Administrar

Salvem la Real! Mobilitzem-nos!

pobler | 14 Setembre, 2007 05:46 | facebook.com

Hola a tots, Som n'Aina Calafat,
Requerim l'ajuda de tots vosaltres, els que estimam la Nostra Terra, per fer la màxima difusió, no només de la concentració de divendres, sinó també de l'Assemblea que tindrà lloc al local de CCOO.


Hem d'omplir el saló d'actes. Quanta més gent vengui a informar-se, que seguir amb les obres a Can Espases, és jugar amb la vida de persones humanes, molt millor. El Govern haurà de retornar al projecte de reconstruir Son Dureta a la ubicació actual.

Adjunt convocatòries i text comunicat que demà entrarà a fiscalia. Vos demanam que, encara que llarg, val la pena llegir-lo.

A més de divendres, 14 de setembre, a les 19:00 hores davant del Consolat de la Mar, la Plataforma Salvem la Real convoca a una Assemblea oberta a tothom, per a dimecres, dia 19 de setembre, a les 11:00 hores, al Saló d'Actes de CCOO.

”Hola a tots, Som n'Aina Calafat,
Requerim l'ajuda de tots vosaltres, els que estimam la Nostra Terra, per fer la màxima difusió, no només de la concentració de divendres, sinó també de l'Assemblea que tindrà lloc al local de CCOO.

Hem d'omplir el saló d'actes. Quanta més gent vengui a informar-se, que seguir amb les obres a Can Espases, és jugar amb la vida de persones humanes, molt millor. El Govern haurà de retornar al projecte de reconstruir Son Dureta a la ubicació actual.

Adjunt convocatòries i text comunicat que demà entrarà a fiscalia. Vos demanam que, encara que llarg, val la pena llegir-lo. Hi ha el text íntegre del RD 378/2001, BOE nº 96, del Pla hidrològic de les Illes Balears (aprovat per les Corts Generals), on diu que no es pot fer un hospital damunt d'una zona d'alt risc d'inundació.

Estam mobilitzant tots els sindicats i organismes. Des de aquí els donam les gràcies per la seva col·laboració i interès amb tots els aspectes.

Una abraçada molt forta a tots, i ànims que no mos han de guanyar. Tenim massa raó perquè ens la llevin!

Aina Calafat Plataforma Salvem La Real

S'informarà a tothom que véngui, tant de la Sanitat com a la ciutadania, del per què no pot seguir amb les obres de l'hospital a Can Espases Vell, i del perill que corren les vides de les persones (pacients i treballadors).

S'informarà amb power point, fotografies molt significatives de les darreres pluges, així com documentació oficial d'informes fets per l'anterior Govern on es pot veure que no tengueren en compte la zona d'alt risc d'inundació, no es va fer, en cap moment, cap estudi hidrològic, ni tampoc es prengueren mesures correctores a l'hora de fer el projecte. La qual cosa suposa un gran risc per a la vida de pacients i treballadors.

A més, hem de dir que, segons el RD 378/2001 BOE nº 96 del Pla hidrològic de les Illes Balears, aprovat per les Cors espanyoles, l'article 77, en el punt 2 (apartat B) diu el següent: “Se prohibirán instalaciones destinadas a servicios públicos esenciales o que conlleven un alto nivel de riesgo en situaciones de avenida. En principio, se corresponde con la zona de inundación ocasional”.

A l'apartat C es diu el següent:

“Zona de prohibición: además de las limitaciones que afectan a la zona de restricción, se prohibirán edificaciones y usos que conlleven un riesgo potencial de pérdidas de vidas humanas. En principio, se corresponde con la zona de inunciación frecuente”.

A l'article 78 (apartat B) es diu el següent:

”Se prohibe la realización de cualquier obra que interrumpa el funcionamiento hidráulico de la red de drenaje natural del territorio o que por su localización o diseño pueda actuar como dique al discurrir de las aguas aumentando los daños potenciales causado por la inunciación. Queda excluidos los diques de defensa y las demás actuaciones orientadas escpecíficamente a controlar los procesos de inundación”.

El punt 4 d'aquest mateix article diu el següent:

”Para la ejecución de cualquier obra o trabajo localizado en zona inundable será necesaria la autorización de la AH. El peticionario habrá de incluir en la solicitud de autorización el correspondiente estudio hidrológico, así como las medidas correctoras que, en su caso, sean necesarias para la seguridad de las personas y bienes”.

NOTA:
Recordam que no s'ha fet mai cap estudi hidrològic per construir l'hospital. Segons Recursos Hidràulics, “en el seu informe, enviat a l'Ajuntament, deia que no feia falta”.

En cas que ara es volguessin portar a terme les mesures correctores, el cost seria tan exageradament costós, afegint que s'allargaria escandalosament el temps d'execució del projecte. Ja que no es va tenir en compte que s'estava construint un hospital dins una zona d'alt risc d'inundació.

Recordam que tenim els informes que es feren al seu dia, donant la conformitat de Recursos Hídrics. El fet d'esborrar de la base de dades la torrentera ha fet que el projecte es fes sense prendre cap tipus de mesures. Volem recalcar aquesta circumstància, ja que segons la Sra. Castillo -aleshores consellera de Sanitat- diu que sí es varen prendre.

Tampoc no es va fer, segons la resposta que tenim del 17/01/2007 de Recursos Hídrics, cap tipus d'estudi hidrològic. Aleshores l'alt cost que suposaria ara fer totes aquestes modificacions serien escandalosament altíssims i a més retardarien l'obra de tal manera que reformar i deixar nou l'hospital de Son Dureta, tal com es va dir al principi l'any 1996, és la solució més encertada”.

Tots els grans hospitals han estat reformats. Recordem el de Sant Pau, el Clínic, el de Valdesillas, la clínia Juaneda de Palma, la clínica Rotger... I tot sense cap perjudici per als malalts.

Segons aquesta lectura, de que Son Dureta ha quedat obsolet, podem assegurar que d'aquí 50 anys haurem de destrossar tota una altra finca per a construir un altre més nou.

A més, el projecte de Son Dureta era fer-lo de bell nou, esfondrant per fases els blocs.

És un projecte perfecte i, a més, tendríem un hospital amb totes les infraestructures ja fetes, sense destrossar cap patrimoni i totalment nou. Si haguessin començat aleshores, ha estaria un 80% fet.

”En cualquier coaso, los daños que se puedan derivar de la ejecución de las obras en estas zonas serán a cargo del beneficiario”.

El PSIB, igual que el Bloc estaran convidats a aquest acte. Esperam que les explicacions contundents i avalades facin que el Govern compleixi amb el seu programa electoral. Recordam al Molt Honorable president del Govern Francesc Antich, que en el seu discurs d'investidura va dir que el primer que faria és para l'hospital de Can Espases.

Com hem pogut sentir pels mitjans de comunicació, el Bloc es manté ferm amb la mateixa postura de sempre, és a dir, que el que s'ha de fer és portar a terme el primer projecte de reconstruir l'hospital a la seva ubicació actual i no a Can Espases Vell...

Creiem que seria una negligència per part del Govern que continuàs amb dit projecte. Estam parlant del risc de vides humanes, (pacients i treballadors). Així mateix creiem que és el nostre deure posar al corrent de tota la informació que tenim a tots els col·lectius i la ciutadania.

Hem posat a disposició del Govern tota la nostra informació i proves més que evidents que ho demostren. Esperam que actuï amb la prudència que un assumpte tan greu requereix.

Esperem, pel bé de tota la ciutadania, que compleixin amb les seves promeses els Srs. Pomar, Tomàs i Antich.

També comunicam que el 29/08/07 entràrem a Fiscalia Anticorrupció noves diligències perquè faci complir les lleis, ja que segons la Llei 10/200, de 5 de juliol, del Pla hidrològic nacional, diu molt clarament això:

“El propio Plan Hidrológico Nacional dedica el articulo 28 a la protección del Dominio Público Hidráulico y actuaciones en zonas inundables, en el que se hace mención expresa a la obligación que tienen las Administraciones de adoptar las medidas necesarias para corregir las situaciones que afecten a su protección (del dominio público hidráulico). Incluyendo la eliminación de construcciones y demás instalacones situadas en el mismo”.

Des de la data d'adquisició de la finca can Espases Vell, el torrent passà a ser de domini públic Hidràulic.

Amb la tergiversació dels informes, l'hospital es construeix sense tenir en compte el risc d'inundació i per tant amb un greu inconvenient per la seguretat de la pròpia infraestructura i la dels seus futurs usuaris i professionals.

Demà 13 de septiembre de 2007 entrarem un adjunt a Fiscalia anticorrupció, així com a l'Ajuntament, al Consell de Mallorca, amb còpia a la Conselleria de Sanitat.

Sol.licitem:
Anul·lació llicència d'obres a la UTE (constructora), per haver incomplit una part molt important de les prescripcions donades a la Llicència d'obres, així com les de Patrimoni Històric i Cultural del Consell de Mallorca.

La més important, és que varen treballar 3 mesos, en contra de lo prescrit, sense cap control de cap tipus, de tècnics qualificat així com sense senyalitzar cap B.I.C. (Be d'Interés Cultura), els quals varen fer mal bé i hores d'ara gran part d'ells estan destruïts.

Cal destacar que quan entraren les arqueòlogues el 9 de maig del 2007 ja estaven fetes dues excavacions de 300 metres de llarg per 8 d'alçada.

D'aquestes excavacions es van dur tot quant havia dintre d'elles. Les arqueòlogues en l'informe de dia 20/07/07 varen posar ben clar que no han pogut analitzar el que havia dintre, perquè no hi havia res.

El dia 29/08/07 entràrem noves diligències a Fiscalia Anticorrupció per comunicar aquestes greus anomalies.

Demanam:

L'eliminació de les construccions fetes dins la llera d'una corrent discontínua i zona de policia de la finca pública Can Espases Vell (tal com ho indica el Pla Hidrològic a l'article 28).

La depuració de responsabilitats dels arquitectes que han obviat en els seus informes l'existència del torren, a pesar de figurar en el PGOU.

La depuració de responsabilitat dels que han fet desparèixer del PGOU i d'altres bases de dades l'existència del torrent.

L'anul·lació de la llicència d'obres a la UTE, per incompliment de les prescripcions donades a la llicència d'obres, així com a l'acta de sessió de 26/05/2005 per Patrimoni Històric.

Molt cordialment

PLATAFORMA "SALVEM LA REAL" http://nubulaya.cecili.cat/post/39720 Thu, 13 Sep 2007 20:31:36 +0200 Concentració al Consolat de la Mar, en defensa de la Real

El mateix dia que se celebra la Diada Nacional de Catalunya -a punt d'encetar-se la Diada de Mallorca 2007- des de la Plataforma Salvem la Real es comunica que divendres 14 de setembre, hi ha una concentració cívica davant el Consolat de la Mar a les 19h.

"Es convoca aquest acte per recordar als nous governants que seguim lluitant. El nostre objectiu és clar: evitar la destrucció de Son Espases i el conjunt històric de La Real.

A través dels mitjans de comunicació es deixa entreveure que el nou govern no té massa clar què fer, fins el punt que es plantegen seguir amb la construcció del nou hospital de referència a Son Espases.

Demanem als governants que facin un acte de responsabilitat i defensin ara, allò que defensaven quan estaven a l’oposició, i que siguin coherents i respectin la decisió dels seus votants. Ara, és l’hora de demostrar que no tots els polítics són iguals, i que les promeses electorals són alguna cosa més que simples paraules.

Convidam a tothom a participar d’aquest acte per fer sentir la nostra veu i demanar "valentia i responsabilitat" a un govern per tal que comenci amb bon peu!

Vos hi esperam a tots!!!!"

Plataforma Salvem La Real

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS