Administrar

La corrupció urbanística: detingut el batlle del PP d'Andratx Eugenio Hidalgo

pobler | 27 Novembre, 2006 19:45

La Guàrdia Civil ha detingut aquest migdia, per ordre de la fiscalia anticorrupció, un mínim de sis persones per la seva presumpta relació amb casos de corrupció urbanística al municipi d'Andratx. Els agents han inspeccionat la seu de l'ajuntament i la Direcció General d'Ordenació del Territori del Govern Balear.

Han detingut el batlle d'Andratx pel PP Eugenio Hidalgo, l'inspector d'Urbanisme del municipi, Jaume Gibert, i la seva esposa, i el director general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot. (Vilaweb)

Sis detinguts en una operació contra la corrupció urbanística a Andratx.

Entre aquests, el director general d'Ordenació del Territori del govern balear, el batlle d'Andratx i un inspector del consistori.


Eugenio Hidalgo, el batlle corrupte del PP.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest migdia, per ordre de la fiscalia anticorrupció, un mínim de sis persones per la seva presumpta relació amb casos de corrupció urbanística al municipi d'Andratx. Els agents han inspeccionat la seu de l'ajuntament i la Direcció General d'Ordenació del Territori del Govern Balear.

Han detingut el batlle d'Andratx pel PP Eugenio Hidalgo, l'inspector d'Urbanisme del municipi, Jaume Gibert, i la seva esposa, i el director general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot.

La Guàrdia Civil també ha detingut l'arquitecte Carlos Arena i una sisena persona de la qual no ha trascendit la identitat. Els arrestos s'han fet en el marc d'unes diligències que instrueix el titular del Jutjat número 12 de Palma. El batlle, Eugenio Hidalgo, ha sortit emmanillat per la porta de darrere de l'Ajuntament (foto) i l'han portat a la comandància de Palma per interrogar-lo. El seu despatx ha estat precintat.

Els detinguts estan acusats dels delictes de prevaricació, blanqueig de diners, contra l'ordenació del territori i per haver comès suposadament actes prohibits a càrrecs públics. L'alcalde, que té diverses causes judicials obertes, havia de comparèixer justament demà davant el jutjat úmero 1, que investiga suposades irregularitats en relació a un aparcamient construït al nucli urbà de Sant Telm, a Andratx.

D'Andratx al Govern

La Guardia Civil també ha detingut l'actual director general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, que havia estat tinent d'alcalde d'Urbanisme a Andratx i assessor d'Urbanisme de l'Ajuntament.

El president del govern, Jaume Matas, ha reaccionat de manera ràpida i ja ha destituït Jaume Massot i ha suspès de militància Eugenio Hidalgo. També ha demanat excuses als ciutadans d'Andratx. El jutge ha decretat secret de sumari mentre que la Guardia Civil continua registrant la seu de l'ajuntament d'Andratx i els domicilis dels detinguts.

El PSM demana responsabilitats a Matas

El secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló ha mostrat la seva satisfacció per la detenció del batlle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, perquè darrerament s'havien destapat uns quants casos de corrupció relacionats amb aquest consistori. Barceló ha recordat que, no fa pas gaire, el president balear, Jaume Matas, va ratificar Eugenio Hidalgo com a candidat a la reelecció de la batllia andratxina, tot i els indicis de corrupció urbanística. És per tot això que el PSM havia exigit el cessament tant del batlle d'Andratx com del responsable d'ordenació territorial, i reclama explicacions a la consellera d'Obres Públiques, Margarita Cabrer. Barceló considera que aquests fets esquitxen directament el govern balear amb els casos de corrupció urbanística.

EU-Els Verds també ha mostrat satisfacció per les detencions d'avui i ha afegit que els casos de corrupció s'estenen com una 'plaga' en les institucions governades pel PP. D'altra banda, el portaveu del GOB, Miquel Àngel March, ha assenyalat el director general d'Urbanisme, Jaume Massot, com a cervell de la trama de corrupció.

Vilaweb (27-XI-06)

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS