Administrar

Son Espases i ses Fontanelles: no callarem

pobler | 13 Setembre, 2007 07:01 | facebook.com

Vull manifestar la meva oposició a que segueixin les obres de construcció de l'hospital als terrenys Son Espases, devora el Monestir de la Real (Palma). Des del meu punt de vista s'ha de descartar son Espases com a futura ubicació de l'hospital de referència de Mallorca, en considerar que la zona gaudeix d'un elevat valor patrimonial, com ho demostren les reiterades troballes arqueològiques. La seva situació a l'entorn d'un Bé d'Interès Cultural (el Monestir de la Real) el descarta per a la gran construcció d'un complex hospitalari. Son Espases segueix essent una zona classificada com a sòl rústic i una àrea rural de gran valor paisatgístic. (Miquel López Crespí)


Son Espases i ses Fontanelles: no callaremSes Fontanelles

La Plataforma Salvem la Real i la Plataforma ses Fontanelles ens vàrem constituir, ara ja fa temps, amb dos objectius ben clars i definits: una, per evitar la destrucció de Son Espases i de tot el conjunt històric de la Real, i l’altra, per evitar la destrucció de ses Fontanelles, la darrera zona humida de Palma. En cap moment no ens vàrem constituir per aconseguir canviar el color polític d’aquesta comunitat autònoma. Volem deixar ben clar aquest darrer punt, no érem (ni som) plataformes polítiques, sinó plataformes ciutadanes finalistes i amb objectius clars i ben definits.

Aquests objectius, sembla que poden no complir-se, a finals d’aquest mes de setembre. A finals d’aquest mes, el Govern ha de dir on s’ubicarà el nou hospital de referència. Tothom parla d’indemnitzacions elevades a pagar, tant a Son Espases com a ses Fontanelles. No es parla de les indemnitzacions que la promotora de l’hospital de Son Espases hauria de pagar al poble de Mallorca, pel fet d’haver-se trobat restes prehistòriques i destruir-les (un autèntic delicte penat per la llei), ni del talaiot descobert mentre es feien les excavacions, ni del col·legi de metges que havia anunciat que era viable la reforma de Son Dureta. Que quedi clar, Salvem la Real creu necessari fer un hospital, però no en una zona de tan alt valor paisatgístic i patrimonial i amb un alt risc d’inundacions (catalogació que ha desaparegut dels plànols actuals). L’hospital no és més que l’excusa perquè Palma creixi fins a la UIB.

Mentrestant, a ses Fontanelles, l’Ajuntament té pendent de contestar recursos presentats per Pimeco i GOB i ha d’elaborar un informe per estudiar la viabilitat d’augmentar la protecció de la zona humida, protecció que no serà possible si no se suspèn cautelarment la llicència concedida pel PP, 72 hores després de les eleccions. És bastant probable que, dia 1 d’octubre, les màquines entrin a la darrera zona humida de Palma i comencin a obrir els vials del centre comercial Aqua Màgica.

La plataforma ses Fontanelles vol agrair al conseller de Turisme, el Sr. Francesc Buils, haver-se reunit amb nosaltres i haver adquirit el compromís de preservar ses Fontanelles dins el seu plantejament de reforma de la Platja de Palma. Però encara no tenim data fixada per reunir-nos amb el conseller de Medi Ambient, ni amb la presidenta del Consell de Mallorca. Salvem la Real encara té pendent de reunir-se amb el conseller de Sanitat i el president del Govern, Sr. Francesc Antich. Senyors governants: acabau d’entrar i teniu decisions molt difícils a prendre. Vos direm el mateix que els vàrem dir als anteriors governants: deixau-vos ajudar!! Salvem ses Fontanelles i Salvem la Real!!

Xavier Serra i Núria Llabrés. Plataforma Salvem la Real


Diari de Balears (13-IX-07)


Sr. Francesc Antich, President del Govern de les Illes Balears.

Sra. Francina Armengol, Presidenta del Consell Insular de Mallorca.

Sra. Aina Calvo, Batlessa de Palma.

Sr. Vicens Tomàs, Conseller de Salut.Maria Antònia Munar i Francesc Antich

Distingit/da Senyor/a:

Vull manifestar la meva oposició a que segueixin les obres de construcció de l'hospital als terrenys Son Espases, devora el Monestir de la Real (Palma). Des del meu punt de vista s'ha de descartar son Espases com a futura ubicació de l'hospital de referència de Mallorca, en considerar que la zona gaudeix d'un elevat valor patrimonial, com ho demostren les reiterades troballes arqueològiques. La seva situació a l'entorn d'un Bé d'Interès Cultural (el Monestir de la Real) el descarta per a la gran construcció d'un complex hospitalari. Son Espases segueix essent una zona classificada com a sòl rústic i una àrea rural de gran valor paisatgístic.

D'altra banda i des d'un punt de vista polític no s'entendria que després de defensar durant anys la protecció de Son Espases, ara se fes just el contrari i se permetès la seva destrossa.

Consider que Son Espases s'ha de descartar per a la ubicació del nou hospital de Palma i s'ha d’optar per altres opcions, prioritzant per això la reforma de l'actual hospital de Son Dureta.

Rebi una cordial salutació


Miquel López Crespí


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS