Administrar

Son Espases, Esquerra Unida i Fina Santiago: la consellera Santiago és partidària de dimitir si es fa l’hospital a Son Espases

pobler | 23 Setembre, 2007 07:13 | facebook.com

Fina Santiago, que representà a Esquerra Unida ocupant el número quatre de la candidatura autonòmica del Bloc, integra el corrent més ‘ètic’ d’EU. Un sector que té clar que la construcció de Son Espases suposaria un incompliment del compromís assolit per la formació amb la ciutadania i, per tant, és partidari de no ser còmplice d’aquesta decisió si s’ha de produir. (Quim Torres)


La consellera Santiago és partidària de dimitir si es fa l’hospital a Son Espases


Així ho ha plantejat aquesta setmana a altres membres de la direcció del BlocQUIM TORRES. Palma.


La consellera de Benestar Social, Fina Santiago, s’ha mostrat partidària, davant els seus companys del Bloc, d’abandonar els càrrecs públics si finalment el Govern opta per construir l’hospital de referència a Son Espases, continuant les obres que inicià l’anterior Executiu de Jaume Matas.

La responsable autonòmica defensà aquest plantejament en una reunió de coordinació del Bloc, que tingué lloc el passat dilluns i en la qual no hi havia cap dels altres dos consellers de la formació.

Fina Santiago, que representà a Esquerra Unida ocupant el número quatre de la candidatura autonòmica del Bloc, integra el corrent més ‘ètic’ d’EU. Un sector que té clar que la construcció de Son Espases suposaria un incompliment del compromís assolit per la formació amb la ciutadania i, per tant, és partidari de no ser còmplice d’aquesta decisió si s’ha de produir.

El plantejament de la consellera seria compartit per sectors de tots els partits que integren el Bloc, des d’Esquerra Unida-Els Verds fins a Esquerra, passant pel PSM. En canvi, altres elements de la direcció de la coalició, no serien tan partidaris de deixar els càrrecs si es dóna el cas i creuen que bastaria amb deixar clar que s’oposen a Son Espases.

Fins ara, els responsables del Bloc han manifestat públicament que no s’han plantejat la sortida del Govern perquè encara no s’ha pres cap decisió definitiva sobre la ubicació de l’hospital. De fet, el líder de la coalició, Biel Barceló, ha reiterat que aquest escenari no es planteja dins la coalició. Dimarts, sense anar més lluny, deixà clar als passadissos del Parlament que «el Govern és molt més que Son Espases» i que si és aquesta l’opció que pren el Govern s’haurà d’explicar bé als ciutadans.

Diari de Balears (20-IX-07)


ESQUERRA UNIDA FRONT AL PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ A SON ESPASES DE L´HOSPITAL DE REFERÈNCIALa Presidència d´Esquerra Unida de Mallorca, reunida el dimarts, 18 de setembre de 2007, ha acordat per unanimitat fer pública la següent resolució, en relació al projecte de construcció a Son Espases de l´hospital de referència i la postura del Govern de les Illes Balears:


1. El projecte d´Hospital de Son Espases és fruit d´una operació d´especulació urbanística, per molt que ara el PP centri els seus arguments en pro de la seva construcció en l´interès general i l´assistència sanitària. De fet, si hagués primat aquest interès general, el PP durant l´anterior legislatura hauria d´haver començat les obres del nou hospital de referència el 2003, cosa que va retardar per purs interessos especulatius.

2. No hi ha arguments nous a favor de la construcció de l´Hospital de referència a Son Espases després d´aquests mesos que aquells utilitzats abans de la campanya i als diferents debats mantinguts, al Parlament o a altres institucions, davant l´opinió pública. El pragmatisme tampoc no és cap excusa sostenible, ja que fins i tot des del punt de vista jurídic existeixen vies que facilitarien altres sortides possibles, i a més a més, els costs estimats per aturar el projecte de Son Espases són molt més baixos que els prevists inicialment.

3. Al contrari, el que hi ha són més arguments contraris a la ubicació a Son Espases, com ara l´incompliment del Pla Hidrològic denunciat per la plataforma ciutadana, ja qu l´actual projecte de construcció s´ubica a una zona de risc d´inundacions.

4. És equivocat l´enfocament del problema, que es maneja en termes de "Blanc" (Son Espases) o "Negre" (Son Dureta): en primer lloc, els arguments es depleguen des d´aquesta lògica, del que és bo i del que és dolent, per legitimar el projecte del PP; en segon lloc, tampoc no es planteja en cap cas una tercera via perfectament viable, que és la construcció de l´hospital de referència a un altre lloc.

5. Els "elements correctors" del projecte anunciats aquests dies des de diverses instàncies (reducció dels urbanitzables annexos, major protecció dels terrenys, etc.) suposarien, si ens volguéssim posar pragmàtics, uns costs molt més elevats en indemnitzacions i altres, que no pas el canvi d´ubicació.

6. Finalment, és cert que l´aprovació del projecte d´Hospital a Son Espases no suposaria estrictament l´incompliment del pacte de governabilitat, però també és cert que no s´ha demostrat que no sigui factible construir el nou hospital al solar de Son Dureta, i que tant el programa electoral del PSIB-PSOE, com el discurs d´investidura del President Antich eren manifestaments contraris a Son Espases. El que sí suposaria apostar per Son Espases per part del Govern és una pèrdua important de credibilitat tant del PSIB-PSOE com del conjunt del Govern, davant la ciutadania.


Per tot això, des d´Esquerra Unida :

· seguim manifestant la nostra postura contrària a la construcció de l´Hospital de Son Espases

· demanam al PSIB-PSOE que no faci seus els arguments del PP

· proposam al Govern de les Illes Balears que treballi seriosament en la recerca d´alternatives per a la construcció de l´hospital de referència

Palma, 18 de setembre de 2007

Blog Urxella

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS