Administrar

Neix la Plataforma per la unitat del nacionalisme progressista i l'autodeterminació

pobler | 31 Desembre, 2006 08:20

La Plataforma Sobirania i Progrés presenta la seva Crida per Mallorca al monestir de La Real.


Aquesta entitat és d'àmbit dels Països Catalans i pretén «aplegar totes les forces nacionalistes»


La Plataforma Sobirania i Progrés féu pública ahir al monestir de La Real la seva «Crida per Mallorca». Es tracta d'una entitat civil que fou presentada a Barcelona el mes d'octubre passat i que pretén actuar dins tot l'àmbit dels Països Catalans.

Amb la «Crida per Mallorca», s'aprofiten l'avinentesa del 31 de Desembre per «fer que la ciutadania prengui consciència de l'estat lamentable en què es troben les forces polítiques sobiranistes de les Balears, cosa que fa que no puguin celebrar la incorporació de Mallorca a la catalanitat de manera conjunta».

L'historiador Arnau Company, el músic Antoni Roig, la promotora de l'Orquestra Simfònica de Joves Intèrprets dels Països Catalans Magdalena Gonzàlez i el regidor dels Independents de Binissalem, Pere Daniel Pol, presentaren el manifest.

A hores d'ara, hi ha una vuitantena de persones que ja s'hi han adherides, com ara l'estudiosa de la literatura Pilar Arnau; els escriptors Jaume Santandreu, Miquel López Crespí i Llorenç Capellà; la colla de xeremiers formada per Pere i Manuel Martorell; el poeta Bernat Nadal o el lingüista Gabriel Bibiloni.

Així mateix, l'esmentada plataforma deixa entreveure que es plany del «fracàs del Bloc, que en lloc d'unir ha dividit l'espai nacionalista i n'ha deixat fora les forces més clarament sobiranistes com ERC i Entesa per Mallorca». Durant l'acte es reivindicà «l'entitat dels Països Catalans sense complexos, de manera decidida i ferma, i sobretot, sense cap casta de submissió respecte d'Espanya».

Les adhesions a aquesta plataforma són molt nombroses al Principat i al País Valencià. Tots aquells mallorquins o balears que s'hi vulguin afegir, ho poden fer a la web sobiraniaiprogres.cat.

Per als seus promotors, «no es pot consentir que es duguin a treme polítiques quan hi ha més de la meitat de la població en contra i, a més, que canvien la realitat social, ambiental i econòmica de les Illes d'una manera irreversible». Per això, engresquen «tots els mallorquins a treballar sense fissures».

A.MATEU.Palma.

Diari de Balears (31-XII-06)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aclariments.

Els diaris volen situar la plataforma Crida per Mallorca, forma en que es concreta Sobirania i Progrés contra el Bloc.

Ahir es va presentar a la Sala Capitular de La Real la plataforma Crida per Mallorca, que concreta la de Sobirania i Progrés, a la qual em vaig adherir, i vaig participar de l'acte.

Els periodistes destaquen en una desinformació interessada que es tracta d'una plataforma contra el Bloc, quan no és així. En cap moment de l'acte es parlà del bloc perquè allò que vol la plataforma és sumar i no restar com pretenen els periodistes.

El manifest no diu res del Bloc ni de cap instància partidària. Es tracta d'una plataforma promoguda per un grup de persones que es refereixen a la necessitat de posar en marxa un moviment de caire sobiranista i que promogui l'autodeterminació. Allò que volen els que signen el manifest és que les forces que donen suport al 31 de desembre, i que tothom coneix, es projectin de manera unitària en les eleccions.

Tothom coneix quines són les forces que donen suport a la celebració del 31 de Desembre, i amb això està dit tot.

Llorenç Buades. (31-XII-06)

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS