Administrar

La batalla d´Almansa - 300 anys d´ocupació, 300 anys de resistència

pobler | 25 Abril, 2007 15:44

Fa tres-cents anys que les tropes borbòniques s’endinsaren per terres valencianes reduint a cendres pobles sencers, sotmetent i castigant aquelles i aquells que havien lluitat per defensar els seus furs de la mà dels maulets i austracistes; fa tres-cents anys que s’imposà el primer Decret de Nova Planta pel qual s’aboliren els drets propis i s’inicià la persecució institucional de la llengua i cultura catalanes; fa tres-cents anys, en definitiva, que s’instal·laren les tropes ocupants als Països Catalans i encara no se n’han anat!


“300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”


Manifest d’Endavant (OSAN) per la diada del 25 d’Abril



Felip Vè

El 25 d’abril d’enguany no és una diada més; el 25 d’abril d’enguany és el tres-cents aniversari de la derrota d’Almansa i, per tant, és un 25 d’abril amb una especial càrrega simbòlica per a les catalanes i els catalans: fa tres-cents anys que les tropes borbòniques s’endinsaren per terres valencianes reduint a cendres pobles sencers, sotmetent i castigant aquelles i aquells que havien lluitat per defensar els seus furs de la mà dels maulets i austracistes; fa tres-cents anys que s’imposà el primer Decret de Nova Planta pel qual s’aboliren els drets propis i s’inicià la persecució institucional de la llengua i cultura catalanes; fa tres-cents anys, en definitiva, que s’instal·laren les tropes ocupants als Països Catalans i encara no se n’han anat!

Des d’Endavant (OSAN) volem afegir-nos a les moltes commemoracions d’aquest dia fatídic en la nostra història perquè pensem que l’exercici de la memòria històrica és necessari per mantenir viva la flama del nostre poble i també per continuar avançant, malgrat l’opressió que patim. Però la història no té sentit si no és amb un projecte de futur i, per això, Endavant (OSAN) vol refermar en aquestes dates el seu compromís amb la construcció de la Unitat Popular com a via per assolir la independència i el socialisme.

Així, des d’Endavant (OSAN) celebrem amb il·lusió l’impuls de la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència” que, a més de l’adhesió d’un ample ventall de col·lectius i ateneus, ha aconseguit una major unitat d’acció de l’esquerra independentista, amb la qual, dia a dia, ja compartíem la lluita al carrer. Per a Endavant (OSAN), aquesta campanya ha de ser el punt de partida per a l’assentament d’unes bases sòlides de treball unitari i de definició de projecte que ens permeta, en un futur pròxim, trencar amb les fronteres fictícies que ens volen imposar i amb el silenci mediàtic que ens vol fer invisibles, i esdevindré, així, una alternativa real per als Països Catalans.

És per això que per a Endavant (OSAN) aquest és un 25 d’abril especial, i, per tant, fem també una crida especial:


- Emplacem a tots i totes les catalanes a participar de la jornada de lluita convocada per la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència” per al mateix dimecres 25 d’abril; a ambdues bandes del Sénia, a la península o a les Illes, a tot arreu cal que aquells que ens sotmeten sàpiguen que encara som un poble viu i no tenim intenció en deixar de ser-ho.


- Convoquem a valencianes i valencians -i, per suposat, a la resta de catalanes i catalans- a l’Aplec Nacional d’Almansa, el dissabte 28 d’abril, organitzat també per la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”. Cal que acudim al lloc de la desfeta pretèrita per manifestar el nostre propòsit de no deixar passar uns altres 300 anys sense llibertat.


- I, finalment, convoquem a totes i tots a participar en la manifestació unitària del 5 de maig a Xàtiva -ciutat que patí especialment la seua resistència als ocupants,- per fer visible la unitat de l’esquerra independentista.


Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)

Països Catalans, 23 d’abril de 2007

Web Endavant (Organització Socialista d´Alliberament Nacional – OSAN)

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS