Administrar

CGT: CONTRA EL FEIXISME, MANIFESTACIÓ DIJOUS DIA 22

pobler | 15 Març, 2007 13:30

CONTRA EL FEIXISME: ACCIÓN CIVIL, AS. INM. MAGREBÍES, ATTAC, CANDELA PROJECTES SOLIDARIS, CC.OO., CGT, CONSELL DE LA JOVENTUT, EL MILITANTE, ELS VERDS, ERC Illes, EU Illes, JOVES D'ESQUERRA NACIONALISTA, JOVES D'ESQUERRA REPUBLICANA, JOVENTUT COMUNISTA, MAULETS MALLORCA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA ANTIMILITARISTA, PSIB-PSOE, PSM-ENTESA, SINDICAT D'ESTUDIANTS, SINDICAT D'ESTUDIANTS DELS PP.CC., SOLIDARIS MAJORS ACTIUS, STEI-i, UGT, UOB, VEÏNS SENSE FRONTERESCompanyes i companys:

En la reunió de la Comissió de treball, celebrada ahir dia 14, per preparar la concentració en resposta pels atemptats feixistes a Mallorca, es varen acordar els següents punts:

La pancarta unitària anirà sense gràfics, amb el lema:


PER LA LLIBERTAT, PROU D'AGRESSIONS FEIXISTES!!


El Manifest unitari que, amb les modificacions, se vos adjunta (falta, en la part de baix, les sigles de totes les entitats convocants).

El cartell de convocatòria, en funció que varen haver diverses propostes, cada entitat farà ús (amb el lema i la convocatòria unitàries) del que més li agradi.

La pancarta de dia 22 anirà només amb el lema acordat, en lletres grosses, i dimensions 1X5 metres.

Les octavetes es faran, per un costat, amb el cartell de convocatòria i, per l'altre, amb el text del manifest. Demà divendres, a les 19,00 hores, tindrem, des de CGT, un parell de centenars fets, per si algú no pot reproduir l'octaveta. Estaran a disposició al local d'Àngel Guimerà.

En quan a la llista d'entitats convocants, han confirmat les següents (a banda d'error que, per favor, ens ho comuniqueu abans de les 11,00 hores de demà):

ACCIÓN CIVIL, AS. INM. MAGREBÍES, ATTAC, CANDELA PROJECTES SOLIDARIS, CC.OO., CGT, CONSELL DE LA JOVENTUT, EL MILITANTE, ELS VERDS, ERC Illes, EU Illes, JOVES D'ESQUERRA NACIONALISTA, JOVES D'ESQUERRA REPUBLICANA, JOVENTUT COMUNISTA, MAULETS MALLORCA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA ANTIMILITARISTA, PSIB-PSOE, PSM-ENTESA, SINDICAT D'ESTUDIANTS, SINDICAT D'ESTUDIANTS DELS PP.CC., SOLIDARIS MAJORS ACTIUS, STEI-i, UGT, UOB, VEÏNS SENSE FRONTERES. Tornem a dir que ens digueu coses, abans, si pot ser, de demà a les 11,00.

Hi haurà una Roda de Premsa dimecres dia 21, a les 11,00 hores, a la seu de CGT d'Àngel Guimerà. Les entitats o persones que vulguin ser presents, estan convidades. Hauríem de garantitzar, al manco, una persona per entitat.

Després de la Concentració, i concretament dimecres dia 28 de març, a les 19,00 hores, tornarem a reunir-nos per avaluar la mobilització de dia 22, i proposar els elements de coordinació, en aquesta matèria, de cara al futur.

Des de CGT-BALEARS volem agrair, una vegada més, totes les mostres de suport que estam rebent cada dia, i estam segurs que aquesta impressionant mostra de solidaritat és patrimoni de tots i totes, i peça bàsica pel reforçament de la llibertat i la democràcia (la de bon de veres, no la merament formal) a les nostres Illes.

Salut i llibertat per a tothom.

Secretariat Permanent de CGT-BALEARS

SOLIDARITAT DE L’ESCRIPTOR MIQUEL LÓPEZ CRESPÍ AMB ELS ACTES D’ACCIÓ I LLUITA ANTIFEIXISTA


Benvolguts companys de la CGT:

Rebeu l'expressió de la meva més completa solidaritat amb tots els actes antifeixistes que teniu preparats. Hi serem tots amb vosaltres i el poble treballador de les Illes lluitant contra el feixisme. Ja he enviat els vostres comunicats de protesta a més de cinc mil persones i continuaré treballant per fer el més àmplia possible aquesta convocatòria. Caldria establir reunions permanents de seguiment antifeixista per a barrar el pas a la bèstia nazifeixista que ens amenaça arreu.

Contra el feixisme, unitat de totes les forces revolucionàries i democràtiques de les Illes.

Miquel López Crespí, escriptor

Ciutat de Mallorca (15-III-07)


Resposta de Pep Juárez (CGT)


Gràcies, Miquel, per les teves paraulesde suport. La solidaritat que estam rebent aquests dies ens anima i, sobretot, ens indica que hi ha caliu per plantar cara a al feixisme i a l'explotació. Donarem resposta, tots plegats, el proper dia 22.

Una abraçada.

Pep Juárez

Ciutat de Mallorca (15-III-07)

CNT: Manifestació dissabte dia 17. Salvem Mallorca!

pobler | 15 Març, 2007 07:01

La gent afectada pels projectes viaris i urbanístics de l'actual Govern, ha pogut comprovar amb claredat les maneres del poder quan es tracta d'imposar la seva raó. Però, també s'ha assabentat de la força de l'organització i de l'acció directa. Les lluites de les plataformes contra les autopistes a Mallorca i Eivissa, contra la destrucció a la zona de La Real, contra els camps de golf i, en general contra el desenvolupament irracional, han estat un exemple de com afrontar l'ofensiva de l'asfalt i el ciment. Al poder no li dóna por el parlament, ni el color de les institucions. En canvi, el carrer i el poble organitzat els provoca pànic. (CNT)


EL SEU MÓN ENS DESTRUEIX, CONSTRUÏM EL NOSTRE.El temps i els fets estan deixant al descobert el que amagava i amaga la febre constructora dels últims anys. Mentre una minoria (la classe empresarial i els polítics al seu servei) s'està enriquint d'una manera mai no vista, el poble es veu obligat a hipotecar-se de per vida o a pagar uns lloguers insultants per accedir a un habitatge. Una altra fatal evidència del creixement econòmic basat en l'asfalt i el formigó és la sagnant destrucció de la naturalesa: el nostre medi ambient.

Amb aquestes afirmacions està clar que no descobrim gens nou, tot el món que vulgui obrir els ulls sap el que hi ha darrere de tanta promotora, immobiliària, constructora o regidoria d'urbanisme de qualsevol ajuntament. Sabem dels casos de corrupció destapats, i dels que encara no s'han destapat o no es destaparan mai. Coneixem la nul·la honestedat de certs polítics i l'ambició sense escrúpols de gran part de l'empresariat.

La gent afectada pels projectes viaris i urbanístics de l'actual Govern, ha pogut comprovar amb claredat les maneres del poder quan es tracta d'imposar la seva raó. Però, també s'ha assabentat de la força de l'organització i de l'acció directa. Les lluites de les plataformes contra les autopistes a Mallorca i Eivissa, contra la destrucció a la zona de La Real, contra els camps de golf i, en general contra el desenvolupament irracional, han estat un exemple de com afrontar l'ofensiva de l'asfalt i el ciment. Al poder no li dóna por el parlament, ni el color de les institucions. En canvi, el carrer i el poble organitzat els provoca pànic.

Sabem que el Partit Popular i els seus socis d'Unió Mallorquina son els principals impulsors polítics de la construcció. Però també som conscients que un canvi de color en el Consolat del Mar només moderarà la tempesta de la urbanització i el desenvolupament sense sentit. La màquina no es pot aturar. El creixement zero o negatiu significa crisi, una paraula que espanta a molta gent. Renunciar al consumisme i a la propietat son accions que gairebé ningú no està disposat a fer. Però, la realitat actual i el previsible futur demanen un pronunciament clar. El nostre planeta s'està cansant dels efectes secundaris del nostre creixement econòmic, els pobres del sud de suportar tanta explotació; I que em de dir de l'illa de Mallorca i els seus habitants...?

Des de CNT apostem per un canvi radical de societat. No ens interessa el desenvolupament que només n'afavoreix uns quants i que ens pot portar a l'autodestrucció. El poder del canvi no és a les mans dels nostres polítics, sinó a les nostres. Necessitem trencar el nostre aïllament, la nostra individualitat insolidària. És hora d'organitzar-se. Comencem a nivell de barriada, d'empresa, de poble, de ciutat; per llavors federar-nos a nivell insular, estatal i mundial.

Començar a caminar significa construir el nostre món, les illes que volem. L'essència humana és complicada, contradictòria... Sabem que l'harmonia absoluta no és possible, però tenim clar que l'equilibri social i ecològic són ben compatibles. Només ens falta la voluntat, la decisió, la iniciativa i el coratge d'ajuntar-nos i emprendre el camí, la construcció, d'un edifici amb uns fonaments més dignis i reals que l'actual.

Mallorca, 15 de març de 2007

CNT

UN SINDICAT PER LLUITAR

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS