Administrar

Per la llibertat de Núria Pòrtulas. Joan Saura (ICV) contra els moviments socials

pobler | 09 Maig, 2007 14:21

IC-V ocupa la Conselleria d’Interior i els Mossos de Saura no han fet res sinó continuar aplicant la política de l’assetjament constant a la persona militant: empresonament en base a un ridícul informe policial amb aplicació de la llei antiterrorista contra la militant anarquista Núria Pòrtulas, identificacions sense dret a Cornellà, coaccions contra manifestants a Barcelona, imposició de sancions en base a fitxers polítics a Lleida, càrregues policials amb ferits a Sabadell, difamacions amb notes de premsa... i desallotjaments a dojo (La Makabra, Can Punxes, Els Tòxics...). Res ha canviat. (Coordinació Nacional de Col·lecctius Antirepressius)


Iniciativa per Catalunya Verds, REPRESSORS PER SISTEMABenvolgut company, benvolguda companya,

En el marc de la coordinació nacional de col·lectius antirepressius, hem decidit impulsar aquesta crida especial a la mobilització, que com sabeu consisteix en denunciar, davant mateix de les seus del partit ICV, el paper continuista que està exercint al capdavant de la direcció política del sistema repressiu que es controla des del Departament d’Interior.

Reformulat el govern del Tripartit, ara auto-batejat com el govern d’entesa, ICV va assumir el control i gestió d’aquest Departament des de finals del mes de novembre del passat any.

En el present dossier, hem pretès mostrar, exemplificat en diferents casos, agrupats en distintes temàtiques, la realitat de la tasca d’ICV dirigint les tasques d’Interior en la regió del Principat en aquest període desembre’06-fins ara. Com podreu comprovar per tant, lluny d’haver suposat un canvi, lluny d’haver impulsat mesures encaminades a fer desaparèixer l’acció del sistema repressiu polític, les entitats que treballen per transformar la societat, des de la base, des de la participació real i popular, des de la construcció alternativa a les dinàmiques imposades per l’economia de del mal anomenat “lliure mercat”, accions i propostes que sovint ICV ha intentat rendibilitzar electoralment, ens trobem amb la dura realitat de l’enfrontament, de l’assetjament, de la criminalització, de la violència policial... del control polític i social d’opcions legítimes, i fins i tot necessàries, per a donar solucions a problemàtiques que els partits tradicionals, com ICV no només resolen sinó que emparen i defensen.


El perquè de la mobilització: 10 de maig, davant les seus d’ICV.


Els diferents Consellers d’Interior dels governs convergents es van destacar per alinear-sefermament al costat de les ordres que venien de Madrid. Estàvem acostumades a sentir comjustificaven públicament mesures repressives encaminades per exemple, a empresonar insubmissos, independentistes, okupes... Amb l’entrada del PSC al govern, sabíem que res havia de canviar. La Consellera Tura ja havia donat mostres del seu tarannà contra l’independentisme de Mollet del Vallès, on dirigia la policia local sent-ne l’alcaldessa.

Per contra, Iniciativa per Catalunya Verds, des de l’oposició estant, havia mostrat públicament mostres de solidaritat amb diferents moviments polítics i socials quan patien repressió. Fins-i-tot, a vegades en privat, a vegades de viva veu, Iniciativa havia criticat la legislació antiterrorista, les tortures (malgrat que per a ells només eren extra-limitacions puntuals d’agents policials). Ens picàvem l’esquena, comprensius i compassius amb nosaltres, quan els parlàvem dels fitxers polítics i el modus operandi de la Bridada d’Informació de la Policia Nacional i de la Secció d’Informació dels Mossos d’Esquadra. Picaven l’ullet al moviment okupa, als immigrants en lluita, als pagesos, als acomiadats, als que sobrevivim a la precarietat laboral... etc.

Actualment, IC-V ocupa la Conselleria d’Interior i els Mossos de Saura no han fet res sinó continuar aplicant la política de l’assetjament constant a la persona militant: empresonament en base a un ridícul informe policial amb aplicació de la llei antiterrorista contra la militant anarquista Núria Pòrtulas, identificacions sense dret a Cornellà, coaccions contra manifestants a Barcelona, imposició de sancions en base a fitxers polítics a Lleida, càrregues policials amb ferits a Sabadell, difamacions amb notes de premsa... i desallotjaments a dojo (La Makabra, Can Punxes, Els Tòxics...). Res ha canviat.

Davant d’aquesta situació, i sent conscients que aquests partits polítics només es preocupen de debò quan els vots perillen, hem cregut oportú aprofitar l’ocasió de les eleccions per a denunciar-los.

Alerta Solidària – Assemblea Antirepressiva de Mataró – Assemblea Antirepressiva de Ponent – Coordinadora Antirepressiva de Gràcia – Grup de Suport al Jove de Torà – Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Rescat

ICV - Repressors per sistema: el dossier

pobler | 09 Maig, 2007 07:58

Ateneu Llibertari Estel Negre.


ICV - Repressors per sistema: el dossier.


Aquí teniu el dossier per a la mobilització davant les seus d'ICV, d'aquest dijous 10 de maig. Els col·lectius convocants han recollit en aquest dossier, els diferents casos de repressió política soferts en només 5 mesos.

Una lectura del dossier permet tenir una visió general de l'estat d'assetjament en el qual, els diferents moviments polítics i socials, treballen i segueixen sobreposant-se, aportant idees, il·lusió, propostes, alternatives... i mai sense deixar-se vèncer.

El proper dijous 10 de maig, davant les seus d'ICV de tota Catalunya, diguem-ho ben clar i ben alt:

ICV - REPRESSORS PER SISTEMA


Alerta Solidària - Assemblea Antirepressiva de Mataró - Assemblea Antirepressiva de Ponent - Coordinadora Antirepressiva de Gràcia - Grup de Suport al Jove de Torà - Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Rescat/p>

mailto:estelnegre@gmail.commailto:estelnegre@gmail.com

Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS