de la direcció menys tres. El batle de Porreres, Bernat Bauçà, no hi pogué anar perquè tenia fires al poble; el conseller d’Esports, Mateu Cañellas, tampoc hi assistí perquè era a València al Gran Premi de motociclisme; i la tinent de batle de Palma Cristina Cerdó també n’excusà l’absència. En aquesta reunió s’acordà, per unanimitat, demanar la dimissió del fins fa poc portaveu parlamentari de la formació, Tomeu Vicens. També s’acordà en aquesta atípica trobada que, si el diputat es negava a dimitir, se li obriria un procés per indisciplina, el quals s’iniciaria amb la suspensió de militància i el seu pas al grup mixt i que podria desembocar en la seva expulsió del partit.

    Vicens es veié després amb Munar

    El diputat Tomeu Vicens mantingué ahir migdia una trobada amb la presidenta del Parlament i expresidenta d’UM, Maria Antònia Munar. La reunió es produí després que el president del partit, Miquel Nadal, hagués demanat a Vicens que dimitís i després que aquest s’hi negàs. En la trobada entre Munar i Vicens, aquest l’hauria informat dels esdeveniments. Abans, Vicens havia acudit a mitjan dematí a les dependències que té Munar al Parlament. També el dematí, Munar es veié al Parlament amb l’exconseller de Turisme Francesc Buils, que dimití setmanes enrere després d’un llarg torcebraç amb la direcció d’UM.

    dBalears | 28/10/2008, 06:02
  2. Diguem amb qui pactes (UM) i te diré a qui et sembles

    Diguem amb qui pactes (UM) i te diré a qui et sembles

    13 de setembre de 2004 El fiscal demana la inhabilitació
    de dos anys per a l'exbatle de Muro Jaume Perelló (UM)
    per presumptes irregularitats urbanístiques.

    15 de setembre de 2004 El Consell de Mallorca retira
    bona part de les subvencions que tradicionalment
    atorgava a Unió de Pagesos.

    23 de setembre de 2004 La desaparició de la Teulera de
    Ca sa Rotera (Campanet), considerada una «greu pèrdua
    patrimonial» víctima de les decisions del PP-UM.

    23 de setembre de 2004 El Consell dóna el vistiplau a la
    urbanització ilegal de Son Talent de Manacor.

    30 de setembre de 2004 Associació d'Activitats
    Socioculturals de Mallorca, entitat propera a UM de
    Campos obté 98.000 euros de subvenció del CIM.

    30 de setembre de 2004 El Consell de Mallorca ha donat 1.263.857,42 euros el 27,72 % dels fons de promoció cultural a entitats relacionades amb Pere Serra. Promomallorca S.L (Enciclopèdia de Mallorca) obté 180.304 euros de subvenció del Consell Insular de Mallorca.

    4 d'octubre de 2004 PP i UM impedeixen investigar la
    política de subvencions del Consell.

    5 d'octubre de 2004 El Consell de Mallorca aprova construir un zoològic al nucli de son Sant Martí de Muro sense tenir en compte els informes desfavorables dels tècnics de l'Ajuntament de Muro i del mateix Consell de Mallorca.

    26 d'octubre de 2004 ALM-UM proposa la construcció d'un
    camp de golf en el Pla general de Manacor.

    30 de novembre de 2004 Jesús Boyero, gendre de l'editor Pere Serra obté del Consell la reclassificació d'una finca a Son Massot (Calvià),- Ara val 34 milions més.

    1 de novembre de 2004 Al Consell de Mallorca li correspondran 1.604.786 euros per la cessió estatal de part dels imposts sobre el tabac.

    4 de novembre de 2004 El Consell de Mallorca preveu que la pròxima dècada surtin al mercat 8.000 nous habitatges anuals.

    13 de desembre de 2004 El Consell de Mallorca aprova un
    Pla Territorial desenvolupista amb el rebuig de l'oposició i
    els vots favorables del PP i UM.

    Any 2005

    El Consell de Mallorca gestionà un pressupost consolidat de 238.117.888'53 euros.Més de la meitat del pressupost del Consell de Mallorca se l'endugueren l'Institut de Serveis Socials i Esportius -ISSEM, controlat pel PP- i el departament d'Obres Públiques, que els va destinar bàsicament a carreteres.

    1 de gener de 2005 El Consell destina 1'4 milions per a la carretera sa Pobla-Alcúdia i dos milions per a l'accés de Muro.Es preveu una despesa de 469.000 euros per a la rotonda de Porreres i 730.000 per a una altra a Pollença.

    24 de febrer de 2005 PP , PSOE i UM aproven la
    construcció de 18 habitatges a la primera línea de la
    Colònia de Sant Pere al Molí d'en Regalat.

    7 de març de 2005 El PP,UM i PSOE al Consell de
    Mallorca aproven un conveni amb l'Ajuntament de Palma
    que permetrà ampliar les dues línies d'incineració
    actuals.

    5 d'abril de 2005 PP i UM s'oposen a reconèixer als
    homosexuals el dret d'adoptar nins.

    6 d'abril de 2005 Els tècnics del Patrimoni del Consell acorden la demolició de l'hostal de cas Tix, a la carretera Inca-sa Pobla.

    19 d'abril de 2005 L'Ajuntament de Palma ha cedit 25.285 metres quadrats al Consell de Mallorca perquè pugui ampliar la incineradora de Son Reus.

    29 d'abril de 2005 UM de Muro vota en contra de totes
    les multes per les obres il·legals que els altres grups
    aproven.

    8 de maig de 2005 El PP i UM en el Consell de Mallorca es
    neguen a aixecar un monument a les víctimes del
    franquisme.

    17 de maig de 2005 El Ple del Parlament aprova, amb el
    suport del Grup Popular i UM, la llei de conservació dels
    espais de rellevància ambiental (LECO).

    3 d'agost de 2005 El batle d'Andratx, Eugenio Hidalgo
    (PP), destitueix del seu equip de govern les dues
    regidores d'UM, Isabel Alemany i Maria Porcel.
    responsables d'Obres Públiques.

    13 de setembre de 2005 El PP de Calvià usa el vot del
    trànfuga d'UM Thomàs per a l'aprovació de distints
    projectes.

    4 d'octubre de 2005 Aprovació dels pressupostos del Consell de Mallorca que arriben als 278 milions d'euros.

    20 d'octubre de 2005-El Dia-El Mundo informa que
    dirigents d'UM amb la ficció de ser pagesos i pescadors
    aprofiten l'associació Foravila per rebre 164.000 euros de
    subvenció.

    22 d¡octubre de 2005 Segons El Dia del Mundo el Consell de Mallorca paga l'activitat privada dels despatxos de «Artigues i Galmés, Asesoria i Administracions», que és a la vegada seu de l'associació fantasma Foravila.

    4 de novembre de 2005 Magdalena Rigo Vanrell (UM) ha
    rebut 10.465,90 euros pel seguiment de l'activitat del
    Museu de l'Esport.

    13 de novembre de 2005 El Consell de Mallorca dedica
    247.500 euros en la contratació de dinamitzadors
    juvenils mitjançant una empresa de treball temporal
    dirigida, casualment, per Aina Colom Umbert.

    18 de novembre de 2005 El Consell de Mallorca ha
    subvencionat amb 396.000 euros l'Associació per a la
    Conservació i la Difusió del Patrimonio (Acidep), un
    directiu dels quals és Bartomeu Ferragut (UM).

    22 de novembre de 2005 El Consell de Mallorca ha subvencionat per valor de 441.000 euros a l'Associació de Societats de Caçadors de Mallorca.

    14 de desembre de 2005 L'Ajuntament d'Andratx inicia un
    expedient sancionador contra Josep Bestard, president
    d'UM a Andratx, per l'ampliació d'una casa d'eines.

    14 de desembre de 2005
    L'Ajuntament d'Andratx inicia un expedient sancionador
    contra Antoni Rosselló Porcel, fill de la regidora d'UM a
    Andratx, per construir una edificació destinada a
    habitatge sense la preceptiva llicència.

    31 de desembre de 2005 Segons un informe del Departament d'Economia del Consell de Mallorca, cada ciutadà de Mallorca va fer efectiva una mitjana de 648,44 euros al seu ajuntament.Els ajuntaments de les Illes augmentaren la pressió fiscal un 18% durant el 2005, segons es desprèn d'un estudi realitzat pel Departament d'Economia del Consell de Mallorca.

    Any 2006
    El Consell Insular de Mallorca dedica 191.000 euros en subvencions al Grup Serra, al marge de les despeses publicitàries.

    El Consell de Mallorca incrementa un 15,07% el cost de la tarifa de residuus.

    3 de gener de 2006 El Govern Matas s'oposa que el Consell de Mallorca empri les cendres de la incineradora de Son Reus com a material de construcció.

    7 de febrer de 2006 El ple del Consell de Mallorca ha declarat bé d'interès cultural el monestir de la Real amb un perímetre de protecció de dos-cents metres i no dels cinc-cents que reclamaven les entitats ecologistes.

    21 de gener de 2006 El Consell de Mallorca autoritza l'Ajuntament de Capdepera l'aixecament de la suspensió de llicències a dues urbanitzacions a Cala Provençals i a Canyamel.
    21 de febrer de 2006 PP i UM acorden retirar l'autovia
    Inca-Manacor del Pla de Carreteres després de tudar
    258.000 euros en el projecte.

    23 de març de 2006 El Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma obre diligències contra els dirigents del Consell de Mallorca, d'Unió Mallorquina, en relació a les subvencions.
    25 d'abril de 2006 UM rebutja de pla la llei de capitalitat
    perquè lleva competències al Consell Insular en matèria
    urbanística.

    5 de maig de 2006 El Consell de Mallorca adjudicà la
    venda i urbanització de Can Domenge (Palma) de 52.000
    metres per 30 milions d'euros a la societat formada per la
    constructora mallorquina Ferratur-Sacresa.

    5 de maig de 2006 La comissió insular d' Urbanisme
    aprova el pla parcial del polígon industrial de Son Fosquet
    (Llucmajor) amb els vots de PP i UM, i les abstencions de
    l'oposició.

    5 de maig de 2006 El PP i UM rebutgen la declaració de
    zona arqueològica de Son Real.

    19 de maig de 2006 La Comissió d'Urbanisme del
    Consell, amb els vots del PP i UM autoritza l'hospital de
    Son Espases.

    31 de maig de 2006 El PSOE i UM d'Artà expulsen el
    regidor Julen Adrian (EU-Verds) del govern municipal.

    4 de juny de 2006 Biel Barceló, nou secretari del PSM
    manifesta que està disposat a pactar amb UM.

    5 de juny de 2006 El ple del Consell aprova el projecte de
    l'hospital a Son Espases i la urbanització de Can
    Domenge amb els vots del PP i UM.

    3 de juliol de 2006 UM vota amb el PP al Consell perquè
    es mantengui el Decret de trilingüisme.

    20 de juliol de 2006 El GOB acusa UM d'haver contribuït
    amb el PP a la destrucció del territori mallorquí.

    4 de setembre de 2006 El Consell de Mallorca allarga fins el 2041 el contracte amb Tirme, que invertirà 376'7 milions.

    19 de setembre de 2006 El GOB presenta un total de 14 denúncies al Consell i a l'Ajuntament de Sencelles per obres il·legals que es duen a terme a sòl rústic d'aquest municipi.

    28 de setembre de 2006 El Consell aprova la protecció de quatre metres a la font de la Vila.Els missioners de la Real demanaven que l'àrea fos de 15 metres.

    2 d'octubre de 2006 El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat amb els vots a favor de PP i d'Unió Mallorquina, la inversió de 9.226.281 euros per al desenvolupament del pla concertat de prestacions socials bàsiques en diferents ajuntaments de l'illa.

    13 de novembre de 2006 Segons El Dia-El Mundo el Consell de Mallorca ha concedit 453.500 euros a la societat Almacenes Rullán S.A., del seu candidat Miquel Rullan Coll, en partides que no arriben als 30.000 per tal d'evitar el concurs públic.

    22 de novembre de 2006 L'equip de govern (PSOE-UM) ha
    decidit suspendre, fins a nova ordre, el Fòrum de
    participació ciutadana de la Colònia de Sant Pere perquè
    és un òrgan que «està polititzat».

    24 de novembre de 2006 El Jutjat d'Instrucció 3 admet a
    tràmit una denúncia per edificació il.legal contra el
    portaveu del PSM d'Andratx, Gabriel Puigserver, i una
    altra contra el director insular de Turisme del Consell de
    Mallorca, Josep Bestard (UM).

    16 de desembre de 2006 L'equip de Govern en minoria
    (PSOE-UM) a Artà no pogué aprovar la seva proposta per
    cedir la gestió de l'aigua potable per 25 anys, amb els
    vots en contra de UIA, PP i EU-EV.

    29 de gener de 2007 L'herba artificial del camp municipal d'esports de Santa Eugènia ha costat 550.715'78 euros, dels quals, el Consell de Mallorca n'ha subvencionat 385.501'05 mitjançant el Pla d'Obres i Serveis.

    31 de gener de 2007 EU-EV du davant el Consell les 19 infraccions urbanístiques de Pula.

    20 de febrer de 2007 PP i UM impedeixen la investigació
    de la gestió de l'exdirector d'ordenació del Territori
    Jaume Massot en el Govern.

    14 de març de 2007 El batle Matas es desmarca del PP i
    s'abstén en la protecció del Turó de Sant Joan, però UM
    vota amb la resta del PP contra la seva protecció.

    7 d'abril de 2007 L'Ajuntament de Pollença (PP-UM) ha
    concedit la llicencia per construir un agroturisme al golf
    il·legal de Can Guilló, a Pollença. Han legalitzat també
    les obres de construcció del llac i el molí adossat.

    19 d'abril de 2007 UM adjudica l'obra de rehabilitació dels Sestadors d'Ariany
    valorada en 270.000 euros a Pere Ribot Vanrell, pare del
    seu candidat municipal.

    26 d'abril de 2007 La Comissió Insular d'Urbanisme del Consell aprova l'ampliació de l'hotel Formentor en cent noves places

    Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes) | 28/10/2008, 06:06
  3. PSIB i PSM esperen que el diputat d'UM, Vicens Bartomeu, dimiteixi avui

    PSIB i PSM esperen que el diputat d'UM, Vicens Bartomeu, dimiteixi avui

    UM el va expulsar ahir del partit perquè és acusat de corrupció · Amb això perd el grup parlamentari i deixa el govern en minoria
    El Partit dels Socialistes de les Illes Balears (PSIB) i el Partit Socialista de Mallorca - Entesa Nacionalista PSM, els dos partits que juntament amb Unió Mallorquina (UM) formen govern a les Illes, esperen que el diputat d'UM i ex-portaveu del partit Bartomeu Vicens, acusat de corrupció, dimiteixi avui al matí durant el ple al parlament. Ahir UM va decidir-se a expulsar Vicens del partit, i tant el PSIB com el PSM van declarar-se satisfets.

    La secretària d'organització del PSIB, Rosa M. Alberdi, va demanar ahir al vespre a Vicens que 'apel·lés a l'ètica personal' i lliurés l'acta de diputat. Pel secretari general del PSM, Biel Barceló, la decisió d'UM és 'un pas endavant en la lluita contra la corrupció'; i ara espera que Vicens abandoni l'escó. De fet, els responsables d'aquests dos partits confien que Vicens lliuri l'acta de diputat, avui a les onze, al ple del parlament.

    Govern en minoria

    La decisió d'UM de foragitar Vicens li ha fet perdre un dels tres diputats que tenia i, per tant, també el grup parlamentari. De passada, el govern perd la majoria, per un sol escó. Si Vicens dimitís, com demanen els socis de govern, seria Isabel Alemany, la número quatre de la llista d'Unió Mallorquina, que ocuparia l'escó, i el govern recuperaria la majoria de trenta diputats.

    Fonts del Pacte de govern han explicat a VilaWeb que, si Vicens no dimitís, no per això seria considerat un diputat del govern i, per tant, caldria 'començar a pensar en un govern en minoria'.

    El Tribunal Superior de Justícia es declara competent

    El mateix dia de l'expulsió de Vicens el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) es va declarar competent per a jutjar el cas So n'Oms, de corrupció urbanística, del qual Vicens és un dels principals acusats. El jutjat d'instrucció número 2 de Palma va demanar al TSJIB que se'n fes càrrec, per la condició d'aforat de Bartomeu Vicens i perquè la fiscalia demana que sigui empresonat.

    A més, el jutge va decretar presó sota fiança de 40.000 euros per a la muller de Vicens, Antònia Martorell.

    VILAWEB | 28/10/2008, 06:09
  4. Bartomeu Vicens es presenta al parlament, sense cap intenció de dimitir

    Bartomeu Vicens es presenta al parlament, sense cap intenció de dimitir

    UM el va suspendre ahir de militància perquè és acusat de corrupció · Si passa al grup mixt, UM perdrà el grup parlamentari i deixarà el govern en minoria
    El diputat d'Unió Mallorquina (UM) i ex-portaveu del partit Bartomeu Vicens, acusat de corrupció, s'ha presentat avui al parlament i ha ocupat el seu escó de diputat (seguiu el ple en directe), contravenint les peticions que ahir li van fer el Partit dels Socialistes de les Illes Balears (PSIB) i el Partit Socialista de Mallorca - Entesa Nacionalista PSM. Ahir UM va decidir de suspendre-li la militància i tant el PSIB com el PSM van declarar-se'n satisfets.

    Portaveus d'aquests dos partits van confiar ahir que Vicens lliuraria l'acta de diputat, avui a les onze, al ple del parlament, però no ha estat així.

    La secretària d'organització del PSIB, Rosa M. Alberdi, va demanar ahir al vespre a Vicens que 'apel·lés a l'ètica personal' i lliurés l'acta de diputat. Pel secretari general del PSM, Biel Barceló, la decisió d'UM és 'un pas endavant en la lluita contra la corrupció', que esperava que avui completés abandant l'escó.

    Govern en minoria

    La decisió d'UM de foragitar Vicens li ha fet perdre un dels tres diputats que tenia i, per tant, també el grup parlamentari. De passada, el govern perd la majoria, per un sol escó. Si Vicens dimitís, com demanen els socis de govern, seria Isabel Alemany, la número quatre de la llista d'Unió Mallorquina, que ocuparia l'escó, i el govern recuperaria la majoria de trenta diputats.

    Fonts del Pacte de govern han explicat a VilaWeb que, si Vicens no dimitís, no per això seria considerat un diputat del govern i, per tant, caldria 'començar a pensar en un govern en minoria'.

    El Tribunal Superior de Justícia es declara competent

    El mateix dia de l'expulsió de Vicens el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) es va declarar competent per a jutjar el cas So n'Oms, de corrupció urbanística, del qual Vicens és un dels principals acusats. El jutjat d'instrucció número 2 de Palma va demanar al TSJIB que se'n fes càrrec, per la condició d'aforat de Bartomeu Vicens i perquè la fiscalia demana que sigui empresonat.

    A més, el jutge va decretar presó sota fiança de 40.000 euros per a la muller de Vicens, Antònia Martorell.

    VILAWEB | 28/10/2008, 10:29
  5. EL PACTE POST VICENS

    EL PACTE POST VICENS

    grosske | 28 Octubre, 2008 17:59

    UM ha fet el que havia de fer, ha contredit el seu insostenible discurs de "no farem res fins que els jutges no hagin pres cap decisió" i li ha demanat a Bartomeu Vicens l'acta de Diputat.

    En Vicens, però, s'ha declarat en rebel.lia i ara és un diputat trànsfuga al grup mixt i suspés de militància pel seu partit.

    Per tant, el govern podrà treure lleis amb el vot del Sr. Vicens però el govern no pot, per ètica, anar a cercar el vot del Sr. Vicens ni negociar amb ell el sentit del seu vot

    Per tant, el pacte de progrés del 2007 està en minoria al Parlament de les Illes Balears.

    Ha dit avui en Diéguez a la ràdio que no passa res, que està molt bé això de governar en minoria i que això és el que li passa a ZP fa dues legislatures. En realitat, la situació és radicalment distinta. El govern balear té davant sí un mur de 30 diputats i diputades del PP i el vot que li falta per fer majoria és, com s'ha dit, el d'un diputat amb el qual no pot negociar.

    Per tant, el govern Antich penja d'un fil. Això no ens aboca directament a eleccions anticipades perquè, en definitiva, és possible que la dimissió de Vicens s'acabi produint per l'avanç imparable del procediment judicial i/o perquè la única cosa que cerca en Vicens són els beneficis d'un aforament que, per cert, EU, amb molt d'encert, ha dit que s'hauria de suprimir per a aquest tipus de delictes.... però les eleccions anticipades són un escenari que, de cap manera, es pot descartar (per molt que la Sra. Joana Barceló hagi dit el contrari)

    La solució bona és, evidentment, que el Sr. Vicens dimiteixi però això només serà possible si, entre tots, aconseguim uin clima social pel qual trànsfugues i corruptes aferrats a les cadires no puguin anar pel carrer més que tapats amb una caputxa

    Blog Grosske | 28/10/2008, 17:36
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS