Administrar

Impunitat de les bandes feixistes a Mallorca: l'herència de la transició

pobler | 07 Març, 2007 17:44

Consti que si els bàrbars del PP han agafat l'etiqueta de demòcrates és perquè bona part de l'esquerra que pactà amb el franquisme ho ha fet possible. En qualsevol cas, a Mallorca el feixisme es mou amb una total impunitat: així es produeixen agressions a immigrants, manquen actuacions contra els que atempten repetidament contra el bosc de la memòria, contra els símbols en memòria de les víctimes, contra els que reivindiquen els drets nacionals o socials, o contra les poques plaques dels carrers dedicades a l'esquerra (el Carrer Pablo Iglesias). (Llorenç Buades)

Escandalosa impunitat, la de les bandes feixistes.Per Llorenç Buades Castell, coordinador del web de l’esquerra anticapitalista Ixent


Si l'atemptat contra el local de la CGT a Palma s'hagués fet contra un local del PP, avui tendriem una concentració il·legal a Cort com la manifestació feixista que es va fer en relació al cas De Juana Chaos.

Dic manifestació feixista perquè els del PP es manifestaven amb els feixistes i perquè molts d'ells com el regidor Veramendi provenen de les clavegueres del nacional-socialisme illenc. Però és clar que els deixebles d'Aznar que fomenten les matances d'Iraq, que han subvencionat des de l'exercici del poder al llarg de molts anys i segueixen subvencionant amb doblers públic organitzacions de caire feixista, no es consideren assassins sinó víctimes, i en aquest camp juguen amb l'ajut de la Conferència Episcopal, atiadora d'odis i digna successora dels bisbes que braç en alt saludaven la "creuada" del 1936. Per acabar-ho de rematar el senyor Rodrigo De Santos diu per la ràdio que l'atemptat contra la CGT pot ser obra de l'extrema esquerra. O d'ell mateix diria jo, posats a especular. I és que no tenen vergonya. Financien els grups que actuen contra la democràcia i que generen xenofòbia (perquè l'anticatalanisme no és més que xenofòbia, i perquè subvencionar franquistes és subvencionar colpistes), i pretenen anar de demòcrates.

Consti que si els bàrbars del PP han agafat l'etiqueta de demòcrates és perquè bona part de l'esquerra que pactà amb el franquisme ho ha fet possible. En qualsevol cas, a Mallorca el feixisme es mou amb una total impunitat: així es produeixen agressions a immigrants, manquen actuacions contra els que atempten repetidament contra el bosc de la memòria, contra els símbols en memòria de les víctimes, contra els que reivindiquen els drets nacionals o socials, o contra les poques plaques dels carrers dedicades a l'esquerra (el Carrer Pablo Iglesias).

Els gestors del poder, i en aquest cas també hi entra el delegat de govern, suposadament socialista, tenen en molt poca estima a les víctimes del terror quan no són les seves, quan no es poden instrumentalitzar amb objectius polítics o quan les víctimes són dissidents socials que amb les seves demandes causen problemes als que des de les institucions haurien d'actuar en benefici de la ciutadania .

Web Ixent (L’Esquerra Anticapitalista de les Illes)

L'extrema dreta espanyola i la debilitat del PSOE

pobler | 07 Març, 2007 06:58

Contra la impunitat dels nazis i els franquistes

No a una llei de punt final.


- La Coordinadora Antifascista de Madrid i la Federació Estatal de Fòrums per la Memòria, han convocat una Concentració per a dissabte que ve en la Plaça d'Orient: “El Projecte de Llei sobre “Memòria històrica” presentat pel govern del PSOE no contempla el dret a la Veritat, a la Justícia i a la Reparació vulnerant així la Legislació Internacional de Drets Humans i de Lluita contra la Impunitat; també vulnera les pròpies lleis penals vigents en l'Estat espanyol, que han permès l'inici del processament del dictador Pinochet i el judici i condemna per la justícia espanyola del torturador argentí Scilingo. A més, aquest projecte de Llei permet que es mantinguin els noms de carrers dedicats a assassins, violadors i torturadors de la dictadura, la qual cosa és una humiliació a les víctimes del terrorisme franquista. Aquesta llei del PSOE pretén garantir que els criminals de la dictadura no seran jutjats mai, complementant el pacte de silenci i impunitat de la transició (…). (Insurgente)CONTRA LA IMPUNITAT DELS NAZIS I ELS FRANQUISTES NO A UNA LLEI DE PUNT FINAL

Els atacs ultraderechistas continuen succeint-se amb total impunitat. En els últims mesos, a Madrid, els neonazis han donat diverses pallisses a immigrants i joves d'esquerres: el 30 de desembre en Moncloa, el 10 de febrer en Canillejas i el 23 de febrer a dues noies immigrants en l'estació de metro de Bernabeu; quan les noies van anar a presentar una denúncia a la comissaria, la policia es va negar a acceptar-la. A aquestes agressions cal afegir un nou atac incendiari contra el Centre Social Octubre de Guadalajara i noves pintades amenaçadores contra la clínica Isadora per atrevir-se a realitzar avortaments.

El passat mes de febrer, el mateix dia que la policia permetia una concentració ultraderechista prop del teatre Alfil on es representa una obra que critica a la religió catòlica i que va ser atacat amb una bomba al febrer de 2006, la delegació de govern negava el permís per a realitzar una concentració "contra el racisme i per la convivència en Alcorcón", encara que finalment es va assolir desplegar una pancarta. Davant la passivitat policial i judicial (en el millor dels casos), vam constatar de nou que la policia és part del problema i no de la solució i reclamem el dret a l'autodefensa per a plantar cara a aquestes agressions.

La impunitat de la qual gaudeixen els neonazis no és un fenomen recent. És la prolongació de la impunitat que han tingut els feixistes per a cometre tot tipus de crims des de l'inici de la dictadura franquista fins a avui.

El règim franquista va planificar i va executar un genocidi contra les gents d'esquerra: durant la guerra van exterminar a prop de mig milió de persones i una vegada acabada la contesa van afusellar a dues-centes mil (moltes d'elles segueixen avui en fosses comunes o desparecidas), van empresonar a més d'un milió i van torturar a desenes de milers. El seu objectiu era aterrorizar als sectors més actius i solidaris de la societat perquè abandonessin tota idea de construir una alternativa al sistema capitalista.

A pesar de la magnitud del genocidi, ni un solament dels assassins, violadors i torturadors franquistes ha estat jutjat gràcies a la llei de punt final de 1977. Aquesta és la transició que partits institucionals, sindicats majoritaris i ONGs ens volen vendre com modèlica: impunitat per als genocides, silenci i humiliació per a les víctimes.

Per si la impunitat dels genocides franquistes no fos suficient, encara tenim en els nostres pobles i ciutats un bon nombre de carrers, places i parcs dedicades a aquests criminals. En el cas de Madrid, el Partit Popular s'obstina a mantenir carrers amb noms com General Yagüe (responsable de la matança de presoners de la plaça de Toros de Badajoz), parc d'Arias Navarro (responsable de matances a Màlaga una vegada acabada la guerra civil), plaça de Dalt Espanya (salutació falangista)... Aquestes plaques feixistes suposen una humiliació per a les víctimes del terrorisme franquista.

Animem als col·lectius i organitzacions de base a practicar l'acció directa (la resolució dels problemes pels propis afectats sense intermediaris ni representants) i retirar les plaques rondaires que fan apologia de crims contra la humanitat.

Forçat per la pressió generada pel moviment de recuperació de la memòria històrica, i per a diferenciar-se en una mica d'un Partit Popular cada vegada més ultraderechista, el Govern del PSOE ha presentat un Projecte de Llei sobre “Memòria històrica”. Però aquest projecte de llei no contempla el dret a la Veritat, a la Justícia i a la Reparació vulnerant així la Legislació Internacional de Drets Humans i de Lluita contra la Impunitat; també vulnera les pròpies lleis penals vigents en l'Estat espanyol, que han permès l'inici del processament del dictador Pinochet i el judici i condemna per la justícia espanyola del torturador argentí Scilingo.

A més, aquest projecte de Llei permet que es mantinguin els noms de carrers dedicats als criminals franquistes. Aquesta llei del PSOE pretén garantir que els criminals de la dictadura no seran jutjats mai, complementant el pacte de silenci i impunitat de la transició.

Aquesta llei de la" Memòria Històrica" és una nova cessió més al feixisme per part de les institucions de la monarquia parlamentària, el cap de la qual d'Estat (el sr. Juan Carlos Borbó) va ser designat rei per Franco. Perquè el feixisme no ho formen només els grups neonazis que donen pallisses a joves d'esquerres, immigrants, captaires i homosexuals, sinó també els franquistes que es mantenen en la judicatura, en les empreses, en la policia, en l'exèrcit.

La lluita antifascista no pot limitar-se a enfrontar-se als nazis i als feixistes que es mantenen en les institucions, perquè el feixisme no és més que un instrument del capitalisme per a contenir els projectes revolucionaris, per a mantenir l'opressió de les dones, per a atemorir a alguns sectors de la classe obrera (immigrants) i que acceptin condicions soci-laborals inferiors. Som antifascistas perquè som anticapitalistas. El antifascismo ha de confluir amb la resta d'organitzacions i col·lectius enfrontats al capitalisme global per a construir un moviment popular plural i unitari que es plantegi no només lluites sectorials (antifascismo, sindicalisme, ecologisme, feminisme, antimilitarismo, okupación...) sinó superar el capitalisme perquè és incompatible amb la llibertat, els drets humans i la justícia social. En aquest procés, la memòria històrica és imprescindible, ja que al mateix temps que es recuperen les restes dels centenars de milers de companys encara desapareguts o en fosses comunes, es desenterren també les seves idees i la seva forma de vida, que els van dur a ser exterminats. Sobre aquesta base construirem alternatives al capitalisme.

Dissabte 10 de març de 2007 a les 12:00 h

Plaza d'Orient

Convoca: Coordinadora Antifascista de Madrid i Federació Estatal de Fòrums per la Memòria

escrit per Coordinadora Antifascista de Madrid

dilluns, 26 de febrer de 2007.

Web Insurgente

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS