Administrar

Grup Blanquerna - Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí

pobler | 27 Setembre, 2015 13:07 | facebook.com

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí als 10 Missatges del Grup Blanquerna


El Blanquerna proposa una plataforma unitària per «acabar amb l'espoliació fiscal»


dBalears | 21 setembre 2015

En el marc de l'acte de celebració dels trenta anys d'existència, que es va fer a la sala d'actes de Sant Francesc de Palma, el Grup Blanquerna va fer públics deu missatges dirigits a la societat mallorquina.

Tomeu Martí, president del Grup, llegí els deu missatges que us reproduïm a continuació:

1 - El Grup Blanquerna s'ha adherit a la commemoració del Tricentenari 1715 – 2015 i ha treballat en el marc de la Comissió Cívica. Ha promogut diverses activitats i ha col·laborat en l'edició del documental La Resistència, dirigit per Pere Sánchez i ha col·laborat en l'edició i promoció del llibre 'La darrera canonada' de Pere Morey. Igualment, ha patrocinat una sèrie de 15 programes de ràdio, d'una hora de duració, sobre el Tricentenari, emesos per Ona Mediterrània.

2 - El Grup Blanquerna s'adhereix a la celebració de l'any Ramon Llull, que tendrà lloc entre el mes de novembre de 2015 i el mes de novembre de 2016 amb motiu del setè centenari de la mort de l'autor del 'Llibre d'Evast e d'Aloma e de Blaquerna son fill'.

3 - Entre les activitats que tenim previst organitzar d'ara fins a final d'any, hi ha:

El seminari Blanquerna que es farà a final d'octubre i estarà centrat en l'economia i el finançament de les nostres institucions.

Farem jornades dedicades a:

Quin sistema de mitjans de comunicació volem per a les Illes Balears?

Com hem de commemorar el 31D i celebrar la Diada de Mallorca?

Quina política lingüística necessiten les Balears?

També farem les activitats tradicionals dedicades a commemorar el 31 de desembre.

4 - Feim una crida a totes les entitats de la societat civil de tots els àmbits i de totes les ideologies democràtiques i a totes les formacions polítiques democràtiques, a constituir una gran plataforma unitària amb l'objectiu de mobilitzar tota la societat de les Balears, fins que aconseguim acabar amb l'espoliació fiscal i fins que assolim la fita d'un finançament just per a les Illes Balears.

5 - Reclamam el dret dels ciutadans de les Illes Balears a disposar de mitjans de comunicació fets en català i amb una visió centrada en el nostre país. Expressam el nostre suport als mitjans privats i associatius que funcionen en català i reclamam una IB3 que es pugui veure i faci escoltera i poder veure i escoltar TV3, Canal 33 super 3, 3/24, Esports 3 i ben aviat, Canal Nou.

6 - El Grup Blanquerna es reafirma en la idea que ha defensat sempre: la Diada de Mallorca és el 31 de desembre, no perquè vulguem celebrar cap fet d'armes, sinó perquè així ho han decidit generacions i generacions de mallorquins durant els darrers set segles.

7 - Ens reafirmam també en el nostre suport explícit a les formacions que es presenten a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre i que defensen la necessitat de que Catalunya es constitueixi en un Estat independent.

8 - Feim una crida als nous governants, molts dels quals han format part del Grup Blanquerna o han participat de les activitats organitzades per aquest, perquè exercesquin les seves funcions amb honestedat, amb l'autoexigència ètica i el compromís i estimació cap a la nostra llengua, cultura i territori que sempre ha promulgat la nostra Entitat.

9 - Anunciam que a partir de l'any vinent, el Grup Blanquerna instituirà el Premi Climent Garau, destinat a reconèixer les persones que hagin treballat pel nostre país amb el compromís cívic i ètic que sempre va predicar en Climent.

10 - Obrim les portes del Grup Blanquerna de bat a bat, perquè totes les persones que hi pugueu aportar idees, projectes, feina, suport... hi entreu. Vos necessitam per fer la feina que ens espera els propers 30 anys!


50 anys de lluita en defensa de la Independència, la República i el Socialisme en el Blog personal de l’escriptor Miquel López Crespí a BalearWeb (3.800 articles) – (Memòria històrica, literatura, cinema, actualitat política, història de les Illes, República, Socialisme, Independència...): http://pobler.balearweb.net/

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS