Administrar

L'actualitat de la destrucció de les Illes: Econotícies

pobler | 24 Setembre, 2008 20:51 | facebook.com

ECONOTÍCIES


Recull de notícies recollides per Llorenç Buades


Sabiés què dels 9'95 milions de tones de CO2 emesos l'any 2006 a les Illes Balears, la planta d'Es Murterar va emetre 3.180.168 tones de CO2 i Son Reus, 961.810 ?

Sabies què altres empreses emissores de gasos contaminants de l'atmosfera són Ladrillerías Mallorquines, a Felanitx, que va produir 59.876 tones de CO2 l'any 2006; CEMEX de Lloseta que va emetre 471.739 tones i Tejar Balear que n'emeté 5.638 ?

Sabíes què El Tribunal Suprem ha ratificat la desclasificació del sector urbanitzable de 49 hectàrees de Tolleric, a Llucmajor, i la seva classificació com sòl rústic, de manera que no es podrà construir en aquests terrenys ?

Sabies què l'arxipèlag balear disposa del 12 per cent del total dels amarraments disponibles en el Mediterrani en els seus 1.428 quilòmetres de costa, segons assegura Greenpeace ?

Sabies què l'arribada del cable elèctric des de la península a Balears posa en perill una de les més denses i millor conservades zones de posidònia de l'arxipèlag que s'estén fins a uns 45 metres de profunditat?

Sabies què el Grup d’Ornitologia Balear, GOB, va demanar a la Conselleria d’Agricultura i Pesca la prohibició de la pesca d’arrossegament dins la reserva marina del Migjorn ?

Sabies què el Pla Territorial de Mallorca preveu ampliar la superfície del polígon Ses Veles a Bunyola en 1,6 milions de metres quadrats en terrenys que són en un 75% propietat dels Gual de Torrella, quan actualment es disposa de 560.000 metres quadrats ?

Sabies què es tramita l’interès general, per part del Consell, d’un camp de golf a Son Aversó, finca propera al nucli de Son Sardina, a instàncies del seu promotor Vicenç rande?

Sabies què l'ampliació de Port Adriano, entre les reserves marines del Toro i les Illes Malgrats, afegirà 82 nous amarraments als 404 que ja disposa, i que afectarà a 25.000 metres quadrats de posidònia segons Greenpeace?

Sabies què la badia de Palma és un dels punts on la contaminació és més greu com a conseqüència dels abocaments d'aigües residuals i l'intens tràfic de bucs comercials i d'esbarjo, que provoquen freqüents pèrdues d'hidrocarburs?

Sabies què el Consell de Mallorca va aprovar la declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC) per a Ruberts amb la categoria de conjunt històric ?

Sabies què Cas Capiscol presenta una densitat de població que se situa en 139 habitatges per cada 100 habitants i que la seva reurbanització elevarà la xifra a 196 habitatges per cada 100 residents?

Sabies què el Tribunal de Justícia de Balears s’ha pronunciat a favor d’impedir la reclassificació com a sòl urbà dels terrenys del pinar de Gènova on el Consistori del PP pretenia edificar 88 xalets de luxe en una àrea de més de 103.000 metres quadrats?

Sabies què el Govern va vetar l’ampliació dels Caülls i el polígon de Son Llebre, impulsat per Vicenç Grande?

Sabies què el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha denunciat al Govern davant de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea per permetre la construcció del camp de golf de Son Bosc, a Muro ?

Sabies què els portaveus del GOB, Margalida Ramis i Toni Muñoz, «van suspendre» la política territorial i mediambiental del Govern i el Consell de Mallorca en «no visualitzar-se un canvi» durant el primer any de legislatura ?

Si no ho sabies, ara ja ho saps.

Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes)

Comentaris

  1. Males olors, males sensacions. Retalls de premsa en temps de vacances.

    Males olors, males sensacions. Retalls de premsa en temps de vacances.

    Notícies recollides per Llorenç Buades Castell

    21 de juny de 2008- Sabem que el Govern del PP, a través de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), va comprar i va urbanitzar uns terrenys d'és Pil·larí amb un cost de quatre milions i mig d'euros, i després els va vendre a l'empresa Paviments i Formigons Carreres per 2,7 milions

    28 de juny de 2007-El PP veu ´irregular´ la contractació d'una filla d'un edil de UM de 16 anys a Ses Salines.

    1 de juliol de 2008- El gerent de l'Empresa Funerària Municipal, Joaquin Vaquero presenta la seva carta de dimissió per motius personals a l'Ajuntament de Palma.

    7 de juliol de 2008-L'alcalde de Llucmajor, Lluc Tomàs, i el ex edil de ASI (Agrupació Social Independent) compareixen davant l'Audiència Provincial de Palma per a ser jutjats per diversos delictes de frau amb fons públics.

    El PP critica que els sous de l'equip de govern municipal de Sa Pobla pugen 1,2 milions.

    14 de juliol de 2008-L’exbatle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), ha presentat un aval bancari de devers 300.000 euros per tal de cobrir la seva possible responsabilitat civil i la dels altres onze càrrecs del PP imputats en el cas Cavallistes.

    15 de juliol de 2008-El constructor Jaime Bibiloni Rosselló manifesta que va pagar més de 13 milions a la família Oliver per la vaqueria de Campos a canvi dels drets urbanístics.

    15 de juliol de 2008-UM i PP aproven el destí de 41.760 m2 , part d'ells del militant del PP Joan Magro, al creixement urbà de Sant Joan en 300 habitants més, quan el poble disposa de molts habitatges buits.

    16 de juliol de 2008-Els grups de Serra i Farrús concentren el 93% de la programació pròpia de IB3

    17 de juliol de 2008-El nou casal de la tercera edat d'Ariany és , dos anys després, un munt de formigó i ferros rovellats en un solar comprat a Joan Curient, fabricant de materials de construcció, per 44 milions de pessetes de S'Institut.

    17 de juliol de 2008-El secretari general del col·lectiu de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (GESTHA), José María Mollinedo, alerta que prescriuen 300,54 milions d'euros en impostos procedents d'operacions opaques efectuades per empreses constructores de Balears l'any 2003.

    17 de juliol de 2008-Quatre funcionaris de la presó de Palma han estat detinguts, acusats de suborn i amenaces per enviar el cor d'una porcella a la direcció

    21 de juliol de 2008-La reparació del metro ha suposat al Govern un desemborsament suplementari de 28 milions d'euros.

    31 de juliol de 2008- Bernat Vicens, president de Drets Humans de Mallorca (DH), es personà al Jutjat d’Instrucció 3 de Palma com a acusació en la causa oberta contra onze funcionaris de la presó de Palma acusats de corrupció.

    1 d'agost de 2008-L'Agència Tributària figura entre els creditors del Grup Drac per un crèdit aproximat de 3,6 milions d'euros, corresponents a diversos ajornaments del pagament d'impostos.

    1 d'agost de 2008- Els fiscals Anticorrupció de Balears, Pedro Horrach i Juan Carrau, presenten als jutjats de Palma una querella criminal contra l’exregidor del PP Javier Rodrigo de Santos pel cas del castell de jocs infantils del parc de la Riera.

    1 d'agost de 2008-El PSIB acusa a l'ajuntament de Maria de la Salut, governat pel PP, de recalificar ""de manera irregular"" de rústics a urbans uns terrenys de la família de la regidora popular Francisca Carbonell

    2 d'agost de 2008-La soprano vinculada al PP Isabel Maria Rosselló, va percebre un total de 86.000 euros de la seva esposa Antònia Ordinas per treballs i informes.

    3 d'agost de 2008-Antònia Ordinas, una ex alt càrrec de l'anterior Govern del PP, es va gastar 321.956,82 euros de fons públics en dietes de representació al llarg de la passada legislatura.

    7 d'agost de 2008- Sabem que l’Ajuntament de Calvià contractà dues empreses de Miquel Pons Morro, president de la junta local del PP de Campanet i cap de llista a les passades municipals, per valor de 385.000 euros entre el 2005 i el 2008.

    8 d'agost de 2008- Spanair augmenta a 650 els treballadors que vol acomiadar a les Illes Balears. En la seva informació del 15 de juliol la direcció de Spanair havia comunicat que serien 1100 treballadors els afectats, 250 d'ells a les Illes Balears.

    11 d'agost de 2008-La policia ha detingut l'ex-gerent i l'ex-comptable del consorci Turisme Jove, Damià Amengual i Jaume Cerdà, el cap de Serveis i Manteniment de l'entitat, Juan Francisco Gonsàlbez, Maria Reyes Carbonell i Maria Auxiliadora Pérez de Algaba.

    12 d'agost de 2008-El constructor Marcos Pérez Martínez manifesta haver cobrat 180.000 euros per unes obres en un local de la Bonanova, propietat de Gosálbez i de la seva esposa, però que havia abonat a canvi 60.000 euros a aquest integrant de la cúpula de Turisme Jove.

    13 d'agost de 2008-Els investigadors de la presumpta trama de corrupció al Consorci Turisme Jove durant l’anterior legislatura del PP sospiten que el total de doblers malversats podria fregar els tres milions d’euros.

    14 d'agost de 2008-El jutge de guàrdia Antoni Rotger decreta presó incondicional per a Juan Francisco Gosálbez, excap de Serveis i Manteniment del Consorci Turisme Jove del Govern de Jaume Matas.i presó eludible sota fiança de 12.000 euros per a Damià Amengual, membre del PP detingut per suposada malversació de fons públics.

    16 d'agost de 2008-Andrés Moreno Aguilar, antic regidor socialista i exdelegat de govern a Galícia, és conseller de l’empresari gallec de la construcció Ángel Jove Capellán, a qui el PP de Cort donà permís per construir 423 habitatges a l’antiga finca de Son Ferragut, on acaba el carrer de l’Arxiduc.

    25 d'agost de 2008-El Pla Territorial de Mallorca preveu ampliar la superfície del polígon Ses Veles a Bunyola en 1,6 milions de metres quadrats en terrenys que són en un 75% propietat dels Gual de Torrella, quan es disposa de 560.000 metres quadrats. Tots els partits del poble s'hi oposen excepte UM.

    El PP balear se suma a la proposta del Bloc per investigar l'augment salarial dels càrrecs públics però amplia els anys d'investigació proposats (10) fins l'any 1990.

    28 d'agost de 2008- El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) exigeix el tancament de la pedrera Ca'n Centes, a Felanitx, Mallorca, per estar ubicada en una zona protegida per la Llei d'Espais Naturals sota la classificació d'Area Rural d'Interès Paisatgístic.
    28 d'agost de 2008- Futura presenta als sindicats un pla que preveu la reducció salarial i la suspensió de manera temporal de l’activitat d’uns 130 treballadors.
    29 d'agost de 2008- Els treballadors autònoms de les Balears ja jubilats són els segons que menys pensió cobren d'Espanya, amb un total de 475,13 euros, 27 euros menys que la mitjana estatal.
    31 d'agost de 2008- La taxa interanual d'inflació es situa en el 4,5% a les Illes Balears, i l'euribor ha tancat el mes d'agost amb el 5,323%.

    31 d'agost de 2008- Pilots de l'aerolínia irlandesa de vols barats Ryanair han acusat la companyia de racionar-los la seva reserva de combustible de seguretat per estalviar costos
    1 de setembre de 2008-Les societats Nerer i Gel-Fux guanyaren devers un milió d'euros cadascuna valorant propietats municipals a Ciutadella
    Juan Carrau sol·licita a l’Audiència Provincial de Palma 8 anys de presó contra el batle de Llucmajor, Lluc Tomàs (PP), 18 anys a l’extinent de batle Joaquín Rabasco (ASI) i 15 anys a Mª Mar Aldao
    4 de setembre de 2008-El Govern investiga presumptes irregularitats comptables en l’anterior gestió de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Balears a càrrec de Víctor Gistau.
    9 de setembre de 2008- GECAS ordena la retirada dels seus 15 avions, que formen part dels 32 dels quals disposa Futura.
    9 de setembre de 2008- La Conselleria de Turisme crearà una societat de responsabilitat limitada, adscrita a l’Institut d’Estratègia Turística (Inestur), amb l’objectiu de regularitzar les places hoteleres il·legals.
    11 de setembre de 2008- El GOB presenta 11 al·legacions contra la modificació del Pla Territorial de Mallorca (PTM). Considera que constitueix un "frau a la ciutadania" el fet que es mantinguin les Àrees de Reconversió Territorial (ART).
    12 de setembre de 2008- La revisió de la taxa d'incineració ha posat de manifest que 24.000 contribuients no la pagaven.
    12 de setembre de 2008- Antoni Palerm, exdirector general d'Esports (PP) va facturar 11.400 euros en bloquets per al Palma-Arena.
    15 de setembre de 2008-PP-AIPC aproven a Manacor els convenis urbanístics del Passeig del Ferrocarril i s'Hort d'en Roig que permeten la construcció de 746 habitatges, un auditòrium, una escola i un centre firal.
    17 de setembre de 2008-Un assessor fiscal i un belga foren interrogats a comissaria per la presumpta emissió de factures falses i quedaren en llibertat amb càrrecs en relació al cas Son Oms.
    17 de setembre de 2008- El magistrat Víctor Fernández González accepta el concurs de creditors voluntari presentat per l’aerolínia mallorquina Futura el passat 8 de setembre. Futura estima el deute en uns 50 milions d'euros.

    Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes) | 24/09/2008, 20:59
  2. MANIFEST SALVEM IB3

    Els sotasignants mostram el rebuig al nou cuncurs públic presentat per la direcció d’IB3, amb el beneplàcit dels partits del Govern balear, que perpetúa i radicalitza el model d’externalització dels serveis tècnics i informatius de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i que suprimeix els informatius propis de Menorca, Eivissa i Formentera.

    1.La privatització, sota qualsevol de les seves formes, és un atac al nostre dret a disposar d'uns serveis públics universals i de qualitat, que garanteixin unes cotes mínimes de benestar social i cultural per a la totalitat de la població.

    2.L'argumentació per a privatitzar està basada en la farsa que “el privat funciona millor que el públic”. En els tres anys i mig d’existència d’IB3 s’ha demostrat que aquest procés privatitzador es traduixen en:
    Acomiadaments i pèrdua de llocs de treball, precarietat dels nous contractes, pèrdua de drets laborals, socials i econòmics, una major explotació dels traballadors i l'encariment per a la ciutadania del propi servei.

    3.Si IB3 vol practicar una política d’austeritat, no té sentit perpetuar un model que afavoreix i fomenta la malversació i el desviament dels doblers públics a empreses privades intermediàries. La solució és que sigui la pròpia cadena la que assumeixi els treballadors dels serveis informatius i tècnics, com passa a la resta de radiotelevisions autonòmiques. A més, aquesta internalització garanteix un major ús per part dels treballadors de la llibertat d’expressió i del dret de la informació, avui dia supeditats a empreses privades i a canvis polítics.

    4.El nou concurs afectarà de manera important a la qualitat informativa:
    La desaparició dels informatius propis de Menorca, Eivissa i Formentera (desconnexions territorials) no es pot entendre dins d’una ràdio i televisió pública. La missió d’IB3 ha de ser informar d’allò que passa prop dels ciutadans i promure la cohesió social i territorial. Una de les senyes d’identitat d’IB3 Ràdio i Televisió han estat les desconnexions informatives, que a més d’apropar la realitat de cada illa, són uns dels espais més vistos i escoltats de la cadena. Els menorquins, eivissencs i formenterencs no podem acceptar que desapareguin aquests espais d’informació de les Illes. La seva desaparició significarà una presència menor de Menorca, Eivissa i Formentera en el conjunt de la cadena i perdre una oportunitat de conèixer que passa a cada illa. Si el veritable motiu, en el cas de la televisió, per suprimir les desconnexions territorials és l’arribada de la Televisió Digital Terrestre (TDT), existeixen solucions tècniques per mantenir aquests informatius. Només fa falta voler-les aplicar.

    Per tot això, demanam que s’acabi amb aquest model d’externalització dels serveis informatius i tècnics d’IB3, que l’actual Govern compleixi la promesa d’assumir aquest personal i que es mantenguin les desconnexions informatives de Menorca, Eivissa i Formentera.

    cdesalom | 25/09/2008, 00:55
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS