Administrar

L"esquerra" de la moqueta (ICV) criminalitza l'anarquisme català i els moviments socials

pobler | 12 Abril, 2007 10:35

Campanya de solidaritat amb l'anarquista Núria Pòrtulas.

Oleguer, Rubianes i Llach, entre els firmants del manifest de suport

Si tots efectius policials que es dediquen a control.lar els moviments socials, es dediquessin al control de la corrupció urbanística i les màfies, el país aniria molt millor.



Núria Pòrtulas

Llibertat Núria Pòrtulas!!!


Ens sumem, tal i com han fet els nostres companys ecologistes dels Naturalistes de Girona (ANG), al clam per la llibertat de la Núria Pòrtulas. Demanem la seva llibertat immediata i també explicacions públiques per part dels responsables de la detenció (Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya). Legislacions com la "llei antiterrorista" posen en qüestió la democràcia i esdevenen un instrument per a la persecució dels més febles (com en el cas de l'escamot Dixan), la dissidència i d'aquells que legítimament creiem que un altre món és possible.

Volem manifestar el nostre més enèrgic rebuig a la detenció de Núria Pòrtulas. Aquesta acció ens sembla totalment desproporcionada i faltada de proves. La Núria més enllà de les seves legitimes idees polítiques és una persona estimada i respectada dins els moviments socials gironins i amb fort compromís de solidaritat cap els altres, com demostren les mobilitzacions de suport d'aquest darrers dies.

Des de les nostres organitzacions tenim la sensació que els moviments socials patim un control policial excessiu i absolutament injustificat en les nostres activitats i mobilitzacions diàries. Si tots efectius policials que es dediquen a control.lar els moviments socials, es dediquessin al control de la corrupció urbanística i les màfies, el país aniria molt millor.

IAEDEN


Campanya de solidaritat amb l'anarquista Núria Pòrtulas

Oleguer, Rubianes i Llach, entre els firmants del manifest de suport


El futbolista Oleguer Presas, el filòsof Josep Maria Terricabras i la cosina de Núria Pòrtulas van presentar ahir el manifest a favor de la noia gironina detinguda per presumpta pertinença a un grup anarquista violent italià i per voler atemptar contra institucions públiques catalanes.

El manifest de suport a Pòrtulas, a la presentació del qual van anar unes cent persones, ja compta amb les adhesions, entre altres, dels cantants Lluís Llach i Manu Chao, dels actors Joel Joan i Pepe Rubianes i de l'antropòleg Eudald Carbonell. El text critica les "mesures desproporcionades" usades pels Mossos al detenir la noia, demana responsabilitats polítiques a la conselleria d'Interior i exigeix la posada en llibertat de Pòrtulas, que és a la presó de Soto Del Real, Madrid, esperant judici.

Durant l'acte, els participants van corejar consignes a favor de la llibertat de la noia i van criticar l'ús de la llei antiterrorista i l'actuació de l'Audiència Nacional. Terricabras va advocar per l'abolició d'aquesta institució judicial, que va comparar amb els tribunals franquistes, mentre que Oleguer va demanar que s'acabi la "guerra preventiva de detenir i empresonar sense proves".

Laia Folch

(El Periódico de Catalunya, 12-04-07)


 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS