Administrar

Sebastià Alzamora a favor de la guerra imperialista contra Síria

pobler | 05 Setembre, 2013 13:35 | facebook.com

El diari Ara fa costat als falcons de Washington.


Blog de Joan Quetgles a BalearWeb (4-IX-2013)


El diari Ara darrerament ha superat als diaris de la dreta espanyola en relació al suport al bel·licisme ianqui i a la política sionista, i ha esdevingut el número u entre els diaris de l'Estat.

Hem de suposar que l'ambaixada espanyola ja deu haver fet saber a Washington de les formidables iniciatives del diari Ara a fi de mantenir en la inòpia informativa als seus lectors.

Hem de suposar que tota aquesta trama mistificadora del diari es fa per voluntat expressa dels propietaris – N'Artur Carulla i En Ferran Rodés, grans capitalistes catalans -. En cap cas, un director de diari s'atreviria pel seu compte a trencar la deontologia periodística elemental.

El dissabte 31 d'agost, als manipuladors de l'Ara els va esclatar una bomba informativa que era un cop mortal per a la seva campanya bel·licista: el Papa pregava per la pau a Síria i contra la guerra. La major part de mitjans del món recollien la declaració del Pontífex i publicaven la notícia amb titulars que deien que el Papa feia una convocatòria mundial de dejuni i oració per la pau a Síria. Eren milers i milers de mitjans que es referien a la convocatòria. I eren a milions les pàgines web sobre el tema.

Però, fort i no et moguis, els grup falsificador de l'Ara es va atrevir a desdibuixar la declaració del Papa (Foren una excepció mundial). Els manipuladors es van comportar com si els lectors de l'Ara no s'haguessin d'assabentar de la crida pontifícia per altres mitjans.

Vegem com ho feren els adulteradors.

El diumenge, 31, els falsejadors publicaren la notícia a la secció de Societat amb el títol ''El Papa demana pau en un món ''dividit per la cobdícia''. I ho resumien en un altre títol que feia: ''Francesc reclama la fi dels conflictes a Corea, el Pròxim Orient i l'Àfrica després de la missa de la resurrecció''. O sigui, els falsificadors pretenien ocultar la demanda central del pontífex, pregar per la pau de Síria.

El redactor de la crònica, a un determinat paràgraf, es refereix al Papa citant el seu cognom, Bergoglio, cosa molt rara entre els mitjans dretans. Així diu: ''Bergoglio s'ha mostrat satisfet per haver començat el seu pontificat a la Setmana Santa i poder anunciar que Crist ha ressuscitat''.

Mentre la Vanguardia i el Periódico – i els grans diaris espanyols - a la seva edició online incloïen el vídeo de la crida del Papa per la pau a Síria, els manipuladors de l'Ara (ressentits, jo crec) posaven una simple foto del Papa.

A tot el llarg d'enguany, l'Ara s'ha entregat amb devoció al ''diktat'' de les campanyes bel·licistes programades per Washington.

Però aquests darrers dies, per causa de la crida del Papa, sembla que els mistificadors de l'Ara han restat destarotats. Si destarotada era la crònica de Roma, destarotats eren els serveis informatius sobre el conflicte sirià de dilluns, dia 2; així, el títol introductori ho resumeix dient ''El fre d'Obama als atacs sorprèn als sirians, que es preparaven per a l'ofensiva''. Segons l'anàlisi del text, s'ha d'entendre que els de l'Ara suposen que els sirians en bloc estan contra el govern de al-Assad, i que es preparaven per una ofensiva contra el govern. Però la veritat és que ''els rebels'' de les ''forces opositores'' són elements de grups islamistes molt directament relacionats amb Al-Qaida, i que Al-Qaida és la major força rebel (L'Ara sempre seguit publica fotos d'aquests valents combatents d'Al-Qaida). Segons l'Ara, els sirians els encanta que l'OTAN els bombardegi.

Però allà on el destarotament arriba al punt més alt és a l'article del columnista En Sebastià Alzamora, publicat aquest dilluns.

S'ha de saber que aquest articulista no s'ocupa del conflicte sirià. Jo suposo que els amos de l'Ara devien estar furiosos amb la crida papal, i que volien forçar una resposta del diari que els compensés un poc del daltabaix sofert per causa de la crida d'En Bergoglio.

N'Alzamora encapçala el seu article amb un títol de combat (mai més ben dit): ''A favor de la intervenció a Síria''. I afegeix: ''No s'hi valen romanços progressistes; cal acabar amb el règim de Baixar al-Assad''.

Comença dient ''Per descomptat que a Síria es va utilitzar gas sarín, com diuen tots els observadors internacionals'', Destarotat, com un brau enfurismat, l'escriptor de Llucmajor dóna per inqüestionable que al-Assad és el qui ha fet ús del gas sarín. Però la realitat és que els inspectors de l'ONU encara no han fet públic la seva anàlisi. La realitat és que els mitjans no controlats per les corporacions occidentals majorment donen per suposat que són les bandes d'Al-Qaida les qui han fet ús d'armes químiques.

Els comentaristes no sotmesos a Washington argumenten que no tindria sentit que l'exèrcit sirià llencés gas contra la població civil. Altra cosa seria que en lloc d'homes civils, dones i nens, les víctimes del gas fossin combatents d'Al-Qaida, que no és el cas.

Destarotat, N'Alzamora pega l'engròs, i sense filar prim qualifica l'expresident de l'Iran, En Mahmud Ahmadinejad, com a mala bèstia culpable – juntament amb En Gaddafi i En Hafiz al-Assad – de ''l'enfrontement directe de l'Orient contra Occident''. L'escriptor no deu saber que foren els anglesos els qui promogueren el cop d'Estat contra En Mossadegh, primer ministre de l'Iran, al 1953. Hauria de saber que N'Ahmadinejad en cap cas no va imposar sancions arbitràries contra els EUA o la UE, que són els EUA i la UE els qui imposen sancions no aprovades per NU contra l'Iran. Ni tampoc va desfermar cap guerra d'agressió, N'Ahmadinejad.

Destarotat, l'escriptor mallorquí passa a una fase d'exaltació místico-religiosa tot prodigant frases apocalíptiques com la que diu: ''Síria segueix essent el peó principal de la guerra musulmana contra el món judeocristià''. Vaja! Ara resulta que els catalans són judeocristians, i els no creients també. N'Alzamora s'ha destapat: és un furiós sionista. S'oblida el profeta sionista que foren els jueus i els anglesos els que arravataren Palestina als palestins, i no al revés.

També és un furiós proianqui. El columnista lamenta que s'hagi returat l'anunciada invasió de Síria. I es revela com a gran teòric de la geopolítica, tot dient: ''Rússia i els seus gasoductes hi tornen a tenir molt a veure, en les decisions de les nostres primeres potències''. Vaja! Ara resulta que el Fukus, (els EUA, l'imperi francès (que ocupa la Catalunya-Nord) i l'imperi britànic) són els nostres!

El columnista fe un resum apoteòsic i fa saber que el qui s'oposen a la ''intervenció aliada'' (Com, per exemple En Bergoglio) o bé tenen interessos espuris (els musulmans els deuen regalar un xai per Pasqua) o bé no ho veuen ni ho volen veure clar.

Finalment, el profeta de Llucmajor aconsella a N'Obama (N'Obomba, ara li diuen) que deixi de banda això del Nobel de la pau vagi per feina. En aquest punt, el guru fa com si no sabés que N'Obama és el més feiner, que és el que més guerres encobertes te en marxa.

Blog de Joan Quetgles a BalearWeb (4-IX-2013)


 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS