Administrar

Jo també sóc antimonàrquic/a - Concentració dijous 4 d´octubre. Plaça de Cort a les 20h.

pobler | 03 Octubre, 2007 07:14 | facebook.com

Alerta Solidària: Davant les noves diligències policials i judicials contra manifestants antimonàrquics.Alerta Solidària, davant les noves diligències policials i judicials que podrien comportar de nou el processament de manifestants pel fet de expressar-se públicament als carrers de les nostres ciutats, estima necessari realitzar les següents consideracions:


1. L'aposta realitzada des del Departament d'Interior per tal de frenar la solidaritat amb més repressió és un error de primera magnitud.

2. Insistir en enviar informes delatant ciutadans catalans al Tribunal d'excepció de l'Audiencia Nacional per tal que actuï contra aquests és un exemple més del segrest que pateixen les institucions catalanes, avui en dia, postrades al servei acrític dels dictats de Madrid.

2. La resposta solidària obtinguda fins al moment (més de 2.500 adhesions individuals i més de 250 col·lectives d'arreu dels Països Catalans) són un clar avís per als qui aposten per la via de la repressió.

Davant l'escalada repressiva promoguda pel Departament d'Interior, Alerta Solidària exigeix als seus màxims responsables:

1. Que aturi immediatament les investigacions, identificacions i gravacions de tota mostra popular de solidaritat amb en Jaume Roure, veí de Banyoles encausat a Madrid. 2. Que facin autocrítica i considerin les possibles conseqüències que les seves actuacions poden

comportar.

3. Que trametin al jutge de l'Audiencia Nacional, Fernando Grande-Marlaska aquest comunicat expressant-los que la solidaritat catalana no ha estat mai aturada per cap mena de repressió.

Ningú dubta que els privilegis de la família reial espanyola estan molt ben protegits, per les seves lleis, pels seus tribunals i per les policies que li són fidels.

Però ningú dubta tampoc que la croada repressiva contra la llibertat d'expressió i d'opinió capitanejada per l'Audiencia Nacional i animada pel Departament d'Interior demostra més que mai, l'anacronisme i l'insult que suposa, per al poble català, haver de continuar mantenint els luxes d'aquesta família.

Els borbons mai han demanat perdó per la crema, ara fa 300 anys de la ciutat de Xàtiva.

Nosaltres no demanarem ara perdó per haver mostrat la nostra solidaritat a cara descoberta.

Els actes realitzats aquest dissabte, 22 de setembre, tingueren lloc a les ciutats de: Girona, Caldes de Montbui, Molins de Rei, Reus, Ripoll, Sabadell, Tarragona, València i Vic.

En preparació, entre altres, acte a Barcelona, el dia 5 d’octubre.

Aquest dissabte, a Barcelona, participarem a la mobilització per la llibertat d’expressió i en contra dels tancaments de manifestacions realitzats en aquesta ciutat pels Mossos d'Esquadra.

Alerta Solidària

24 de setembre


Adhesió de Miquel López Crespí al manifest "Mallorca per la República" signat per Alternativa per Mallorca, Maulets, Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans, Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joventuts d'Esquerra Unida, CGT i Els Verds.


Jo també sóc antimonàrquic/aToni Infante, Miquel López Crespí i Carles Castellanos

Mentre escric aquestes retxes tenc damunt la taula la invitació oficial que Su Alteza Real el Príncipe de Asturias y en su nombre El jefe de La Casa de S.M. el Rey m'han fet arribar per anar al sopar que Sus Altezas ofereixen al món de la cultura de les Illes dia 10 de maig a les 21,30 hores. La festeta ha d'esdevenir-se al Palau de l'Almudaina. La Casa de S.M. el Rey ha estat summament insistent en les convidades a escriptors i altres intel·lectuals de les Illes. Es pot dir que el telèfon de moltes de les cases del gremi de la ploma ha sonat en moltíssimes ocasions, ja que, de no trobar-te quan trucaven, insistien i insistien fins a localitzar-te. En un determinat moment vaig arribar a pensar si La Casa de S.M. el Rey y Sus Altezas tenien por de sopar sols.


No he anat a sopar amb Sus Altezas per conviccions republicanes i perquè representen oficialíssimament un Estat que oprimeix el nostre poble i un règim instaurat per la voluntat d'un dictador feixista. En efecte, nostra terra i la nostra cultura tenen molts problemes de supervivència i, precisament, molts d'aquests problemes provenen de la pèrdua de la nostra independència, és a dir, de l'arribada al poder dels borbons arran de la guerra de Successió. Que l'actual monarquia borbònica sigui una imposició de la dictadura feixista del general Franco no fa sinó continuar amb la trista història d'opressió i persecució que ha sofert i sofreix el nostre poble d'ençà data tan infausta.


Compartesc el contingut del manifest republicà signat per Alternativa per Mallorca, Maulets, Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans, Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joventuts d'Esquerra Unida, CGT i Els Verds. És evident que, com els signants del manifest, consider que els republicans de les Illes no podem anar a retre tribut d'acatament a persones que estan per damunt dels altres ciutadans i ciutadanes. Consider completament antidemocràtic que una persona, simplement per ser el fill de son pare, gaudeixi de privilegis superiors a la resta dels ciutadans. I si defensam la República ho fem, com diu el manifest de les forces antifeixistes i republicanes, perquè la defensa de la República comporta igualment la defensa d'un conjunt de valors democràtics (i cívics) que ens importen moltíssim com poden ser la igualtat, la llibertat, el laïcisme i la justicia social.


Quin sentit tendria, per als republicans, anar a retre tribut d'acatament a qui representa precisament tot allò contra el qual lluitam? Com va dir l'editorial de Diari de Balears de 9 de maig parlant del príncep d'Astúries: "...no se li pot edulcorar una realitat que presenta aspectes molt alarmants: des del retrocés de les iniciatives de desenvolupament sostenible fins a problemes d'imatge causats pel desbordament del consum de territori, per l'estacionalitat, amb la consegüent congestió estival; de pèrdua d'encant i de qualitat de vida, d'atractiu, en definitiva; o problemes de supervivència de la llengua i la cultura pròpia del país, per al·ludir tan sols als més presents en els nostres mitjans de comunicació".


Pens que anar al sopar de Sus Altezas podria significar, en la línia del que escriu l'editorial de Diari de Balears, alimentar la confusió fent creure que tot el món de la cultura accepta la falsa realitat de munió d'actes protocolaris buits de contingut, de centenars de paraules corteses i buides igualment, de bons propòsits, de tantes i tantes vaguetats afalagadores que només serveixen per a dissimular els nostres greus problemes nacionals i socials. D'altra banda, ¿en quina mena de mentalitat pre-capitalista entra la idea que les coses potser s'arreglaran anant a parlar amb Nostre Senyor lo Rei?


Som molts els companys del món de cultura que no hem volgut participar en aquesta ficció. Una forma com una altra de recordar el nostre desacord amb el resultat dels pactes de la transició del franquisme reciclat amb PCE i PSOE per a convalidar la restauració franquista de la monarquia i barrar així el pas a un referèndum que permetés constatar quina era la voluntat del poble quant a la forma d'Estat. Referèndum que no es va poder fer precisament per aquesta estreta aliança entre els hereus del franquisme i els membres d'una esquerra oficial que volia gaudir ràpidament de l'usdefruit de sous i poltrones institucionals.


La nostra cultura, el català, com escriu Diari de Balears, és en perill de fragmentació. Nosaltres, els nacionalistes d'esquerra, els republicans de les Illes, no estam, en aquestes circumstàncies, per a retre cap mena d'acatament als borbons. I com diu l'editorial ja citat: "En el nostre estat actual, no ens podem permetre el luxe de perdre ni la més mínima ocasió per divulgar urbi et orbi la realitat d'aquesta comunitat, abocada, en un futur no gens llunyà, a haver de lamentar que el país hagi estat pres com a botí per una classe dirigent de voracitat insaciable". Per la independència, la república, i el socialisme!


Miquel López Crespí


Palma, 10 de maig del 2005


Publicat en la revista L'Estel. 1-VI-05. P.20.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS