Administrar

El Govern sospesa fer l’hospital a Son Espases com a primera opció

pobler | 07 Setembre, 2007 06:34 | facebook.com

La possibilitat de mantenir l’Hospital de referència a Son Espases ha guanyat posicions dins l’Executiu balear, després que s’hagin començat a valorar els inconvenients legals, econòmics i sobretot de calendari que comportaria canviar la ubicació del centre.


El Govern sospesa fer l’hospital a Son Espases com a primera opció


Antich diu que encara no ha pres la decisió i que la consensuarà amb el Pacte


Q.TORRES/LL.PLANAS. Palma.


La possibilitat de mantenir l’Hospital de referència a Son Espases ha guanyat posicions dins l’Executiu balear, després que s’hagin començat a valorar els inconvenients legals, econòmics i sobretot de calendari que comportaria canviar la ubicació del centre. Només les conseqüències polítiques —es pot entendre que s’incompleix una promesa— i les diferències entre els membres del Govern —el Bloc s’hi oposa— pesen com a inconvenient a l’hora de prendre la decisió.Una decisió que, segons recalcà ahir el president del Govern, Francesc Antich encara no està presa. El cap de l’Executiu advertí que no serà una decisió de partit sinó de tot el Govern i que serà fruit de l’anàlisi de les dades de que disposa el seu gabinet. Precisament avui, després del consell de Govern, està previst que s’aportin noves dades.

Les que fins ara ha recopilat l’Executiu dificultarien l’opció de traslladar l’hospital a un altre emplaçament, farien més factible el manteniment del centre devora el Monestir de La Real i canviarien així l’ordre de prioritats amb què partia el Govern ara fa un mes, quan aturà les obres dos mesos a la recerca d’alternatives.

Les indemnitzacions que s’haurien de pagar i les dificultats de tipus jurídic que comporta modificar ara el projecte apareixen com a inconvenients a l’hora de canviar l’hospital de lloc. L’altre argument que més pesa és de calendari. El Govern sap que si es fes un nou hospital a Son Dureta no el podria inaugurar fins d’aquí a set anys, mentre que si continuàs el de Son Espases podria estar enllestit en tres.

Tot això ha portat al Govern a plantejar-se un redimensionament del projecte de Son Espases i la revisió de les connexions de transport. També es deixaria clar que al voltant de l’hospital s’evitaria l’especulació urbanística. L’opció de mantenir el centre a Son Espases seria acceptada per sectors del PSIB i per UM, que veu prioritari no retardar més l’hospital. En canvi, el Bloc admet que l’opció s’ha plantejat, però no n’es partidari. La propera setmana es podria reunir la comissió de seguiment del Pacte amb aquest punt marcant l’agenda i amb noves dades sobre la taula. El GOB, els missioners dels Sagrats Cors, les associacions de veïnats del Secar i la Plataforma s’hi oposen i alguns d’ells han demanat ja reunions amb els portaveus parlamentaris del Pacte.

Diari de Balears (7-IX-07)

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS