Administrar

Concert en pro de la protecció de la Real i contra la construcció de l´hospital de Son Espases

pobler | 18 Gener, 2008 17:19 | facebook.com

REUNIÓ PER AL PROPER DIMARTS, DIA 22 DE GENER, A LES 20 HORES, A LA MATEIXA SEU DE LA UOB (Avinguda de Mèxic, nº2, 2ª, de Palma, Polígon de Llevant, cantonada Manuel Azaña)


Concert en pro de la protecció de l´entorn de la Real i contra la construcció de l´hospital de Son EspasesCompanyes i companys:

A la reunió d'ahir, amb la presència de representants de diverses entitats, es va avançar en el projecte de concert en pro de la protecció de l'entorn de La Real i contra a construcció de l'hospital de Son Espases.

Es varen concretar els següents punts:

1. Davant possibles dificultats per fer-ho dissabte dia 23 de febrer, s'avançaria a divendres 22 del proper mes de febrer, entre les 20,00 i les 23,30 hores, aproximadament.

2. El lloc on es faria és, a falta de vist i plau definitiu, el Monestir de la Real (pati exterior)

3. Ja hi ha una llista de quatre grups musicals, de gent compromesa que, de manera desinteressada, participarien en l'acte.

4. Per combatre el possible fred, es tindrien previstos una sèrie de foguerons (en recipients controlats, és clar).

5. Malgrat sigui realitzat a un recinte privat, es lliuraria comunicació de l'acte a Delegació del Govern, i es garantirien els serveis habituals en actes com aquest. 6. La UOB aportarà un canó de projecció d'imatges.

7. Les diverses entitats que així ho vulguin, podran instal·lar paradetes dins o aprop del recinte.

8. Per avançar en tot això, ES CONVOCA UNA NOVA REUNIÓ PER AL PROPER DIMARTS, DIA 22 DE GENER, A LES 20 HORES, A LA MATEIXA SEU DE LA UOB (Avinguda de Mèxic, nº2, 2ª, de Palma, Polígon de Llevant, cantonada Manuel Azaña).

NO HI FALTEU !!

Salut


La lluita contra l´Hospital de Jaume Matas i del PP


EM FA MAL EL COR (IV)Aina Calafat dies abans de saber que el Pacte faria l´hospital del PP. Era el 29 de setembre i encara hi havia membres de la Plataforma Salvem la Real i del poble que sortí a manifestar-se en defensa del terriori que no podien imaginar que en pocs dies serien abandonats i escarnits per l´esquerra de la moqueta i el cotxe oficial.

Per Aina Calafat, portaveu de la Plataforma Salvem la Real


Legislació europea incomplida en la construcció del nou hospital:

Directiva 2000/60/CE que obligava a “preservar las zonas protegidas” on hi estava inclosa la zona de ca n’Espases des de l’any 1994.

Directiva europea COM (2004) 472: “Por su parte, los Estados miembros han desarrollado planes o estrategias de protección contra las inundaciones, así como mapas de riesgos de inundación.”; l’ajuntament de Ciutat havia fet cas a aquesta directiva europea i s’havia fet l”ESTUDI HIDROLÒGIC DELS TORRENTS DEL TM, TÍTOL: IV ZONAS DE PROTECCIÓN, NÚM. DE PLANOL 36, DATA JULIOL DE 1994, AUTOR J.M. PÉREZ RIBAS ESCALA 1: 10.000”; però d’aquest estudi s’ha fet desaparèixer la zona de ca n’Espases en el període de la tramitació del Pla Territorial i de la Xarxa de zones inundables. No oblidem que l’Atles de zones Inundables, es feu amb informació de l’ajuntament governat pel PP i el segon document s’enllestí governant el mateix partit (2004), temps abans ja s’havia decidit políticament el canvi d’ubicació hospitalària; fet confirmat per l’escrit del regidor d’urbanisme Javier Rodrigo de Santos (23/11/2005).

Directiva 2007/60/CE: en el considerando nº 12, diu: “...es necesario estipular la elaboración de mapas de peligrosidad por inundaciones y de mapas de riesgo.....incluida la información sobre fuentes potenciales de contaminación del medio ambiente a consecuencia de las inundaciones...” (els tràmits burocràtics han alterat el mapa de risc a ca n’Espases)

En el considerando nº 14 diu: “....los planes de gestión del riesgo de inundación deben centrarse en la protección y preparación .., así como medidas para prevenir y reducir los daños a la salud humana....”.(Al futur hospital hi haurà emmagatzemats productes tòxics i perillosos).

L’article 2 reconeix com inundació “..las corrientes de agua intermitentes del Mediterráneo...” (zona de ca n’Espases). I reconeix l’existència de risc.

En l’article 6 hi entra la zona de ca n’Espases amb la catalogació de probabilitat “alta” de risc si es té en compte la legislació espanyola (Ley 10/2001, Real Decreto Legislativo 1/2001, Real Decreto 378/2001 i Resolución de 31 de enero de 1995-Secretaria d’Estat d’Interior).

L’article 10 estableix que els estats posaran a disposició del públic l’avaluació preliminar del risc d’inundació i fomentaran la participació activa de les parts interessades.


Què pensaria en aquests moments el cantautor Toni Roig, ànima apassionada de la defensa de la Real que, juntament amb Aina Calafat i tots els mallorquins i mallorquines, donà vida i ànima per a preservar la nostra terra i la nostra cultura? Ben segur que no li estranyaria gaire la claudicació de l´esquerra de la nòmina i el cotxe oficial davant els tèrbols interessos dels poders fàctics de les Illes. No tenim cap dubte que, malgrat tot el que s´ha esdevengut, continuaria en la lluita, més decidit que mai a denunciar els oportunistes, els que empren les mobilitzacions populars en profit personal per a pujar al poder i omplir la butxaca. Toni Roig ha mort dies abans d´haver de patir el sotrac de veure i constatar com aquells que ell havia ajudat a situar a recer del poder se’n reien de la seva lluita i de la lluita de tots aquells i aquelles que hem sortit a defensar Mallorca de les urpades de l´especulació i la corrupció. (Miquel López Crespí)


El PSM de Llucmajor ha publicat un brillant i encertat article en el qual, després de constatar com el Pacte continua amb un els projectes estel·lars del PP, escriu: “Caldran molts de Son Reals, molts d´èxits evidents i innegables en la protecció del territori, perquè la balança de la història caigui cap a l´esquerra i posi aquest govern -que ha començat amb un peu tan maldestre- del costat dels defensors del país, i no dels seus enterradors”. Hi estam completament d´acord. (Miquel López Crespí)


Son Espases: Toni Roig en el recordPer molt que hem provat de recuperar la confiança en aquells que haurien de defensar els nostres drets (defensa de la terra, de la nostra cultura, de les senyes d´identidat amenaçades per la mundialització regnant), el cert és que aquesta legislatura ha començat molt malament. De bon principi va ser Margarita Nájera, la portaveu del nou Govern de les Illes, que s´estrenà (i encara no ha mudat d´actitud) parlant en castellà. La portaveu d´un executiu en el qual hi ha partits nacionalistes i d´esquerra que han signat un compromís de defensa de la llengua i identitat pròpies s´expressa majoritàriament en castellà incomplint el decret 100/1990, que estableix: “Els càrrecs de l´Administració de la CAIB de les Illes Balears s´han d´expressar normalment en català en els actes públics celebrats a les Illes Balears, sempre que la intervenció sigui per cas del propi càrrec”. Tot plegat, un començament de legislatura (i encara havia de venir el pitjor!) decebedor per a tots aquells i aquelles que hem donat i donam suport a les forces progressistes. Com deia ben encertadament el professor Gabriel Bibiloni en el seu blog personal: “Un Govern no pot anar en contra dels seus mateixos principis, i, una altra, que els membres d´un Govern de sanejament democràtic no poden incomplir la llei”. Gabriel Bibiloni recordava que el més trist d´aquest menyspreu a la nostra llengua per part de la portaveu del Govern era que Margarita Nájera ja fa més de trenta anys que viu i treballa a Mallorca.

Però el més trist del que s´ha esdevengut recentment ha estat l’acceptació per part del Pacte, sota la direcció de PSOE-UM, del projecte estrella de Jaume Matas i el PP: la construcció de l´hospital de referència de Mallorca a Son Espases. Tots els moviments de les plataformes per salvar la Real, els col·lectius polítics i sindicals, les persones que es varen mobilitzar per a aturar aquest negoci especulatiu i de destrucció de recursos i territori ens sentim profundament decebuts. Què pensaria en aquests moments el cantautor Toni Roig, ànima apassionada de la defensa de la Real que, juntament amb Aina Calafat i tots els mallorquins i mallorquines, donà vida i ànima per a preservar la nostra terra i la nostra cultura? Ben segur que no li estranyaria gaire la claudicació de l´esquerra de la nòmina i el cotxe oficial davant els tèrbols interessos dels poders fàctics de les Illes. No tenim cap dubte que, malgrat tot el que s´ha esdevengut, continuaria en la lluita, més decidit que mai a denunciar els oportunistes, els que empren les mobilitzacions populars en profit personal per a pujar al poder i omplir la butxaca. Toni Roig ha mort dies abans d´haver de patir el sotrac de veure i constatar com aquells que ell havia ajudat a situar a recer del poder se’n reien de la seva lluita i de la lluita de tots aquells i aquelles que hem sortit a defensar Mallorca de les urpades de l´especulació i la corrupció. Ben segur que Toni Roig, un dels signants del manifest de les forces nacionalistes i d´esquerra de l´any passat, manifest que demanava la unitat nacionalista per a foragitar el PP de les institucions, se sentiria profundament decebut, com ens hi sentim tots nosaltres, si visqués per a comprovar com els que ell havia ajudat a pujar al poder ara continuaven amb el projecte de Jaume Matas i el PP de fer l´hospital a la Real.

No és solament l´abandonament de la lluita per a salvar la Real, ses Fontanelles o el mal anomenat “Port Adriano”. La continuació de la maniobra especulativa de Jaume Matas a Son Espases fa endevinar el que s´esdevendrà durant tota aquesta legislatura. No hi valen les excuses de mal pagador dels que diuen que aquest abandonament d´idees i principis només és un d´entre els cent acords signats amb els altres partits del Govern. El problema és que el Pacte de Governabilitat, ara ja no s´atreveixen ni a anomenar-lo “Pacte de Progrés”, ha perdut bona part de la credibilitat que tenia fa uns mesos, quan tots els que li donaven suport volgueren creure que aquesta vegada no es repetirien els errors de l´anterior.

El PSM de Llucmajor ha publicat un brillant i encertat article en el qual, després de constar com el Pacte continua amb un els projectes estel·lars del PP, escriu: “Caldran molts de Son Reals, molts d´èxits evidents i innegables en la protecció del territori, perquè la balança de la història caigui cap a l´esquerra i posi aquest govern -que ha començat amb un peu tan maldestre- del costat dels defensors del país, i no dels seus enterradors”. Hi estam completament d´acord.

Miquel López Crespí


Publicat en El Mundo-El Día de Baleares (16-X-07)

Llibres de l´escriptor Miquel López Crespí (Web Ixent)

Articles d´actualitat política de l´escriptor Miquel López Crespí

Comentaris

  1. Re: Concert en pro de la protecció de la Real i contra la construcció de l´hospital de Son Espases

    Com cada dimarts, jo seré allà. La lluita continua mentre tinguem forces.
    Salut.

    Garci | 18/01/2008, 19:45
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS