Administrar

L´única sortida: la Independència (Col·lectiu Emma)

pobler | 26 Juliol, 2012 16:18 | facebook.com

Quaranta personalitats expliquen la independència a l'opinió pública internacional


Signen un comunicat preparat pel Col·lectiu Emma


Un cop fet públic el comunicat, hi ha hagut noves adhesions: Germà Bel (Universitat de Barcelona), Martí Boada (Universitat Autònoma de Barcelona), Susan Digiacomo (Universitat Rovira i Virgili), Josep Gifreu (Universitat Pompeu Fabra), Josep Maria Figueres (Universitat Autònoma de Barcelona), Jordi Graupera (periodista), Antoni Maria Piqué (periodista), Miquel López Crespí (escriptor).


El Col·lectiu Emma i una quarantena de personalitats del món acadèmic, cultural i empresarial, han enviat un comunicat a l'opinió pública internacional explicant la realitat de Catalunya. S'hi afirma que l'única sortida que té Catalunya és la independència, i que cada vegada la demana més gent.

El comunicat, titulat 'What's really going on in Catalonia. Notes on the present financial crisis in Spain and the political options for Catalans' defineix el conflicte entre Catalunya i Espanya com un 'desacord fonamental, no simplement econòmic, sinó polític'.

El comunicat es refereix a la complicada situació econòmica i política actual, però: 'Tot i que els catalans mateixos són responsables d'una bona part dels mals que sofreixen, la seva economia és prou sòlida per a superar la situació actual, i el seu deute públic i privat es podria eixugar en un termini curt o mitjà, si Catalunya pogués recórrer a tots els ingressos que produeix'.

Ara, diuen: 'Seria un error considerar que es tracta d'una simple discussió de diners entre una província i la capital. Hi ha un desacord més fonamental, que és de caràcter polític, i per a resoldre'l caldria una redefinició total de l'estat que fora de Catalunya ningú no està ni tan sols disposat a considerar'.

Constaten que cada vegada hi ha una majoria social més àmplia que demana la independència, com indiquen els sondatges. I acaben: 'Avui a Catalunya el poble camina al davant del seu govern. Els catalans esperen dels seus dirigents que assumeixin la responsabilitat que tenen envers les generacions actuals i futures. Si el govern es decideix a escoltar aquest clam i els fa plenament costat, molts més s'hi afegiran. Si no ho fa, la cosa més segura és que els catalans no deixaran d'avançar, al costat del govern o al davant per marcar-li l'únic camí cap a un futur millor.'

El Col·lectiu Emma ha fet arribar aquest comunicat principalment a diaris i a institucions internacionals.

Informació relacionada:

Edward Hugh: 'Hem d'amenaçar Espanya, amb educació'

VilaWeb (26-VII-2012)

Alícia Adserà (Princeton University), Sebastià Alzamora (escriptor), Carles Boix (Princeton University), David Boronat (emprenedor), Enric Bou (Università Ca' Foscari Venezia), Jaume Cabré (escriptor), Miquel Calçada (periodista i empresari), Salvador Cardús (UAB), Ramon Carner (Cercle Català de Negocis), Muriel Casals (UAB), Àngel Castiñeira (ESADE), Liz Castro (escriptora), Jordi Comas (arquitecte), Xavier Cuadras (UPF), Jordi Cuixart (empresari), Ramon Folch (empresari), Jordi Galí (UPF), M. Dolors Genovès (periodista i historiadora), Josep Ginebra (UPC), Modest Guinjoan (UPF), Jaume López (UPF), Josep Maria Lozano (ESADE), Isidor Marí (UOC), Isabel-Helena Martí (empresària), Rita Marzoa (periodista), Francesc Mortés (empresari), Ferran Requejo (UPF), Joan Ramon Resina (Stanford University), Xavier Roig (escriptor i enginyer), Jaume Soler (enginyer acústic), Miquel Strubell (UOC), Àlex Susanna (escriptor), Jordi Torras (emprenedor), Matthew Tree (escriptor), Jaume Vallcorba (Fundació Catalunya Estat), Jaume Ventura (UPF).

Un cop fet públic el comunicat, hi ha hagut noves adhesions:

Germà Bel (Universitat de Barcelona), Martí Boada (Universitat Autònoma de Barcelona), Susan Digiacomo (Universitat Rovira i Virgili), Josep Gifreu (Universitat Pompeu Fabra), Josep Maria Figueres (Universitat Autònoma de Barcelona), Jordi Graupera (periodista), Antoni Maria Piqué (periodista), Miquel López Crespí (escriptor).


Miquel López Crespí


Miquel López Crespí (sa Pobla, Mallorca 1946) és novellista, autor teatral, poeta i assagista. L'any 1968 l'escriptor començà les seves collaboracions (especialment literàries) en els diaris de les Illes. Durant molts d'anys portà la secció d'entrevistes del suplement de cultura del diari Última Hora i de la revista de l'Obra Cultural Balear El Mirall.

Miquel López Crespí ha guanyat diversos premis literaris de poesia, novella, contes, teatre i narrativa juvenil entre els quals podríem destacar: "Ciutat de Palma de Teatre 1974", "Ciutat de Palma de Narrativa" (1991), "Joanot Martorell" de narrativa (València); Premis Ciutat de València (de poesia i narrativa), Premi Especial Born de Teatre, Premi Teatre Principal-Consell Insular de Mallorca de Teatre; Premi de les Lletres 1987 (Mallorca), Premi de Narrativa "Miquel Àngel Riera"; Premi de Literatura "Serra i Moret 1993" de la Generalitat de Catalunya; Premi de Literatura de l'Ateneu de Maó (Menorca); Premi de Poesia "Ibn Hazm 2003" (Xàtiva, València); Premi de Poesia Ciutat de Tarragona 2005...

D'ençà començaments dels anys setanta ha publicat més de seixanta llibres de narrativa, poesia, teatre, memòries, novella i assaig entre els quals podríem destacar:; L'amagatall (novella); Cultura i antifranquisme (assaig); Vida d'artista (narrativa); Històries del desencís (narrativa); La novel$la (novel$la); Punt final (poesia); No era això: memòria política de la transició (assaig); Acte Únic (teatre); El cadàver (teatre); Núria i la glòria dels vençuts (novella); Revolta (poesia); Estat d'excepció (novella); Breviari contra els servils (narrativa); Literatura mallorquina i compromís polític: homenatge a Josep M. Llompart (assaig); El darrer hivern de Chopin i George Sand (novel$la); Corambé: el dietari de George Sand (novel$la); Lletra de batalla (poesia); Els anys del desig més ardent (teatre); Defalliment: memòries de Miquel Costa i Llobera (novel$la); Temps moderns: homenatge al cinema (poesia); Damunt l´altura. El poeta il$luminat (novel$la); El cant de la Sibil$la (poesia); Les ciutats imaginades (poesia); Naufragis lents (poesia); La conspiració (novel$la); Cultura i transició a Mallorca (assaig); Carrer de Blanquerna (teatre); Un viatge imaginari i altres narracions (contes); París 1793 (novel$la); Espais secrets (poesia) i Novel$la, Poesia i Teatre: memòries 1968-2008 (memòries); Els crepsucles més pàl$lids (novel$la) i Cinema del segle XX (recull d=articles).


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS