Administrar

El PSM votà per sortir del Govern i just un 13% de la direcció digué Sí

pobler | 24 Octubre, 2007 06:42 | facebook.com

Tots els principals dirigents que intervingueren ho feren per defensar l’opció de quedar al Govern. Barceló ho va fer, però també avançà que acataria la decisió que prengués el màxim organ de direcció del partit. Sampol fou un dels qui clarament plantejà que calia mantenir-se dins el Pacte. Joana Lluïsa Mascaró, que va haver d’abandonar la reunió abans que acabàs, també apostà per quedar però deixà clar que si s’optava per sortir del Govern —tal i com plantejava la proposta que es va sotmetre a debat— s’hauria de sortir també del Pacte del Consell i de l’Ajuntament de Palma i abandonar els càrrecs vinculats a l’acord. (Diari de Balears. Q. Torres)


Fou en un Consell de Direcció Política —màxim organ de direcció del partit entre congressos— de caràcter extraordinari, que havia estat forçat per una part de la militància del PSM. Tingué lloc dimecres passat a l’Auditòrium de Palma i acudiren una cinquantena de persones, tot i que només 46 votaren. Sis ho feren a favor de sortir del Govern (un 13%), 29 votaren a favor de quedar-hi (un 63%), i 11 s’abstingueren (un 24%). (Diari de Balears. Q. Torres)


El PSM votà per sortir del Govern i just un 13% de la direcció digué Sí


El 63% del Consell Polític optà per mantenir-se i el 24% s’abstingué


Q.TORRES. Palma.


El PSM arribà a sotmetre a votació si havia de quedar-se al Govern del Pacte o si havia de sortir-ne després que aquest hagués optat per construir l’hospital a Son Espases, en contra del que ells havien defensat. La votació es produí dimecres passat i només un 13% de la direcció del partit optà per trencar el Pacte al Govern.

Fou en un Consell de Direcció Política —màxim organ de direcció del partit entre congressos— de caràcter extraordinari, que havia estat forçat per una part de la militància del PSM. Tingué lloc dimecres passat a l’Auditòrium de Palma i acudiren una cinquantena de persones, tot i que només 46 votaren. Sis ho feren a favor de sortir del Govern (un 13%), 29 votaren a favor de quedar-hi (un 63%), i 11 s’abstingueren (un 24%). A diferència d’anteriors ocasions, el partit ni convocà els mitjans de comunicació a una compareixença posterior ni informà del contingut del debat ni del resultat de la votació.

A la reunió hi eren presents els màxims responsables del partit nacionalista: des del secretari general del PSM_i portaveu parlamentari del Bloc, Biel Barceló, al senador autonòmic, Pere Sampol, passant per la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, o la regidora de Cultura de Palma, Nanda Ramon.

Tots els principals dirigents que intervingueren ho feren per defensar l’opció de quedar al Govern. Barceló ho va fer, però també avançà que acataria la decisió que prengués el màxim organ de direcció del partit. Sampol fou un dels qui clarament plantejà que calia mantenir-se dins el Pacte. Joana Lluïsa Mascaró, que va haver d’abandonar la reunió abans que acabàs, també apostà per quedar però deixà clar que si s’optava per sortir del Govern —tal i com plantejava la proposta que es va sotmetre a debat— s’hauria de sortir també del Pacte del Consell i de l’Ajuntament de Palma i abandonar els càrrecs vinculats a l’acord. Finalment, després d’un intens debat, la proposta presentada pel militant de base Jaume Bonet, fou sotmesa a votació i rebutjada. El proposant anuncià en el mateix acte que, per coherència, es donaria de baixa com a afiliat del PSM. De llavors ençà, el PSM, que forma part del Bloc, no ha fet cap gest extern que permetés evidenciar que s’havia superat aquest debat intern.

Diari de Balears (24-X-07)


Les declaracions de bona voluntat i de “no ha estat culpa meua” sonen a més mentides dels polítics si no van acompanyades de cap sacrifici. Cantar les quaranta a n'Antich és perdre el temps i fer el colló. Exigir contrapartides, a més de sonar a venuda i a excuses de mal pagador, és un mal negoci perque és ara que s'ha d'actuar, i si no es riuran de nosaltres, més del que ja ho fan (“amb ses herbes molles s'hi torquen es cul” diu la dita popular), dir que llavors sortirem si no compleixen els compromisos és enganar-nos a nosaltres mateixos, perquè els gestos s'han de fer quan toca fer-los i perquè seria el mateix que va passar quan no exigirem res en relació a la incineradora perquè l'aturaríem en haver d'aprovar les tarifes i llavors tanmateix no ho férem. (Jaume Bonet)


El Bloc i Son Espases


Per Jaume Bonet Moll, membre del Consell de Direcció Política del PSM- Entesa Nacionalista



L'hospital s'havia de fer al bon lloc de Son Dureta, malgrat els oligarques no puguin sofrir que un hospital públic sigui a un lloc més sà i més garrit que no els seus hospitals privats. No hi ha cap motiu ni un per a no fer-l'hi. fa trenta anys que es fan obres a Son Dureta i aquesta estava més ben planificada que cap de les que s'hi han fet fins ara.

Deixant de banda els sopars a Madrid per decidir el canvi de lloc de l'hospital, el tràfec d'informacions privilegiades, i demés delictes previs a les obres, no s'havia de pagar cap indemnització perquè l'empresa constructora ha incomplit de manera flagrant i, a més ha arranat un jaciment bizantí i molts de bens declarats BIC, les multes sumarien molt més que la possible indemnització si és que arribava a haver-hi sentència d'indemnització, cosa poc probable.

En cas de fer les obres que surten als diaris s'hauran d'arranar més jaciments arqueològics amb la consegüent culpabilitat del CIM i/o del seu departament de patrimoni.

Per aconseguir el permís d'obra es falsificaren planells, per fer desapàrèixer la presència d'un xeregall, que sí que surt als planells del famós pla Ribas Piera i a molts altres planells (a més d'esser-hi a la realitat, és clar). Els informes que ha fet el SEPRONA es basen en la fotocòpia dels planells falsificats.

Tots aquests delictes han estat denunciats oportunament a la fiscalia, a la Delegació de Govern (abans de les eleccions i mentre s'estaven cometent de manera flagrant, molts d'ells), al Consell Insular, a diveros ministeris, a la UNESCO, etc.

Però és que Son Espases no és només Son Espases, no és només un cas d'especulació, no és només la principal de les banderes que es feren servir perque el PP no tengués majoria absoluta, és molt més. Els pelotassos són devora Son Espases i a Son Dureta (qui es fia ja de les mentides d'un mentider?) però especialment, al segon cinturó de Palma que serà ja inevitable. Son Espases és el model territorial per Mallorca: si es fa el segon cinturó seran dos milions d'habitants a Mallorca d'aquí a trenta o quaranta anys, Son Espases és la llengua perquè amb un creixement tan ràpid la única llengua que podrem salvar serà la llengua amb tàperes, Son Espases és la il·lusió de la gent d'esquerres, la capacitat de mobilització les ganes d'anar a votar perquè no és cert que tots són iguals, coses que se n'aniran en orris si no sabem fer visualitzar amb força que el Bloc no és com els altres, si no sortim del govern.

Es pot sortir del govern sense donar ni suport extern ni voler-lo fer caure per força ans, simplement, votant a favor del que s'estigui a favor i en contra del que s'estigui en contra. Els pressuposts generals es poden repetir els de l'any anterior si no s'aproven els nous i llavors hi ha mil mangarrufes, per desgràcia, que permeten continuar governant sense que sien aprovats els pressuposts (evidentment més incòmodament que si s'aproven).

És cert que si el Bloc surt del govern les conseqüències poden no esser bones, però si hi roman les conseqüències són dolentes de necessitat i, a més, quan hem de posar les messions per intentar una remuntada de l'esquerra ecologista i nacionalista? quan tot sigui una bassa d'oli o quan les contradiccions es manifesten amb força? I qui curarà el desànim de la gent que va fer feina de valent perquè el PP perdés la majoria absoluta si el Bloc roman en el govern? I qui tornarà a il·lusionar aquesta gentada? Quin preu té la desil·lusió i la pèrdua de coratge de lluitar que es concretarà si el Bloc no surt del govern? Qui serà capaç de tornar a mobilitzar 60.000 persones en una manifestació multitudinària com la darrera que hem tengut? Quants d'anys durarà el desànim i la incapacitat de mobilitzar? Qui encapçalarà la lluita per l'hospital de Son Dureta a Son Dureta?

Les declaracions de bona voluntat i de “no ha estat culpa meua” sonen a més mentides dels polítics si no van acompanyades de cap sacrifici. Cantar les quaranta a n'Antich és perdre el temps i fer el colló. Exigir contrapartides, a més de sonar a venuda i a excuses de mal pagador, és un mal negoci perque és ara que s'ha d'actuar, i si no es riuran de nosaltres, més del que ja ho fan (“amb ses herbes molles s'hi torquen es cul” diu la dita popular), dir que llavors sortirem si no compleixen els compromisos és enganar-nos a nosaltres mateixos, perquè els gestos s'han de fer quan toca fer-los i perquè seria el mateix que va passar quan no exigirem res en relació a la incineradora perquè l'aturaríem en haver d'aprovar les tarifes i llavors tanmateix no ho férem.

El Bloc ha de sortir del Govern i actuar amb coherència i amb transparència a les votacions al Parlament i en el govern de les institucions allà on romangui, només així deixarem de ser còmplices dels delinqüents.

Per més que ho diguin els diaris, el PSM encara no ha pres cap decisió al respecte, quan es convoqui el Consell de Direcció Política (supòs que ben aviat), tendrem l'oportunitat encara de salvar la credibilitat de l'esquerra ecologista i nacionalista, de fer veure clarament que no és cert que tots siguin iguals, d'oferir una alternativa de vot a la gent a qui ha fuit la votera i a la qui ja no votava per allò de que “tots són iguals i amb sos collons d'un poden penjar s'altre” i especialment, tendrem l'oportunitat d'influir molt més en la política del govern que sabrà que necessita els nostres vots per fer anar endavant els seus projectes i que som capaços de plantar-nos si no va pel camí que toca.

Blog de Biel Barceló

Comentaris

  1. SÓLO EL 13%

    Menos mal que al menos hay un 13% de personas con coherencia en el PSM¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    Alvaro | 24/10/2007, 14:16
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS