Administrar

L´Esquerra Alternativa i Son Espases: CGT, Urxella (Alternativa-EU-Verds de Pollença), Ixent

pobler | 10 Octubre, 2007 06:27 | facebook.com

Diari de Balears: Per coherència i dignitat, aneu-vos a ca vostra . (Pep Juárez, secretari d’Acció Sindical de CGT-Balears.Palma).



Senyor Antich, senyores i senyors del Govern de les Illes Balears: La vostra decisió de continuar amb la pilotada especulativa del nou hospital a Son Espases no és una decisió qualsevol. Aquesta era la prova de la vostra coherència política i, arribat el moment decisiu, l’heu cagada (perdonau l’expressió). I no hi valen llàgrimes de cocodril, ni mostrar electrocardiogrames de mala consciència.

Defensar la Real era i és la lluita emblemàtica per una Mallorca sense corrupció, mirall d’altres lluites en defensa de la democràcia, en el sentit més autèntic del termini, i no en la caricatura en què l’heu convertit. Salvar la Real, més enllà de la seva enorme importància, és el símbol d’aquesta altra Mallorca possible i necessària, com així ho hem dit milers de ciutadans (no fa gaire, vostès també) al carrer. Fa sis mesos sabíeu el que ara sabeu, sobre Son Espases.

I si ignoràveu el que tothom sabia, encara és més inquietant: vos ho podríeu haver imaginat, mirant com se les gasten les màfies d’aquesta terra, amb antecedents com el de l’any 1999, amb la incineradora de Son Reus, i tants d’altres exemples.

Llavors, per què vàreu prometre en campanya electoral el que sabíeu que no éreu capaços de complir? Per ventura serà perquè no pensàveu (ni potser volíeu, atesa la «qualitat» del vostre treball com a oposició) arribar al Govern? En aquesta hipòtesi, vos vàreu permetre el luxe de fer una mena de carta als reis màgics, com a programa electoral, tan enfora de l’abast de la vostra capacitat política?



Govern de les Illes

Ara voleu adornar la vostra decisió prometent «protecció boscosa» i altres «proteccions» per al monestir de la Real. Per favor, deixau d’insultar la intel·ligència de la gent! Heu ignorat (amb la complicitat i el silenci dels mitjans de comunicació, com en temps del PP) les raons exposades per la Plataforma Salvem la Real, que van alertant sobre el fet que el macronyarro hospitalari el fareu en una torrentera humida i un jaciment arqueològic que ja ha estat arrasat, en part, amb total impunitat, fets pels quals no sereu capaços de demanar responsabilitats. Apel·lar a raons de necessitats sanitàries també sona a buit, atenent a la renúncia d’aprofitament dels recursos actuals, que menyspreau, independentment dels arguments (aquests sí, progressistes) que posen en qüestió que l’atenció sanitària de la població hagi de passar per la construcció de macrohospitals gestionats pel negoci privat. El frau que ara protagonitzau està nu, no ja de política d’esquerres, sinó fins i tot dels mínims criteris de gestió racional de recursos. Senzillament heu cedit al xantatge, obrint una autopista als especuladors i oportunistes, més perniciosa que les d’asfalt.

Senyores i senyors dirigents del Bloc: també tot això val per a vosaltres. D’alguna manera, especialment per a vosaltres. El que forma part d’un pacte de govern, dient que és d’esquerres i nacionalista, i no se’n va tot d’una davant d’aquest atemptat a Mallorca i a la democràcia, és còmplice. Ja heu dit que no partiríeu, amb l’argument que, si ho feis, «vindrà la dreta».

Perdoneu que vos digui que, vist el que hem vist, la dreta no se n’ha anada, del Consolat de la Mar. És més: allò que realment du la dreta política al poder és l’actuació de governs com el d’Antich, del qual formau part. No és la primera vegada: recordau el pacte «de progrés» (amb la dreta d’UM, com ara, que ningú no se n’oblidi). També el felipisme dugué de la mà l’aznarisme, i pot ser que Zapatero vagi pel mateix camí. La vostra situació i les vostres decisions tenen molt a veure amb el model vertical de construcció del Bloc, on la base militant pinta ben poc i ara se sent marginada i traïda. Però tot això, per raons d’espai, ho comentarem un altre dia.

Uns i altres heu perdut la credibilitat, per no defensar els valors de l’esquerra i per incomplir les vostres promeses. Vos creis que teniu el poder polític quan, en realitat, sou com el majordom (primus inter pares) que, això sí, per demostrar la seva vàlua, posa més interès a mantenir l’ordre de la casa, que el propi fill de l’amo. Rectificau aquesta decisió, si en sou capaços. Si no, heu de saber que ja no representau els qui vos varen votar. I perduda la legitimitat, si almanco vos queda coherència i dignitat, vos n’heu d’anar a ca vostra.

Pep Juárez, secretari d’Acció Sindical deCGT-Balears.Palma.

Diari de Balears (10-X-07)


Valentia i coherència això és el que els demanam ni menys ni manco. (Blog Urxella- Alternativa – Esquerra Unida- Els Verds de Pollença)


Manifestar-se contra un mateix.



Alternativa | 01 Octubre, 2007 07:47


Abans de seguir comentant el ple no he pogut evitar fer un article sobre la manifestació del dissabte convocada per la Plataforma 'Salvem La Real', que reuní 400 persones a la plaça de Cort de Palma. A la mateixa varen asistir membres de la cúpula del Bloc - Biel Barceló, Eberhard Grosske i Miquel Àngel Llauger... en teoria per deixar clar el seu rebuig a Son Espases .

La meva opinió és que formar part del govern i anar a aquesta concentració és un fet absurd i il·lògic, ja que significa manifestar-se contra un mateix. Un gest de cara a la galeria sense cap utilitat pràctica, ni moral, ni ètica.

Si realment es volia deixar clar el rebuig contra Son Espases no l'haurien d'haver deixat tan obert al pacte de govern on només es parlava de:"Paralitzar les obres de Son Espases i analitzar la situació econòmica, jurídica i patrimonial per tal de comprovar la factibilitat de construir un nou hospital al solar de Son Dureta" Però clar entrar a formar part del govern era massa temptador. I continuar en ell també ja que el portaveu del BLOC, Biel Barceló va afirmar a la concentració que el Bloc no es planteja trencar el Pacte si s'opta per Son Espases perquè això només agradaria al PP. Jo he parlat amb un grup de gent d'esquerres dels més diversos i o bé ens hem fet del PP o Biel no ha demanat que opinen les bases del BLOC.

Els membres del BLOC que són al govern haurien de ser coherents i tenen dos camins

1.- En cas de que finalment l'hospital es faci a Son Espases, es pot assumir que no havia altra opció factible i que s'ha complit el pacte de govern. Un pacte en el que el tema de Son Espases no es va saber o bé negociar o situar com punt primordial.

2.- Si realment es pensa que havia altra opció factible el que s'ha de fer es sortir del govern per un incompliment del pacte sense excuses.

El que mai s'ha de fer és jugar a estar en el govern i a l'oposició, i aquesta és la impressió que m'han donat les paraules de Biel Barceló a la concentració dient que el Bloc no es planteja trencar el Pacte si s'opta per Son Espases però si que si això passés, la decisió no s'hauria pres de manera consensuada i la «lleialtat» al pacte quedaria danyada.

A la concentració es cantava «No enterrem les esquerres a Son Espases», però podem canviar esquerres per BLOC, ja que el gran perjudicat d'aquesta decisió serà el BLOC i no el PSOE. I si en març no n'hi ha un diputat del BLOC ... Quin futur ens espera?

Valentia i coherència això és el que els demanam ni menys ni manco.

Blog Urxella (1-X-07)


L'esquerra institucional juga ara al paper del bon policia, com a les comissaries del franquisme, i com va passar arreu d'Europa en el cas de la guerra de Bòsnia, o en les vagues generals, o en el cas de la base militar dels EUA a Itàlia que ha provocat la crisi del govern Prodi, té la poca vergonya de situar-se en el camp dels manifestants. Ara Jekyll, ara Hide. Allò que no farà es dimitir del govern perquè avui en dia el més important de la política són els càrrecs, i allò que fa la política és donar llocs de feina més agradables que a l'empresa privada, i amb més possibilitats de remenar algunes cireres. (Llorenç Buades)



El Pacte governa per a la dreta


Per Llorenç Buades Castell


No es nou. Tot és vell i mal de coure. Els que al llarg dels anys n'hem après de la conducta dels polítics d'esquerra ja no tenim lloc per a les sorpreses. Esment els d'esquerra perquè és sabut que els de dreta no solen mentir i acostumen a fer el que el seu electorat reclama: ports esportius, camps de golf, escoles privades, autopistes, privatitzacions, segregació social.

En canvi els d'esquerra diuen lluitar per la cosa pública i accepten privatitzacions (com ara l'ampliació del batxillerat d'art al CIDE en comptes de fer-ho al sistema públic), finançament del transport privat (com ara els autocars escolars). Diuen lluitar per la cosa pública i privatitzen la costa en el cas d'El Toro. Diuen lluitar per la sostenibilitat i permeten la destrucció de Ses Fontanelles. I a Son Espases, juguen al igual que va fer Felipe González amb el Otan de entrada, no.

Construeixen a Muro, i no han aturat la construcció a Son Quint que ells mateixos proposaren en l'aterior pacte. Autoritzen un camp de golf a benefici dels amics d'UM.

Diuen que ofereixen els llibres gratis, però només arriben a 100 euros i aquests no arriben a l'ESO, i com que els llibres s'han de tornar, possiblement els llibres tornats superin el cost de la subvenció en alguns cursos. La xocolata del lloro: el PP també en posava de llibres gratis en alguns indrets.

S'enriuen de l'electorat. Això és el que fan. Saben que l'electorat els donarà l'esquena una vegada, però que tanmateix, hi tornarà per allò del mal menor.

La política s'ha convertit així en l'art de fotre a l'electorat d'esquerra, perquè el de dreta més aviat està content amb els seus, i quan es preocupa per la cosa pública exigeix polítiques més antisocials en benefici de pocs.

A grans passes l'esquerra institucional cedeix, i lamentablement, els moviments socials, cada vegada més raquítics tornen a situar l'esquerra a les institucions.

Com que mantenir-se al govern és l'objectiu principal de les esquerres subsidiàries del PSOE i de la dreta regional, han après la lliçó del que fan els seus símils europeus: el joc del bon policia i del mal policia.

L'esquerra institucional juga ara al paper del bon policia, com a les comissaries del franquisme, i com va passar arreu d'Europa en el cas de la guerra de Bòsnia, o en les vagues generals, o en el cas de la base militar dels EUA a Itàlia que ha provocat la crisi del govern Prodi, té la poca vergonya de situar-se en el camp dels manifestants. Ara Jekyll, ara Hide. Allò que no farà es dimitir del govern perquè avui en dia el més important de la política són els càrrecs, i allò que fa la política és donar llocs de feina més agradables que a l'empresa privada, i amb més possibilitats de remenar algunes cireres.

I per això mateix, les esquerres abans socialdemòcrates, i les abans filocomunistes, reculen a Europa i avancen els feixismes.

La militància d'esquerra ha davallat en picat, i té moltes raons per fer-ho, perquè mentre no es refaci de la crisi de les direccions de l'esquerra política, qüestió aquesta anunciada per Trotsky en el seu dia, l'esquerra no té més futur que el nominal.

En aquests efectes, el cas del PRI mexicà (Partido Revolucionario Institucional) és un bon exemple de com es tergiversen les paraules.

Allò que ha de fer l'esquerra en el parlament és condicionar les polítiques des de l'oposició parlamentària i social al govern i no implicar-se en sostenir un govern que a la fi només fa polítiques de dreta.

Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes)


Comentaris

  1. Re: L´Esquerra Alternativa i Son Espases: CGT, Urxella (Alternativa-EU-Verds de Pollença), Ixent

    Gràcies per citar-nos. M'agradaria fer una matisació perquè ningú s'enfadi. Nosaltres nomes parlam en nom d'Alternativa-EU.EV de Pollença. No sigui cosa que la resta de gent d'Alternativa se molesti.
    Endavant amb la lluita.

    Garci | 10/10/2007, 07:28
  2. Resposta Miquel

    Benvolguts amics:
    Com podeu constatar, de seguida que hem rebut la suggerència hem procedit a fer els canvis oportuns en la vostra nota.
    Cordialment.
    Miquel López Crespí

    Miquel López Crespí | 10/10/2007, 07:38
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS