Administrar

Aina Calafat i Son Espases: la lluita contra l´oportunisme i en defensa del territori

pobler | 28 Desembre, 2007 08:03 | facebook.com

«En Bruselas se preocupan más por Son Espases que en Balears» La presidenta de la Associació Plataforma Salvem La Real, Aina Calafat, valora el «interés» de la UE


JOSEP MARIA AGUILÓ

La portavoz de la Associació Plataforma Salvem La Real, Aina Calafat, considera que «en Bruselas se preocupan más por Son Espases que en Balears», y, en este sentido, valoró ayer el «interés» de la Unión Europea (UE) en las denuncias presentadas ante el Parlamento europeo por la entidad a la que representa en estos momentos.

Cabe recordar que el pasado 29 de noviembre, Calafat presentó ante la Comisión de Peticiones del Parlamento europeo, con sede en Bruselas, toda la documentación que posee «sobre el delito que se está cometiendo en Son Espases Vell, en donde se ha destruido patrimonio protegido». Calafat destacó que dicha comisión tenía sobre la mesa el número del Boletín Oficial de la Unión Europea «en donde se habla de las zonas inundables de Europa y de la prohibición de construir ningún centro sanitario en un lugar en el que haya posibilidad de inundaciones, como por ejemplo en Son Espases Vell, que ya las padeció en 1952, 1963 y 1986».

Calafat había solicitado mantener una reunión con la citada comisión a mediados de noviembre, y recibió una respuesta afirmativa unos días después. En principio, se le había dicho que su exposición debería durar sólo veinte minutos. «Sin embargo, pude hablar durante dos horas y media», afirmó. «Incluso pudimos hablar por teléfono con la comisaria de Relaciones Exteriores de la UE, Benita Ferrero», añadió.

Si dicha comisión lo considera necesario, desplazará en 2008 técnicos hasta Mallorca para comprobar si las obras de construcción del nuevo hospital de Son Dureta en el solar de Son Espases Vell se ajustan o no a la normativa europea.

Como es sabido, dichas obras empezaron a principios de este año y fueron suspendidas de manera cautelar en agosto, durante dos meses, por el nuevo Ejecutivo autonómico. Finalmente, el presidente del Govern, el socialista Francesc Antich, anunció el 4 de octubre que tras haber estudiado otras alternativas, el Govern acordó seguir con las obras en Son Espases Vell, porque entendía que era la solución más rápida y económica para contar con un nuevo hospital.

Esta argumentación, no obstante, fue cuestionada desde el primer momento por la Associació Plataforma Salvem La Real, que el pasado 24 de noviembre participó, junto con más de 20 entidades, en una nueva manifestación contra el proyecto de construcción del hospital en el citado solar.

«Demostraremos que se está construyendo un hospital que vulnera no sólo la normativa balear y la estatal, sino también la europea», concluyó.

Última Hora (27-XII-07)


Potser que el cinisme, la manca de principis, l´oportunisme d´alguns sectors de l´esquerra de la nòmina i el cotxe oficial, sigui un producte estantís de la postmodernitat. Genteta que és a un partit d´esquerres perquè el carnet li produeix beneficis econòmics. Res més. Sectors dogmàtics que s´histeritzen en veure que la mobilització de la societat civil podria posar en qüestió els privilegis econòmics que comporta la gestió del règim. Són personatges, els que demonitzen les entitats i plataformes que han portat a coll la lluita contra l´especulació i la corrupció, contra la destrucció de Mallorca, que tant podrien ser del PP com d´UM com, indubtablement, del PSM o del PSOE. (Miquel López Crespí)


Salvem Mallorca! Defensa d’Aina Calafat



Ho he llegit a diversos blogs i també en els articles d´algun publicista: Aina Calafat, la Plataforma Salvem la Real i tots aquells i aquelles que no s´han desmobilitzat i continuen lluitant per servar Mallorca i les Illes de les urpades de l´especulació “fan el joc a la dreta”. Diuen que “és perillós desestabilitzar el Pacte amb crides constants a la mobilització ciutadana”. Sembla que un sector de la l´esquerra oficial, en veure que la Plataforma de la Real no afluixa en les seves justes reivindicacions, ha decidit passar a l´acostumada campanya de desprestigi i demonització de la dissidència. Tots plegat, aquesta brutor inclassificable... no us recorda les campanyes carrillistes contra els partits que, en temps de la transició, lluitaven per la República i el socialisme mentre que a determinats dirigents sense ètica ni principis ja els anava bé posar-se al servei del règim, de la maniobra de restauració monàrquica?

La demonització de les persones, entitats socials, sindicats i associacions de veïns que des de fa unes setmanes es reuneixen al Casal d´Entitats Ciutadanes de Palma per a continuar la lluita per salvar la Real, em recorda igualment les campanyes de desprestigi ordides pels estómacs satisfets contra la diputada verda Margalida Rosselló o contra la consellera de Benestar Social de l´anterior Pacte de Progrés, l´eficient política Nanda Caro, que, en un acte de sinistre sectarisme, va ser obligada pels seus a callar i a no opinar sota amenaça de fer-li dimitir el seu càrrec.

Per a desgràcia del nostre poble, hi ha molta gent mancada del més mínim tarannà democràtic, que no sap respectar ni entendre –no en vol fer el més mínim esforç!-- la dissidència. Escoltar aquells que pensen d´una manera diferent? Quin doi! “Una vegada que som a dalt, nosaltres comandam”, xerriquen, cofois. La persecució i criminalització de la dissidència és una forma més de dogmatisme i feixisme que, a aquestes alçades del règim postfranquista, i dècades després de la mort del dictador, ens pensàvem que s´hauria anat acabant. Els comentaris denigradors fets en referència a Aina Calafat, a la Plataforma Salvem la Real, a tots aquells i aquelles que pugnam per enfortir la societat civil, per defensar el que pensam que és just, ens fa constatar com de lluny som encara d´una mínima cultura democràtica.

Potser que el cinisme, la manca de principis, l´oportunisme d´alguns sectors de l´esquerra de la nòmina i el cotxe oficial, sigui un producte estantís de la postmodernitat. Genteta que és a un partit d´esquerres perquè el carnet li produeix beneficis econòmics. Res més. Sectors dogmàtics que s´histeritzen en veure que la mobilització de la societat civil podria posar en qüestió els privilegis econòmics que comporta la gestió del règim. Són personatges, els que demonitzen les entitats i plataformes que han portat a coll la lluita contra l´especulació i la corrupció, contra la destrucció de Mallorca, que tant podrien ser del PP com d´UM com, indubtablement, del PSM o del PSOE.

El problema que tenen aquells que no voldrien una societat civil viva i dinamitzadora del teixit social és que ara ja no es tracta de desprestigiar una persona o un petit col·lectiu; ara són ja molts els partits i sindicats, agrupacions i associacions de veïns, entitats socials i publicistes a demonitzar. Com s´ho faran per a fer creure que la CGT, Alternativa per Pollença, Attac, Drets Humans, EU, la Federació d´Associacions de Veïns de Palma, la Joventut Comunista, l´Obra Cultural Balear, la Plataforma Salvem Can Tàpera, la Plataforma Salvem la Real, STEI-i, Unió Obrera Balear, fan el joc a la dreta i l´extrema dreta? Qui els creurà aquesta vegada? És molt senzill, des del poder, amb tots els mitjans econòmics i de comunicació, amb l´exèrcit de servils que sempre envolta a qui comanda, sigui aquest del color que sigui, atacar, demonitzar persones aïllades, activistes que només tenen, per a defensar-se, la veu de la coherència i de la dignitat per a fer front a la indignitat de la mentida, la calúmnia i la manipulació informativa.

Aquesta vegada, repetesc, ho tendran més mal de fer. Els col·lectius que preparen els actes lúdics i solidaris de dia 10 de novembre a la Real; els partits, sindicats i organitzacions que pensen organitzar les mobiltzacions que començaran el proper dissabte 17 de novembre en defensa del territori, són prou forts i nombrosos per a no témer les campanyes rebentistes dels acostumats vividors del romanço. El temps, la situació política, sortosament va canviant a favor de la societat civil.

>(6-XI-07)


Miquel López Crespí

Articles d´actualitat política de l´escriptor Miquel López Crespí

Llibres de l´escriptor Miquel López Crespí (Web Ixent)

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS